Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (239)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chcem sa opäť raz poďakovať zakomplexovanému blbečkovi, ktorý mi vymazal desiatky komentárov, vrátane tohto. Byť majiteľom webu, skontrolujem si, či mi v revíri nevyčíňa škodná, lebo je otázkou času, kedy sa niekto taký postaví proti pánu majiteľovi a začne si robiť veci po svojom, za jeho chrbtom. Ako to ostatne robí už teraz. Samozrejme dúfam, že je každému jasné, že takýto zneužívateľ právomocí určite nemá v zuboch len mňa, ale má určite plno ďalších "obľúbencov", ktorým taktiež sem-tam vymaže koment, nech je sranda. Takto sa úspešný web nebuduje, Martin. K seriálu už len v krátkosti, keďže mi asi vymažú aj toto: štýlová špionážna jazda s nie úplne vyrovnaným tempom, ktorú ale samozrejme do značnej miery zachraňujú perfektné výkony Hugha Laurieho, Toma Hiddlestona, Toma Hollandera alebo Elizabeth Debnicki. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Hlavně ze začátku poměrně náročné za zorientování (např. jmenování hned několika britských organizací, u kterých vůbec netušíte k čemu jsou). Hlavním lákadlem je tu Hiddleston, ale popravdě, jeho postava není moc zajímavá, ani nijak extrémně dobře zahraná. Stále jsem viděla jen hrajícího Hiddlese, ne jeho postavu. To Hugh Laurie jako "nejhorší muž na světě", zbraňový baron Ropper, exceluje. Jeho nebezpečného a inteligentního asociála mu věříte. A pak tu máte krásné exotické lokace, na televizní minisérii až neslýchané. V podstatě se jedná o pomalý, pozvolna budovaný špionážní film rozdělení do šesti hodinových dílů. A vyplatilo se to. Ač já osobně bych klidně o hodinu krátila, i tak se jedná o kvalitní podívanou. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Keď do seriálu obsadia Toma Hiddlestona a Hugha Laurieho, navyše jedného do úlohy titulného hrdinu a druhého do úlohy ústredného záporáka a postavia ich proti seba, réžie sa chopí oscarová režisérka Suzanne Bier, celé to vychádza z knižnej predlohy Johna le Carrého a zastrešuje to kvalitnou seriálovou produkciou osvedčená britská BBC čakáte jednoducho veľa. Bohužiaľ, aj keď sa to tak na prvý pohľad môže javiť, z The Night Manager očakávaná seriálová udalosť roka nebude. Neviem totiž, či práve Bier bola pre takúto látku ideálnou voľbou. Seriál síce má perfektný vizuál, prvotriednu kameru, pútavé lokácie, výbornú hudbu a evidentne sa do toho investovali milióny, aby to vyslovene pôsobilo ako taká seriálová Bondovka, no The Night Manager nikdy nedokáže naplno využiť svoj potenciál. Pilotná epizóda, ktorá bola skôr takým prológom k celému deju, ešte vyvolala veľký prísľub do budúcna, ten sa však s nasledujúcimi epizódami akosi vytratil. Zápletka sa totiž zacyklí sama v sebe a seriál sa skôr ukája sám sebou, ale bez výsledného efektu. Chýba tu jednoducho nejaký moment, ktorý by vyslovene strhol. Celé to ide až priveľmi (v negatívnom slova zmysle) na istotu, všetko je až príliš dokonale uhladené a tak tu nie je ani raz priestor na nič prekvapivé a s pribúdajúcimi minútami sa z The Night Manager stáva skôr neskutočne naťahovaná nuda, než by seriál oplýval akokoľvek dusnou atmosférou, ktorá by mala z obrazovky priam sálať, keď sa spolu verbálne konfrontujú Hiddleston a Laurie. Bohužiaľ, nedeje sa. Pomalé tempo tak nemá svoje opodstatnenie a stopáž šesťdesiatminútových epizód sa tak zdá ešte nevyužitejšia. A to podotýkam, že pomalé tempo mi u seriáloch vôbec nevadí, práve naopak (viď napríklad moje hodnotenie pri vynikajúcom britskom The Fall)! Charizma Toma Hiddlestona a Hugha Laurieho to celé síce dostatočne tiahne, ale celých tých šesť hodín ani zďaleka neutiahne, pokiaľ seriál nestojí na nič inom iba na tom. SEASON 1 = 3* (6/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE NENÍ O MNĚ. JDE TU O CELÝ SYSTÉM, KTERÝ UDRŽUJE NAŠI ZEMI TAM, KDE JI CHCEME MÍT, MEZI ELITAMI, V ÚPLNĚ JINÉ LIZE. JE TO JISTÝ STAV BYTÍ...“ /// O tom, jak se chlápek s uvědomělým cítěním zaplete do kšeftu s obchodníkem se smrtí a tajnou službou. Infiltrace noční hotelový sovy do života jednoho z nejbohatších lidí na světě je vlastně „sdílení“ rodiny. A bráchovi Thora nestačí na věci jen koukat, ale von si musí i sáhnout… takže hlavně proto to má šest hodin. Nakoukneme do fungujícího systému, potkáme (neoriginální?) krtky v MI 6 a i když nejsu 4%, tak si přeju víc filmů s Hiddlestonem. Tohle je pravá medicína na spravení špionážní chuťi! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1993 napsal John le Carré, neznám. 2.) Pochopím, proč si Kramný vybral Egypt. 3.) Thx za titule „Anniie126“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hned od úvodních titulků jsem měla naladěno, jsou nápadité, působivé a v neposlední řadě vypovídající.. Tom Hiddleston se mi v této roli líbil nejvíc, míním tím z toho, co jsem s ním doposud viděla, no a Hugh Laurie fakt nemá chybu.. Svezla jsem se na příjemné filmové vlně a příliš neřešila, příběh recepčního ve službách britské tajné služby mě zaujal i bavil.. Nemá smysl přemítat nad logikou či naivitou, lidé se velice často chovají nelogicky a bez rozumu, stačí se rozhlédnout kolem sebe.. Susanne to se mnou prostě umí... ()

Galerie (146)

Zajímavosti (20)

  • IMG (International Management Group) predala tento seriál do viac ako 180 krajín. (Arsenal83)
  • Tehotenstvo postavy, ktorú stvárnila Olivia Colman, bolo pridané do scenára, keď na prvom stretnutí s režisérom herečka oznámila, že je tehotná. (figliar)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama