Reklama

Reklama

Ghoul

  • Slovensko Ghoul
Trailer 1

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (722)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na česko-ukrajinské poměry bezesporu slušné. Bohužel, příliš se člověk během sledování bát asi nebude. Ve většině případů snad vůbec. Není totiž čeho. Filmových nedostatků zde bylo tolik, že by se z nich v pohodě najedla celá Ukrajina v dobách válečných. Nejvíce bych snad pohanil český dabing, který je prakticky neposlouchatelný. Naopak se mi líbilo šeredné prostředí, kde se vše odehrávalo, za to dávám palec nahoru. Lekačky jsou výhradně zvukové. Pokud na film koukáte s dostatečnou hlasitostí, tak možná sklidí nějaký úspěch. V ostatních případech těžko! Herci a herečky také nejsou zrovna držiteli cen za sympatie. Dokonce to celé není ani za mák originální. S přivřeným okem to nevidím na víc než 2 hvězdy. S tím, že ta druhá je celá pochroumaná. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jákl se vykašlal opět na české filmové poměry (chvalitebné) a vrhnul se do víru autorského found footage hororu. A výsledek je vskutku k nerozeznání od těch nejhorších FF přírůstků zámořské provenience. Ten film v zásadě budí základní filosofické otázky proč se chce někdo dívat na film. Kvůli příběhu (otřepaný jak zadek brazilky po desátym dnu karnevalu v Riu), formálnímu zpracováním (přibližně třetinu filmu není nic vidět, zbytek nemá co nabídnout), postavám (orlojové postavičky, pobíhající sem a tam, podle toho, jak to scénář potřebuje), strachu (tři čtyři vypatlaný lekačky s přidanym zvukem jsou opět urážkou hororu obecně) či zábavě (výše zmíněné znemožňuje)? Nadhodnocování týhle katastrofy kvůli tomu, že to točil Čech je jak obdivovat hovínko svého batolete. Nedá se to moc pochopit, je to nechutný a nejvíce to vypovídá tak nějak o vás. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ghoul je na české poměry vydařený, ba vlastně nejvydařenější horor z našeho kraje. ( Seznam českých hororů není zrovna 2x velký). Film má hodně blízko k Blair Witch svým pojetím i formou, ovšem Ghoul nepůsobí až tak amatérský, mdle a nezáživně jako film výše uvedený, přesto nemůžu sdílet příliš velké nadšení, tenhle styl hororu mi zkratka není příliš blízký. Ghoul se především snaží vypadat zajímavě i po stránce příběhové, no nejsem přesvědčen, zda to byl dobrý tah na branku, velmi zábavný či informativní film příliš není. Lekačka na mne nezapůsobila ani jedna, což také pokládám za mínus, plusem byly pro mne zatuchlé prostory baráku a působivé atmosférické finále ( Les a ukázání Čikatila na scéně), za které přidávám i 10%, takže pro fanoušky určitě povinnost už jen proto, že film pochází od nás, znova bych si jej však už nepustil. 60% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Český horor s americkým obsazením odehrávající se na Ukrajině a přes všechnu snahu se Jáklovi výraznější zářez do zoufale poloprázdné hororové pažby naší země nepodařil. Ghoul je jen sterilním found footage, kterému se vůbec nedaří v tomhle již trochu zatuchlém žánru vykřesat nějakou jiskru, a to nepatřím k jeho nenávistníkům. Vystačil bych si totiž s dobře zvládnutým řemeslem, kde by děsivost mohla přes veškerý třes hrát prim, jako třeba v profláklém Blair Witch, švédské poloamatéřině Det okända. či velmi dobrém slovenském Zlu (bratrům je tedy pořád co závidět). Jákl však naštěstí nevsadil jen na budování hrůzyplné atmosféry, které se mu vůbec nepovedlo, ale přisypal i nějaké to syrové kucháníčko a tam už se mu kupodivu vedlo mnohem lépe. Jinak američtí uječenci, ač vcelku bídní, byli dle mého názoru pořád lepší volbou než česká herecká smetánka, která by se snažila z obyčejného hororu dělat inscenaci pro nedělní večery na ČT2. Ve srovnání se zbytkem světa sračka, ale zároveň možná i naše první vlaštovka. Horror Challenge Tour 2016 ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Že Jákl do žánru nic nového nepřináší, je mi tak nějak jedno, a ani bych to nečekal, ani nevyžadoval. Jen je mi trochu líto, že náznaky atmosféry jsou pravidelně zabíjeny lekačkami toho zcela nejprimitivnějšího charakteru (zbytečné, nevhodné, předvídatelné), a potápí tak i námět, který je natolik ujetý, až se mi nakonec sám o sobě docela líbil. Copak už dneska není možné budouvat "strach" jinak, než že se někde přibouchne víko, na kterém je dle výsledného zvuku jak naschvál přidělaná výbušnina? Škoda! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (20)

  • Jedná se o první český horor, který byl uveden v kinech ve 3D. (Gyorgy)
  • "Ghoul je výraz z arabské mytologie. Označuje démona, neživou bytost, která se vyskytuje na místech s četným výskytem úmrtí a živí se lidskými ostatky," vysvětlil Petr Jákl ml. (Zdroj: idnes.cz) (oje)
  • Diváci o filmu slyšeli až nedlouho před premiérou záměrně, celá produkce totiž probíhala v utajení. Všichni měli ve smlouvě přísnou podmínku mlčenlivosti. (Zdroj: idnes.cz) (oje)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno