Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovský gorilí samec King Kong nezemřel po pádu z mrakodrapu, stále žije! Jeho život je ale opět v ohrožení. King Kong je již dlouhou dobu v kómatu a nutně potřebuje operaci. Lékaři ale nemají krev a bez té zákrok provést nelze. Jeden lovec však učiní nečekaný objev. V pralese najde samici stejného druhu. Okamžitě je převezena a King Kong může být operován. Jenže po probuzení z kómatu King Kong cítí přítomnost samice a pudy jsou silnější než všechny řetězy. Společně uprchnou do hor, ale lidé je nehodlají nechat na svobodě… (Vapet Production)

(více)

Recenze (109)

Wiceman 

všechny recenze uživatele

Jo jasný. Je to hovadina, aby deset let byl Kong v kómatu potom, co ho prošpikovali tři helikoptéry s rotačníma kulometama a ještě spadnul z WTC a pak měl v prdeli jen ,,Srdce". Další hovadina obří umělý srdce. A další hovadina ... Kong má vlastní ostrov, ale kde se vzala tu se vzala lady Kong z Bornea .... chm.... I přes tohle všechno je mi to ale pořád sympatičtější, než díl ,,první" s debilníma postavama a ještě debilnějším ropným magnátem (jako přikrejt ho plachtou ve tvaru čerpací stanice? WTF :D ) ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Krvavejšie, akčnejšie, zábavnejšie. Úvodných 15 minút stihne pripomenúť staré finále, uväzniť samicu Lady a transplantovať Kongovi umelé srdce. Pokračovanie dynamicky strieda jednu situáciu za druhou, kde nie je priestor pre nudu. S nižším rozpočtom si nedovolí posunúť triky na vyššiu úroveň a tak film vyzerá ako by vznikol rok po tom prvom. Finty s nastavením kamery fungujú stále a ušetria pár dolárov, za čo sa Kongovci prakticky neodlepia od plátna. Guillermin sa týmto pokračovaním nesnažil natočiť sofistikovanú drámu ani získať uznanie za lekársky prínos na čo väčšina hodnotiacich asi zabudla. Význam Béčka spočíva v jeho nenáročnosti a schopnosti dopriať relax, čo sa tu podarilo. A že mi v detstve nestačili vreckovky pripisuje svoje, tak prečo filmu škodiť? ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nebol by som k tomu až tak kritický ako ostatní. Už len kvôli ešte lepšej animatronike ako v prvej časti, si film zaslúži aspoň trošku lepšie hodnotenie. Zakomponovanie motívu rodiny a jej ochrany bolo fajn, v tej dobe to letelo v kope iných filmov, takže prečo nie. Na konci to malo dokonca aj náznak emócii. Ja nemôžem na to moc nadávať. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Ještě méně akční, dobrodružné a napínavé, než první díl, a oproti němu také výrazně levněji působící. A degradace Konga jakožto charakteru dosahuje maxima. To, že děj je o tom, kterak se páreček obřích opů do sebe zamiluje, by samo o sobě nevadilo (přeci jen schopnost Konga cítit je to, co jej od počátku definovalo a odlišovalo od mnoha jiných filmových obřích monster)...ale problémem je, že tvor, který má působit jako sice přemožitelná, ale mocná, nespoutaná a nebezpečná síla přírody, zde není nic víc než smutně koukajícím přerostlým maňáskem, který je většinu času na útěku nebo vězněn (a jeho družka to samé ve světleji hnědém). A pořádně se naštve pouze jednou, na konci, v jediné podařené akční scéně filmu. Ústřední dvojice lidských postav je archetypální až běda, stejně jako jejich protivník v podobě fanatického zeleného mozku. Plusem by snad mohla být přítomnost mírné nadsázky (ano, Kongův příběh vždy měl smrtelně vážný ráz, ale tady to docela pasuje k levnějšímu vyznění filmu), a překvapivě funkční vztahová chemie mezi veleopy i lidmi. To však rozhodně není to, na čem by film o Kongovi měl stát. Film je nakonec ještě koukatelný, ale není mi jasné, komu byl primárně určen. Pro děti je příliš nudný a vztahový, pro dospělé děti a fanoušky žánru příliš neakční, a pro normálního dospělého diváka zase poněkud hloupý (a to i tam, kde se to v rámci nadsázky nežádá). ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Během prvních minut jsem si říkal, co se zase lidem z ČSFD nelíbí, když to má nápad celkem dobrý (i když velmi velmi neoriginální) a vůbec se film nerozjíždí špatně, ale čím víc se film blížil k závěru, tím víc jsem dával zdejšímu hodnocení za pravdu. King Kong žije je blbost, scénář dementní, provedení hodně špatné, jde prostě o špatný film. A tomu blbečkovi, co mi v komentáři prozradil, jak film skončí SPOILERKK to tentokrát odskáče definitivněSPOILER, mockrát "děkuji". ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 8. února 1986 do 27. května téhož roku a filmování probíhalo převážně v americkém státě Tennessee – města Pigeon Forge, Lake City a Jellico, vodopád Fall Creek Fal. Dále se točilo v Severní Karolíně ve městě Wilmington – využito bylo místního filmového studia a univerzity. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama