Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

kinej 

všechny recenze uživatele

Z těch pár dílů, co jsem viděl to vypadá, že si Asterix drží poměrně slušnou úroveň. Velký boj je opět vtipný, pěkně kreslený a animovaný. Oproti předešlým je tak trošku psychedelický. V jedné scéně to vypadá, že Panoramix míchá lektvary z lysohlávek. On sám si ve filmu prožije něco jako bad trip, doprovozený bad hudbou. Ale až na tuhle písničku je v tomto Asterixovi všechno co od něj očekávám. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle Asterix mi přijde ze všech francouzských animovaných nejslabší (stejně je ale skvělý). Jeho temné ladění ale kompenzuje šílený Panoramix (po ráně obeliskem neví ani jak se jmenuje, natož pak jak uvařit kouzelný lektvar). Je tu ale zase jedna z nejlepších bitek s Římany, jaká kdy byla v historii kinematografie natočena. ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Opravdu zatím nejslabší ze všech animovaných astelixů, ani kvůli slabosti k tomuto animáku nemohu dát slušné hodnocení a zavřít oči. Nelíbí se mi ostrý styl malby, aby drsňáci vypadali drsnější. Ještě, že se film dal posouvat. Zblázněný druid mě nepobavil, spíš znechutil. Bylo to divný nikoli vtipný. Moc se tam nezasmějete. Opravdu věc, které jsem se zasmála byla scénka kdy se Římský špeh ukryl do pařezu stromu a dorážela na něj zvídavá sova, jinak nevím o vtipné scénce. Level humoru značně klesl, pro děti ano pro dospělé jako v dřívějších pokračováních nikoli. ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Takovou kombinaci strašidelné atmosféry, infantilního humoru a místy až psychedelicky působících scén jsem u Asterixe ještě neviděl. Na začátku jsem z toho taky byl trochu v rozpacích, jenže pak jsem si uvědomil, že ono to dohromady kupodivu dost dobře funguje a u mnohých fórů a fórků se dokonce chechtám s upřímností malého dítěte, takže i za tohle dávám hodně spokojenou osmičku (a skoro bych chtěl jít výš, uvidíme příště). 8/10 ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Z tohoto Asterixe bavil mě jen falešný věštec, skrze jehož osobu byly překrásně zesměšněny principy tohoto řemesla, na kterých, světe div se, dodnes stojí. Jinak jsem však ve filmu spatřoval pouze sled dětinských vtipů - snad bych měl odpustit, když je určen pro děti, ale to víte, jsem ztělesněným zlem... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama