Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (397)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Odpověď na nejdůležitější otázku, kterou předkládá trailer, který jsem viděl asi 5x v kině, zda-li přežije pes nebo budou mít ochránci zvířat pré, si nechám pro sebe. Pro mě je důležitější, že ačkoliv horské filmy příliš nevyhledávám a podobné survivaly se před 15ti lety točily jedna báseň, tak jsem se poměrně rychle nechal unést příběhem a celkem mě to bavilo. Na první pohled by se chtělo říct, že Kate Winslet a Idris Elba jsou v podstatě jediní dva z obsazení, kteří stojí za řeč, ovšem k mému překvapení příběh pokračuje i po horských eskapádách, přičemž se rozvíjí jedna snad ještě důležitější linka s Dermotem Mulroneym (který je tu mimochodem tak strašně nesympatický a celou dobu mě otravoval). The Mountain Between Us by se dalo shrnout jako neškodná jednohubka, u které se fakt neodvážím tvrdit jaké typy lidí se povedlo naverbovat na kinozážitek, ovšem k posezení na jeden studený zimní večer je to úplně ideální. Člověk pak jen nesmí moc přemýšlet, jak vlastně probíhalo natáčení. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V tomto príbehu sa stane všetko a nič. Pre mňa neuveriteľné, alebo skôr nedôveryhodné prežitie dvoch hlavných predstaviteľov, potom takmer pád do priepasti, napadnutie divou zverou, skoro utopenie, noha v medvedej pasci, rakovina. A to neviem, či som na niečo nezabudol. Tvorcovia tam proste nahádzali všetko ako do gulášu. Tieto situácie boli ako tak napínavé, avšak každá z nich trvala maximálne minútu. Zvyšok je len nejaký pokec v chladnej pustatine, ktorý má viesť k pre mňa nefungujúcej romantike a veľmi slabému záveru. Dobré herecké výkony tu nestačili na to, aby sa snímok stal výnimočným. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dá se vůbec pokazit Survivor téma, kde je vlastně téměř zaručená divácká pozornost až do úplného konce? Odpověď: Dá! Kate Winslet a Idris Elba se po zhruba 10 minutách zřítí s letadlem do pustých hor a musí řešit svou záchranu. Klidně prozradím že diváka čeká velká nuda a také dost nelogické chování postav. V jednu chvíli jsou oba vyčerpaní, aby se poté ze všech sil pomilovali, aby později opět upadli do absolutního vyčerpání. Úrovně Mezi vlky nebo například Na ostří nože tohle nedosahuje ani náhodou.Slaboučký příběh, zpracování i herecké výkony. 40% za krásnou přírodu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Abu-Assad v zovretí hollywoodskeho zveráka zvláda na plátno prenášať akurát všetky survival a romantické klišé a nič viac. Hora medzi nami neprekvapí vôbec v žiadnom momente, ide po vopred vyšľapanej bežkárskej stope a s logikou si nerobí vôbec starosti. Winslet a Elba sú vlastne jediným skutočným pozitívom filmu, pretože funguje medzi nimi správna chémia, len keby sme všetci na ich mieste neboli po niektorých peripetiách minimálne v nejakom fyzikom a psychickom šoku na pokraji smrti, prípadne po smrti. Oni si ešte dobre pokecajú a keby len to... ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že půjde o ledově-vysokohorský survival - děj je ale příliš zjednodušený a nerealistický na to, aby film jako survival přežil. A pak se dostaví klišoidní zamilovaná linie a děj se natahuje jako guma na starejch trenkách. Tak se to alespoň pokusíme zachránit naverbováním dvou Britů do hlavních rolí... Jako survival špatné, jako romatika horší. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Pred natáčaním diskutovala Kate Winslet o svojej úlohe s blízkym priateľom Leonardom DiCapriom. DiCaprio, ktorý nedávno dokončil natáčanie filmu Revenant (2015) v rovnako náročných podmienkach, ju varoval pred tým, aká bude krutá zima a aké ťažké bude natáčanie. Keď sa natáčanie začalo, Kate posielala Leovi textovú správu, v ktorej bola pokrytá snehom a visela z hory, s popisom: "Táto je pre teba, zlatko!" (Arsenal83)
  • Kate Winslet (fotoreportérka Alex) se některé ze survivalových zásad mohla naučit u „školitele z nejpovolanějších“ - Beara Gryllse. V roce 2015 se zúčastnila jednoho z dílů jeho dobrodružné reality show na Discovery Channel V divočině s Bearem Gryllsem (2014). Ve filmu pak postava Alex citovala i Bearem často zmiňované „pravidlo tří - „člověk vydrží tři minuty bez vzduchu, tři hodiny bez přístřeší, tři dny bez vody a tři týdny bez jídla“. Kritici snímku pak ironicky připodobňují schopnosti lékaře Bena (Idris Elba) právě k dovednostem Beara Gryllse. (Richie24)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama