Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Blonďatou Sheeni, která osiřela v oblasti Zambuli, vychovává vznešený kmen a naučí ji telepaticky komunikovat se všemi tvory. Televizní zpravodaj Vic jí poskytne lekce lásky, když hledá v Africe materiál pro pořad o princi Otwani, fotbalistovi z královského rodu. Brzy však zjistí, že se zapletl do sítě politických intrik. Když se podlý princ rozhodne vtrhnout do kraje Zambuli, je na Sheeně, aby osvobodila Vica a zachránila své idylické království. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

swamp 

všechny recenze uživatele

Béčko osmdesátých let jako vyšité! Tanya Roberts polonahá (někdy i zcela nahá) pobíhající a přivolávající zvířenu všeho druhu pouhým použitím mysli a přiložené pěsti na čele. :D No jo.. když vám jako malým v Africe zařvou rodiče a vás pak vychovává černošská šamanka kmene, nijak to ani dopadnout nemůže.. ale jinak výborná komedie, nasmál jsem se dosytosti. :D ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pro můj čtyřtisící komentář jsem si odskočil do dobrodružného žánru k jedné z mých největších dětských srdovek - Sheeně. Někde ve 12ti, když začínala Nova jsem tenhle žánr miloval - divočina, zvířátka, domorodci, zloduši se spoustou zbraní i techniky. Všechny ty Honby, Šílené bohy, Krokodýly Dundee... a Sheena byla tuším první. Krásná holka jezdící na zebře, komunikující se zvířaty a bojující se zloduchy, to mě ke štěstí stačilo. Skoro 30 let jsem to neviděl a samozřejmě dost toho kouzla zmizelo. Zdlouhavý rozjezd, puč v nějaké no name zemičce v béčkovém stylu, chybí tomu vtip, akce taky zrovna moc není, záporáci jsou nezajímaví. Tanya Roberts má sice úžasnou postavu, ale hrát opravdu moc neumí a Ted Wass, blboun z posledního Růžového pantera totéž. Na druhé straně jsou magická hudba, překrásná kamera, přesahy do fantasy (telepatie, léčivá půda, ochranný kruh) a ono ovládání zvířat je úžasné a vrcholí famózním řežbou v džungli, kdy proti vojákům se samopaly a transportéry stojí kromě domorodců sloni, tygři, nosorožci, opice. Vůbec finále se povedlo (honička na poušti!) a Sheeně to na zebře nebo na liánách stále moc sluší. Takže mírně nadhodnocené nostalgické 4*. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Úžasně zábavná a roztomilá dobrodružná kravinka, kde nic nechybí a nic nepřebývá (jako ostatně ve většině perel 80-tých let). Vždyť to znáte: zvířátka, stromečky, bloncka,... Po 15-ti (!) minutách, kde zjistíme, kterak Sheena (Tanya Robertsová) o rodiče přišla a jak se jí ujali ne opice, nýbrž černoši, přichází snad nejlepší titulková sekvence všech dob: Sheena zdáli přijíždí ke kameře na zebře, pohupuje se, vlasy jí vlají ve větru, moc těch hadrů na sobě taky nemá... Později se dokonce ukáže, že umí telepaticky komunikovat se zvířaty, což v praxi vypadá, jako když se špatná, moc špatná herečka pokouší předstírat orgasmus. Opice kvůli tomu háží granáty, nosorožec se vrhá proti obrněnému transportéru a plameňáci letí vstříc vrtuli helikoptéry... A kdo by se jim divil? S tím by ukecala kohokoliv. Dokonce i fauna a flora se v její přítomnosti chovají divně, když se na pár kilometrech vesele střídají džungle, stepi i pouště. Stačí, když Sheena asi podesáté vyděšeně křikne: "Šamanko!" a jdu do kolen taky. Navíc film disponuje kouzelně naivní atmosférou (ač se zas tolik vážně nebere) a úžasnou hudbou, která mě v mládí v kýčovitém finále vždycky spolehlivě dostala. Jako bonus: nahá Tanya! Co víc si přát? Proč už se tyhle filmy netočí? Co nám sakra chybělo? Šamanko!!! ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

To bol zas komedialny ulet. Z dialogov typu "benzin, o tom jsi uz mluvil...to co pijou ty vozy" som dostaval zachvaty smiechu. Vyslobodenie samanky z vazenia, utok plameniakov na helikopteru a dalsie wtf momenty spolahlivo pobavili. Spominana naivita je vsak rozkosna, priroda nadherna, hudba prijemna, prsnata Tanya Roberts riadne sukatelna takze sa vlastne nemam na co stazovat. Dej v tomto pripade nie je zas tak dolezity :) 65% ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,Sheena" patrí do tej skupiny filmov, ktoré sú (zatiaľ) pravidelnými stálicami v dopoludňajšom víkendovom alebo sviatočnom vysielaní Markízy. Sám som sa pri tomto sledovaní pristihol aspoň trikrát, nevraviac ešte o prvom sledovaní pred x rokmi, kedy mi najviac uviazla v hlave scéna prechodu cez tŕne. Čo ďalšie o Kráľovnej džungle napísať? Typické ´80 béčko so všetkými - danou dobou - žiadanými atribútmi pričinením ktorých, ide o dielo tak zlé, až je skvelé. Vďaka vtedajšiemu sexsymbolu Tanyi Roberts s jej všetkými super schopnosťami i nevedomosťami zároveň a tiež zásluhou príjemného slovenského dabingu je sledovanie filmu miestami silno komediálne. Na škodu je slabšia likvidácia jednotlivých záporných postáv, páčil sa mi však nekonvenčný koniec, od ktorého si možno producenti sľubovali pokračovanie, nebyť prepadu filmu. Na titulnej skladbe Richarda Hartleya, znamenajúcej pre film jednu z piatich nominácií na Zlatú malinu, je výborne vidieť obrovskú inšpiráciu Vangelisových Oscarom vyznamenaných ,,Chariots of Fire" na ďalších skladateľov soundtrackov. (947. hodnotenie, 56. komentár k filmu) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natáčaný v africkom štáte Keňa. (Jello Biafra)
  • Obrnené bojové vozidlo, ktoré vo filme používajú žoldnieri, je nemecký Thyssen Rheinstahl UR-416, ktorý od roku 1969 používala armáda Bundeswehru i policajné zložky v Západnom Nemecku. (Jello Biafra)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama