Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 2

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (440)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Výborný skandinávský krimi-thriller okořeněný studeným, ale nádherným místním prostředím. Skvělé herecké obsazení v čele s ďábelským Hagenem, který si vás okamžitě získá a doslova z něj odkapává šílenství. Napětí, výborně padnoucí humor a hra s divákem na tak vysoké úrovni, že budete jen strnule a zoufale přihlížet, co za silné momenty jsou filmaři schopni vyprodukovat. A několik scén je vážně silné kafe. Pomalejší rozjezd se rázem změní ve zběsilou hru psychopata s detektivy i divákem současně. Závěr byl ale možná až trochu rychlý, čekal jsem vyostřenější konflikt, protože ten magor by si to zasloužil. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo ma primälo, aby som sa po dvoch nevýrazných skúsenostiach s filmami, v ktorých vystupoval dvojfares s trasľavým kolegom, odhodlal pozrieť si tretí. Dočkal som sa očakávaného. Opäť išlo o film, ktorý môžem charakterizovať jedným slovom - nesympatický. Nedokážem ani vymenovať niečo, s čím som bol spokojný. Síce som film dopozeral aj bez rýchloposunu, ale nedokázal by som niekomu povedať, čo mi vlastne dal. Takže som najradšej, že film skončil a už nikdy sa k nemu nevrátim, ani myšlienkami. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tématicky i žánrovo ma Odkaz vo fľaši behom veľmi krátkej chvíle plnohodnotne zaujal a s dobre rozbehnutým tempom udržoval moju pozornosť až do záverečných titulkov. Oddelenie Q má so svojim škandinávskym prostredím skrátka čosi do seba a určite dám šancu aj jeho ďalším dvom častiam (myslím teda, že sú ešte dve). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč si nás ta láhev našla, Carle?" Abyste mě společně pobavili. Assade. A chvílemi vám to i šlo - tedy v rámci možností severského dramatu o unášených a zabíjených dětech. To téma samo osobně mi nepřipadá příliš zábavné, ale křivohubý Carl s kodaňanem Assadem mě bavili svými debatami o víře, spoléháním se na Boha při křížení cesty vlaku a samozřejmě poznámkami o tom, že kouření a homosexualita jsou zlozvyky. Bylo to zkrátka dramatické, ale občas se u toho dalo zasmát a to mám rád. Heli, Bravo, Whiskey, končím. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Skvěle budovaná atmosféra. I když divák zná vraha, nenudí se - sleduje jednání jednotlivých postav. Koho okouzlil dánský venkov, užije si záběry na hospodářskou krajinu, na přímořské oblasti. Tým vyšetřovatelů je zvláštní - podobně jako třeba u autorů seriálu Most. Film beru jako inspiraci přečísít aspoň nějaký knižní příběh Jussi Adler-Olsena. A doufám, že v něm bude míň nelogičností než ve filmovém zpracování. 1) Co dělal pachatel v dospívání - v období od své první vraždy? 2) Proč pachatele sledují desítky policistů a při střetu zůstává policista osamocený? 3) Bílý plášť skrývající pachatele v nemocnici - to už zavání frází. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Ještě před natáčením byl film prodán do více než 15 zemí. (freelex)
  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)
  • Ve scéně, kdy otec unesených dětí stojí v otevřených dveřích vlaku, je ve dveřích na konci vagónu, při prostřihu (záběrů) z helikoptéry ale stojí na druhé straně vagónu (vepředu). (SsgtJira)

Reklama

Reklama