Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 3

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (440)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vzkaz v láhvi je film dvou naprosto rozdílných částí. Nevím, jestli stejně dlouhých, protože subjektivně mi expozice příběhu přišla příliš pozvolná, vzrušující a strhující asi jako Křesťanský magazín na ČT. Plátno v kinosále by mělo filmu pomáhat, ale tak nějak jsem se ošíval a říkal si, že na tohle by bohatě stačila televizní obrazovka. Jenže potom přijde scéna, kdy má dojít ve vlaku k předání výkupného za unesené sourozence, a náhle to vypadá, jako by si cyklistický závodník potácející se někde na chvostu pelotonu uvědomil, že nechce zůstat poslední, a ze všech sil se do toho opře. Dynamika se neuvěřitelně změní a najednou chápete, v čem spočívá kouzlo a světový úspěch severské krimi. Máte tu našlapanou podívanou, která nešetří krví ani šokujícími zvraty, a celé vás to pohltí. Jenže se závěrečnými titulky o tom začnete přemýšlet a dostaví se určité pochyby z logických zkratů, kterých jste si předtím nevšimli. Je to někde mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale v případě takhle vysoko hodnoceného filmu volívám obvykle nižší hodnocení. Herecky je to obstojná záležitost a námět je taky neokoukaný, ale ty chyby jsou zkrátka znát. Celkový dojem: 65 %. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

V ponurých dánských luzích a fjordech, kde i ty ryby mají permanentní depku, i ptáčci jarabáčci se tváří jako na funuse, kde jsou psychopati obzvláště úchylní a smutek se vsakuje do podzemních zásob pitné vody s každou krůpějí deště, to mají detektivové věru těžké. A křesťanské dětičky ještě těžší! No, vlastně i ti psychopati... A taky dánští princové... Hmmm... ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tématicky i žánrovo ma Odkaz vo fľaši behom veľmi krátkej chvíle plnohodnotne zaujal a s dobre rozbehnutým tempom udržoval moju pozornosť až do záverečných titulkov. Oddelenie Q má so svojim škandinávskym prostredím skrátka čosi do seba a určite dám šancu aj jeho ďalším dvom častiam (myslím teda, že sú ešte dve). ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Napotřetí tým šlape ještě lépe. Funguje už i Carl a Rose, nikoli jen Asad. Co se tentokrát opravdu povedlo, to je perfektní padouch. Nicméně, proti knize je film značně přeoraný a dějově slabší, měkčí, a vedení příběhu mě nefascinovalo zdaleka tolik, jako v prvních dvou filmech. Stejně se mi ale severské depky neště nepřejedly. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Oddělení Q má za mě trochu problém, že nikdy nehledá normálního vraha, kterej by zabíjel pro prachy, ze zhrzený lásky nebo tak. Protivníkem Carla a Assada je vždycky nějakej hodně pošahanej týpek s pohnutkama malinko za čarou, ale budiž. Vyšetřovací postupy opět zajímavé, skvostná kamera a u scén s vlakem a předáním výkupného jsem si musel skoro povýsknout, jak je to výborně natočený. A jako bonus mě náramně pobavil originální název Flaskepost :-) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Ještě před natáčením byl film prodán do více než 15 zemí. (freelex)
  • Film se natáčel v oblasti Romo, v Dánsku. (herr_carter)
  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)

Reklama

Reklama