Reklama

Reklama

Krysař Willard

Trailer

Obsahy(1)

Vidíme dům a v něm muže. Není to obyčejný dům ani obyčejný muž. Jmenuje se Willard Stiles (Crispin Glover), nosí černý, dvacet let starý oblek a ulízané vlasy mu rámují bledý obličej. Není divu, že nemá přátele ani dívku - celý svůj život strávil pod taktovkou dominantní, nyní již poněkud trouchnivějící matky a ulisného šéfa, co ho drží ve firmě jen proto, že jí kdysi vedl s Willardovým otcem. Jednoho večera matka přikáže Willardovi, aby ve sklepě vyhubil krysy. Willard se o to zpočátku pokouší, ale když se mu podaří první chytit, naopak jí pustí a začne si s ní hrát a povídat. Po čase se skamarádí s celou krysí koloníí obývající sklep (a že jich není málo) a než se naděje, dokáže si Willard všechny ochočit. Vzhledem k tomu, že stovky krys se prakticky prokoušou čímkoliv, jsou velice inteligentní a Willarda poslouchají na slovo, stáva se z nich velice účinná zbraň, kterou její majitel často a rád použije proti těm, kdo se mu postaví... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem neco naprosto jineho a misto toho se mi dostalo drama o muzi, ktery najde jedineho pritele v kryse. Trosku mi film atmosferou pripomnel Batmana. Vse tu je takove temne, skoro az komiksove a depresivni, ale zaroven tu nechybi cerny humor. Skoda, ze vrazda tu je jen jedna a taky skoda zaveru, boj s Benem nebylo zrovna hezky zakonceni. Hlavnim kladem filmu je Crispin Glover, kteryho jsem zatim videl jen v samejch malejch rolich, ale teprve tady predved, ze je naprosto dokonalej uchylacek, kteryho je vam ale lito. Skoda, ze je film krapet moc dlouhej, nektery sceny mi prisly zbytecny. Z filmu, kde vystupujou ruzny zvirata, jako pavouci, hadi atd. je tenhle jeden z nejlepsich. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jediné, co zde bylo děsivé, tak Willard, případně o nic méně poťouchlá babice. Krysy jako ekvivalent úhlavního záporáka/manipulátora nepůsobily vůbec děsivým dojmem. Kromě toho, že je to celé až bizarní podívaná, které jsem prostě nepřišel moc na chuť. Na jednu stranu, možná zajímavě vyjádřené šílenství. 40% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Willlard je neurotický samotářský podivín, který tráví veškerý volný čas zavřený ve starém domě se stejně podivínskou matkou a spoustou krys ve sklepě, které mu dělají společnost a nahrazují lidský kontakt. Vztah zvířátek a Willarda přeroste v něco hlubšího leč nezdravého. Krysaři Willardovi se v žádném ohledu nedá upřít snaha. Crispin Glover se snaživě pitvoří a stejně jako jeho šéf nebo matka přehrává, kamera se noří do temných zákoutí domu, nasvícení, střih, hudba, titulky, to všechno má sloužit k nastolení atmosféry, která by tu v zásadě i byla a přes to všechno film tak nějak nefunguje a jede s bídou na půlku plynu. Schází tady příběh, nadsázka a v neposlední řadě někdo, s kým by mohl divák sympatizovat a ztotožnit se. Willard je totiž protivný a jeho osud mu nakonec divák přeje. Celkový dojem: 40 %. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočený i zahraný snímek s podivínským hlavním hrdinou a stovkama vedlejších hlodavčích hrdinů. Crispin Glover si dává introvertního Willarda ve velkým stylu, nezaostávají ani Jackie Burroughs v roli jeho matky a R. Lee Ermey jako bad ass big boss. Z psychologické stránky film funguje velice dobře, bohužel ze stránky hororové je pouze velmi light, takže nemůžu hodnotit lepé než například tuhle bobří myšku. 69% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Půovdní film mě teda nějak nelákal. Ale tohle? Už od uvodních titulků jsem se nechal neuvěřitelně vtáhnout kvalitní atmosférou a hlavně parádním soundtrackem. Jak jsem zmínil atmosféra nemá chybu a graduje čím dál více. A i když příběh má sem tam díru tak to nevadí protože herec Glover tu zahrál svojí postavu výbroně. Hltal jsem mu každý slovo a Ermey byl solidní svině no a krysy? Ty působily výborně a když umírala ta hlavní bílá tak jsem uplně cítil s Willardem. Morgan natočil už Černé vánoce které mě dost bavily i když to byl obyčejný slasher a ted jsem viděl tohle a opět jsem se skvěle bavil. Takže má mojí plnou podproru. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu je slyšet popová píseň "Ben" od Michaela Jacksona, která byla napsaná speciálně pro film Ben (1972), což je sequel původního Willarda. (akisha)
  • Trailer k filmu obsahuje scény, které se ve snímku nakonec neobjevily. (Chatterer)
  • DVD a Blu-ray verze tohoto filmu v některých zemích měla navíc bonusový materiál. Tento bonusový materiál obsahoval smazané či alternativní scény z filmu a také alternativní konec. (JesterKruger)

Reklama

Reklama