Reklama

Reklama

Mozek v plamenech

  • Kanada Brain on Fire (více)
Trailer

Biografické drama vycházející z příběhu a stejnojmenné knihy Susannah Cahalanové, mladé novinářky, kterou postihlo zřídkavé neurologické onemocnění... Susannah Cahalanové je 21 let a má před sebou slibnou novinářskou kariéru v New York Post. Najednou začne trpět záhadnou nemocí. Mívá časté záchvaty, slyší hlasy a její stav se blíží k šílenství. Jak ubíhají týdny, záchvaty se stupňují, nevysvětlitelně přechází od vzteku a násilí do stavu katatonie a lékaři nejsou schopni stanovit správnou diagnózu. Po dlouhodobém pobytu v nemocnici se konečně najde lékař, který doslova na poslední chvíli objeví skutečnou příčinu nemoci. Pomůže jí krůček po krůčku vyléčit se a začít znovu žít jako plnohodnotný člověk. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Chloë Grace Moretz vypadá na 16 a preto mi do hlavnej role absolútne nesadla. Silná myšlienka filmu, ktorú sa dozvieme na konci, je podaná tak vlažne, že je ľahko si ju nevšimnúť a neuvedomiť. Film neužíva naplno svoj potenciál rovnako, ako i učinkovanie Jenny Slate v slabučkej vedľajšej role. Silnejšie dve, alebo slabšie tri za mňa. 45% ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Když se tvůrci rozmejšleli, proč točit film pro světovou komunitu neurologů, chtěli obsadit ňákou fakt dobrou herečku. Třeba Saoirse Ronan. Jenže producenti si spočítali, že v kinosálech je typická obsazenost 0,63 neurologa, takže se film musí zatraktivnit i pro plebs a tvůrcům to vysvětlili: Chloë má větší CHARISMA. Vpředu i vzadu. Plus to určitě naláká i ty hejsky, co ji viděli jako 11letou v Kick Ass a od tý doby furt čekaj, až nebude jailbait. Což ona už nějakej ten pátek neni, zato je z ní celkem vyrovnaně mdlá herečka, takže film, kterej by Saoirse možná dokázala pozvednout, Chloë jen tak provlnila skrznaskrz tou svou blonďatou ovul— pardon, ondulací, takže je natolik zapomenutelnej, že i já tenhle koment píšu s asi měsíčním zpožděním. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vo svojom žánru dobre režírovaný. Film, na základe skutočných udalostí, zachytáva ochorenie mladej slečny, čo spôsobí zápal v jednej časti jej mozgu. Film bez zbytočných odbočiek, sústreďujúci iba na dôležité aspekty celého príbehu. Veľmi zaujímavý a pôsobivý výkon od Ch. G. Moretz. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Teda já jsem od toho nic moc nečekal, a o to milejší to bylo překvapení. Nepříliš dlouhá jednohubka, od které jsem se nedokázal odtrhnout a s napětím sledoval, co se z toho vyklube, jak to dopadne. Osobně jsem tipoval, že nemůže skončit jinde než pevně přikurtovaná na psychiatrii. Od Chloë výborně zahráno. ()

Obivan 

všechny recenze uživatele

Film je velmi poutavý a emotivní. Režisér Gerard Barrett dokázal vytvořit napínavou atmosféru a zaujmout diváka svým vyprávěním. Hlavní roli Susannah ztvárnila Chloë Grace Moretz, která podala skvělý výkon. Její proměna z nadané a ambiciózní ženy v zmatenou a paranoidní pacientku byla přesvědčivá a dojemná. Moretzová dokázala projevit širokou škálu emocí a vystihnout složitost své postavy. Také ostatní herci byli na výši. Zejména Tyler Perry jako šéfredaktor Susannah a Carrie-Anne Moss jako její matka. Film je také poučný a inspirativní. Ukazuje, jak důležitá je péče o duševní zdraví a jak může být obtížné najít správnou diagnózu a léčbu pro vzácné nemoci. Zároveň ukazuje, jak silná je lidská vůle a jak může pomoci láska a podpora blízkých. Film je oslavou života a naděje. Mozek v plamenech je film, který stojí za shlédnutí. Je to film, který vás dojme, poučí a pobaví. Je to film, který vám dá nový pohled na svět a na sebe sama. Je to film, který vám zapálí mozek. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Nikar)
  • Filmovalo sa počas júla 2015 v kanadskom Vancouveri a americkom New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama