Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, "protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi... Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (454)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety podobný ženský film zkusila natočit Pavlásková podle Nesvadbové, dnes je tu Ferencová podle Urbaníkové. Obě autorky knížeček do kabelky vydává Motto, což nebude náhoda. Ve filmu jsou spíše zajímavé určité transpozice. Zatímco knižní hrdinka vede bratislavský antikvariát, filmová vede knihkupectví v Praze. Zatímco Pavlásková si vystačila s lokálními herci, Ferencová si k hlavní hrdince pořídila hned dva Poláky s velmi špatným dabingem. Panenky Pauhofovou a Issovou nechala převlékat do každé scény nejméně pětkrát a aby nikomu nic nechybělo, za kamarády jim dopřála dvojici gayů jak z cukru. Je tohle ještě český film? #finaleplzen ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Film, který by Bechdelovým testem neprošel ani náhodou. Kupodivu, i když ho natočily a napsaly ženy, z nich dělá jen hloupé karikatury, jejichž celý život se točí kolem toho pravého muže. Komediálně to není vůbec vtipné, překvapivě jsou tragické i výkony od slušných hereček, za jaké Pauhofovou a Issovou mám a romantika je tu jeden velký klišoidní sterotyp stejně jako všechny postavy. Sledovat film mě vyloženě neuráželo a lehce kýčovitý vizuál taky ušel, tak tomu tu jednu hvězdu nechám. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné především je, že producenti dovolí režisérovi něco takového zmatlat. Režisérka má všecky trumfy v ruce a natočí tureckou telenovelu. Několik světlých momentů tam je, ale vždycky dokonale zabitých následující scénou. Ti Poláci co tam hráli ty mluvící hlavy, to nelze ani komentovat. Nejlepší byl Petr Vaněk. Ostatní se snažili alespoň nemít z ostudy kabát. Nechápu proč se to takhle točí...50% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Lovestory, ktorá sa snaží svojim prevedením tváriť aká je moderná a poddajná dnešnej dobe, ale ten príbeh bol viacmenej dosť strojený - akoby vystrihnutý z Rosamunde alebo Inge, samozrejme to celé krížené s inovatívnym štýlom amerických romantických komédií. Príbeh ako taký možno pôsobí na prvý pohľad naivne, ale keď sa tak zamyslím, tak v tom bol kus pravdy. Presne na takých povýšeneckých hajzlíkov s nafúknutým egom väčšina žien letí, bez ohľadu na to, ako arogantne s nimi jednajú. Je to v podstate na zamyslenie... No a neviem či mám len ja taký dojem, ale zdá sa mi, že moderný film bez homosexuálnej postavy už akoby nemohol ani vyjsť na svetlo sveta. Ale tak, celkovo aj tá zápletka nebola v podstate nič extra. Akurát na tú Táňu sa naozaj dobre pozeralo... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮŽU NĚJAK POMOCI?“ ... „MŮŽETE SI MĚ VZÍT...“ /// Regulérní koprodukční romantická komedie. No, s tou „komedií“ bych byl vopatrnější, ale směsice obsazení filmu sekne. Ve filmu vo tělesnejch potřebách, který zatemněj mozek (ne, jídlo to není…) si svoje si přihřejvaj Tatry (Vysoký) a homo kluci (to jako že ti chlapi jsou na rozdíl vod smíšenejch furt v pohodě). Ale hlavně - holky po třicítce (aspoň některý) prej chtěj všechno! Nebo nic! Takže vo životě. Ne vo tom mým, ale chápu, že někdo se tady pozná. Nakonec vítězí to votřepaný – že na každýho někde čeká (nějaký) štěstí. Patos? Asi. Ale vodsejpá to, navíc holčičí vobsazení je fajn. Šuká se tady (často), mluví se vo tom, nechybí pravá láska a pravej chlap. Asi víc pro holky… (co já vím…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2010 napsala Eva Urbaníková, neznám. 2.) Bylo mně 30 (a je to poznat). 3.) Mám dva parchanty na krku a nevím, kde najít chlapa. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (99)

Zajímavosti (31)

  • V scéne, kde skáče Edo z okna, Ľuboš Kostelný naozaj visí z parapety. Ale samotný pád už filmári absolvovali s kaskadérom. (monalisa69)
  • Michal Zebrowski (Jakub) urobil pre film výnimku a netrval na tom, aby bol pri intímnych scénach nahradený dablérom, hoci tak mohol urobiť. Jeho zmluva v Poľsku totiž obsahuje formulku, že sa ani nevyzlečie, ani nebude bozkávať, o milostných scénach nehovoriac. Urobil to s povolením svojej manželky, ktorá bola zo scenára nadšená a nástojila na tom, aby postavu Jakuba zobral. (monalisa69)
  • Poľským hercom tlmočil na nakrúcaní Evitin partner Pawel, ktorý tým, že má poľské korene, hovorí po poľsky plynule. S režisérkou (Marta Ferencová) celý čas žartoval, že za to musí mať v záverečných titulkoch osobitný riadok. A dostal ho. (monalisa69)

Reklama

Reklama