Reklama

Reklama

Ghoul

  • Slovensko Ghoul
Trailer 2

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (725)

Othello 

všechny recenze uživatele

Jákl se vykašlal opět na české filmové poměry (chvalitebné) a vrhnul se do víru autorského found footage hororu. A výsledek je vskutku k nerozeznání od těch nejhorších FF přírůstků zámořské provenience. Ten film v zásadě budí základní filosofické otázky proč se chce někdo dívat na film. Kvůli příběhu (otřepaný jak zadek brazilky po desátym dnu karnevalu v Riu), formálnímu zpracováním (přibližně třetinu filmu není nic vidět, zbytek nemá co nabídnout), postavám (orlojové postavičky, pobíhající sem a tam, podle toho, jak to scénář potřebuje), strachu (tři čtyři vypatlaný lekačky s přidanym zvukem jsou opět urážkou hororu obecně) či zábavě (výše zmíněné znemožňuje)? Nadhodnocování týhle katastrofy kvůli tomu, že to točil Čech je jak obdivovat hovínko svého batolete. Nedá se to moc pochopit, je to nechutný a nejvíce to vypovídá tak nějak o vás. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný horor, který mě v některých napjatých momentech nutil přivírat strachy oči. Třesoucí se kamera naprosto nebyla ke škodě a docela se sem hodila oproti většiny použití. Vadil mi konec, kdy bylo "to," co po nich šlo viďět. Bylo mnohem lepší, když nevěděli, kdo je to. A přestože jsem rád, že se tam neobjevilo nějaké vysvětlovací zakončení, mrzelo mě, že jsem většinu času naprosto nechápal, co se tam děje. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Téééda to byla pecka, jo ten příběh to už tu byl stokrát, ale sakra ta atmosféra byla pekelná a to doslova. ta odporná hnusná chatrč, ten les, divná věštkyně, jeden ze členů zmizel a něco se tam pohybuje. Tohle, přesně tohle vynáší, ten film a drží to až do úplného konce, ta atmosféra byla fakt drsná a zničující. Jediné, co by se tak nějak dalo výrazně vyčíst, že se ve filmu objeví digitální černá šmouha, místo tohle bych radši bral komparzistu v černém, co by občas proběhl kolem a mělo by to lepší efekt. Ale to je asi tak všechno, jakmile skupinka vstoupí do chajdy bez kuří nožky, tak se film rozjede a nenechá vydechnout. Herci se chovají přirozeně, každý má něco do sebe, nikdo mně nijak neiritoval. A je to i drsnější, když vezmete v potaz, že to monstrum Čikatatila fakt žil a všechno to spáchal. Tenhle film v sobě spojuje, hned několik věcí, posednutí, Ouija, kanibalismus, gore, aaa tak trochu Záhadu Blair Witch, je to takový mix, ale to je jedno, všechno funguje tak jak má. Takže by to chtělo o trošku míň Trošků a víc Petrů, kteří dokáží natočit, takhle povedený horor, co fakt mrazí a děsí . ()

juta 

všechny recenze uživatele

Chvála ze všech stran a přitom výsledek nic moc. Žádné pocity to ve mě nevyvolalo, spíš jsem byl rozčarovaný hlavně z těch zvuků, které měly strašit a přitom byly vloženy do míst, která zdaleka strašidelná nebyla. Prostě úplně mimo. Rozhodně první v pořadí, kde jsou lekací zvuky nejvíce přepálené ze všech filmů, co jsem kdy viděl a díky tomu kvalita snímku prudce klesá. A pokud se spoléhá pouze na lekací zvuky a není vytvořena hororová atmosféra a děj, tak je to špatně. Taky mi to chvílema připomínalo Blair Witch... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ukraine Cannibal Project. Hadžime! Jákl získává body za odění do bezútěšného kimona i eskalaci napětí na tatami ve finální fázi zápasu. Rozmáhajícím se nečistým praktikám boje jako jsou zvýšená hlasitost při lekačkách či poněkud násilné zapojení ektoplasmy rostovského gurmána se ani nepokoušel vyhnout a byl za ně napomínán. Samotný zápas pak končí prohrou Jákla s limity found footage na wazari. Soremade! Hledání svatého grálu žánru nadále pokračuje.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (20)

  • "Ghoul je výraz z arabské mytologie. Označuje démona, neživou bytost, která se vyskytuje na místech s četným výskytem úmrtí a živí se lidskými ostatky," vysvětlil Petr Jákl ml. (Zdroj: idnes.cz) (oje)
  • Natáčení sexuální scény nelze označit jako hladké, své by mohla vyprávět Alina Golovlyova„Dodnes netuším, co se stalo představitelce Kataríny Alině, ale přímo na place dostala po prvním pokusu o natočení této scény záchvat pláče. To se okamžitě přeneslo i na jejího hereckého partnera, kterého situace v temném prostředí paralyzovala, a vzal si do hlavy, že za její stav může on," nechal se slyšet Petr Jákl ml. (Zdroj: blesk.cz) (oje)

Reklama

Reklama