Reklama

Reklama

Hanibal v pralese

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1932, 6 min (Special Edition: 5 min)

Obsahy(1)

Reklama vyrobená v zahraničí (Excentric film Berlin, Lintas Vídeň) k propagaci namáčedla Chvála hospodyňky a mýdla Jelen československé firmy Schicht, jedná se o kombinaci animovaného a hraného filmu. Opičák Hanibal projíždí pralesem ve svém autě a pouští reprodukovanou hudbu. Následně zastaví na mýtině, kde pro zvířátka připraví projekci o tom, kterak obyvatelé Afriky perou prádlo zastaralým a neúčinným způsobem. Jako lék na tento neduh jsou pak samozřejmě prezentovány zmíněné výrobky. (J.Connor)

(více)

Recenze (2)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Teprve pět let po Jazzovém zpěvákovi se zvuk začíná pomalu objevovat i v tuzemských animacích – srovnání němé a zvukové verze téhož filmečku na 3DVD Český animovaný film 1920–1945 zajímavě ukazuje, jakými triky se němý film vyrovnával s absencí ruchů a jak naopak nástup mluveného slova znamenal okamžité zrychlení tempa střihu nejen v místech, kde odpadla potřeba mezititulků. A opět tu máme i experimenty s kombinováním hraného a animovaného filmu, i když ne tak propracované jako v Bílém jelenovi. Čili zajímavé pokoukání, ač samotný filmeček je celkem pitomoučký. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Klasická reklama na Schichtovo mýdlo s jelenem, tentokrát ve variantě pracího prášku. Za pozornost ale stojí možnost shlédnout reklamu v němé i zvukové verzi. ()

Reklama

Reklama