Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 1

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (122)

Olík 

všechny recenze uživatele

Asterix, Obelix, Alfabetix, Panoramix, Archaix, Majestatix a další se oděli do nové kolekce a já musím jedním dechem dodat, že klasický look mi je milejší novot. Ale jinak Galové, tak jak jsme na ně za ty léta navykli. Lektvary, divočáci, Římané, piráti….snad jen duo A&O je trochu upozaděné a mermomocí se snaží držet krok s dobou. Vše je tak, jak má, ale já se stejnak nemohu zbavit pocitu, že staré dobré časy mých prvních komiksů nenávratně odvál čas. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Zmlsaný skvelým Sídlom bohov som sa tešil na ďalší nášup 3D animovaného Asterixa, no bohužiaľ blesk dvakrát na rovnaké miesto neudrel. Zápletka o hľadaní Panoramixovho nástupcu je triviálna rutina bez pridanej hodnoty akú malo práve Sídlo bohov. Humoru tu skrátka nie je toľko ako by som chcel a ten, čo tu je, je príliš jednoduchý. Ta tam je sociálna z satira predošlej časti. Finálny mega súboj mi navyše k Asterixovi hrubo nepasoval, toto bolo niečo ako Godzilla vs. Kong, akurát v infantilnom prevedení. Celkovo teda riadne sklamanie za ktoré hodnotím prísnejšie ako by si film objektívne zaslúžil. 5/10 ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Asterix a... Ba ne, v tomto případě spíše Panoramix a tajemství... Asterix a hlavně Obelix jsou tu dost v pozadí hlavního příběhu, což je škoda, a tak nějak mi to připomnělo hrané Olympijské hry, kde tato dvojice byla také dost v pozadí. Tady jsou naštěstí dobré druidské narážky, vrcholem filmu je určitě cesta po Evropě při hledání nového, talentovaného druida. Římani tu jsou spíše na okrasu, Caesar se tu mihne jen na chviličku... Závěrečných cca 15 minut je podobně, jako u minulého filmu totálně přepálených, ale v tomto případě jsem se u nich i docela pobavil. ()

hábič 

všechny recenze uživatele

Nejnovější animované dobrodružství mých oblíbených galských hrdinů jde s dobou a má co nabídnout i tomu nejnáročnějšímu současnému divákovi ale zároveň zachovává a ctí tradici klasických Asterixových dobrodružství. Napětí, humor, akce a i trocha toho ponaučení v něm zkrátka nesmí chybět. Animace je o proti Sídlišti bohů zase o stupínek lepší a já jsem z ní byl naprosto nadšený. Co se týká českého dabingu, tak k tomu bych pár výhrad určitě měl... Myslím si že nejen pro mě je zkrátka duo Terš a Schánilec, které mám z dětství zaryté v paměti, nepřekonatelné. Těším se proto až film vyjde na DVD/BD a budu si ho moct pustit v originále s mým oblíbeným Christianem Clavierem. ;-) ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

První Asterix dělaný s pomocí CGI byl podle mě velice zdařilým kouskem a tenhle sequel rozhodně sérii taktéž nedělá ostudu. Tvůrci se tentokrát rozhodli vydat úplně jinou cestou a místo klasické adaptace přišli se zcela novým příběhem, který do světa Asterixe skvěle zapadá a rozšiřuje jej o několik zajímavých postav. Záporákem tentokrát není žádný podvodník, pirát ani proradný římský politik, ale Panoramixův bývalý přítel a taktéž druid, jenž je mistrem ohně a s pomocí kouzelného lektvaru by chtěl odrazit římskou invazi. Zapojení Ježíše do příběhu bylo více než perfektní a dokonce došlo i na můj oblíbený retro song. 80% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • V úvodu a v závěrečném souboji zazní píseň „You Spin Me Round“ skupiny Dead or Alive. (Asmodin)
  • Na rozdíl od prvního opusu, „Julius Caesar a Římané“, nejsou v centru dění Římané, nýbrž celá Gálie mimo vesnici, která je obsazena a doposud nedostala prostor. Dozvídáme se více o mládí Panoramixe a jeho slavného lektvaru. (3T)

Reklama

Reklama