Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (675)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jsem v šuku !! Jak jsem se bála, že neustálé békání mě bude iritovat nebo dokonce srát na největší míru, tak jsem se napůl spletla. Emma béká hezky a když tam jela nějakou tu odrhovačku tak jsem si i nožkou podupávala do rytmu. Bohužel jsem hovado bez hudebního sluchu a smyslu pro rytmus, takže jsem podupávala totálně mimo a spíš to vypadalo, že mě to sere. Opak je pravdou, líbilo se mi to. Ostatní popěvky jsem přetrpěla snad ještě Zvířák se dal poslouchat. Pohádku jsem si užila a jelikož jsem dokonce byla i střízlivá, tak bude asi opravdu podařená. Sice mi tam chyběla postelová scéna, kde by nahá Emmička skákala Zvířeti na vocasu na důkaz lásky, ale tak co se dá dělat, francouzák mi musel stačit. Luke Evans hrál narcistickýho kokota tak dobře, až chytám podezření, že to ani nehrál a třešničkou na dortu bylo jeho jméno. Gaston. Pamatujete na Gastona? To je ten lachtan, co jste ho tak moc zachraňovali až ho ze stresu kleplo a v tom Labi chcípnul. Historie se opakuje a Gaston chcípne zas, tentokráte bez snažení o záchranu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je Beauty ďaleko od krásavice (ospravedlňujem sa fanúšikom Hermiony) a Beast ďaleko od skutočného netvora, skôr je to taký milý kozlík. Je tiež pravdou, že tých piesní tam bolo priveľa a naozaj dej veľmi neposúvajú. Niektoré z nich ale boli pekné. Páčili sa mi tiež hovoriace predmety, ako svietnik, či hodiny. Gotická vizuálna stránka bola tiež zvládnutá veľmi dobre, kostýmy sú bezchybné. Mladé publikum sa môže pobaviť, ako rozprávka je to obstojné dielo. Škoda len, že ide o stokrát obohratý príbeh. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Příběh Krásky a Zvířete byl do filmu převeden už mnohokrát. Tentokrát Disney převedl kreslený film do reálu prakticky jedna ku jedné a navzdory řečenému, podařilo se vytvořit opravdu krásnou podívanou (i poslouchanou, ale to je divné slovo). Emma Watson byla půvabná Kráska a v žluté plesové róbě bych si troufla pro popis použít i slovo nádherná. Myslím, že být takováhle princezna, bude ještě dlouho pro všechny karnevaly snem každé malé holčičky.edit Včera to tu běželo dvakrát! a bylo jednoznačně řečeno:"Mám prostě ráda Krásku, víš?!" ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálne je to úchvatné. Výprava, kostýmy, kamera, efekty, hudba, celková atmosféra....to všetko vzbudzuje úžas. Emma Watson je ako Belle skvelá, Zviera je celkom sympaťák a Evans si svoje záporáčenie užíva. Nevedel som od plátna odtrhnúť oči. A navyše ten príbeh mám veľmi rád, takže vládla spokojnosť. No nadšenie sa nedostavilo a slzy som mal na krajíčku viac zo spomienok na animovanú verziu, než z diania na plátne. Problém je v tom, že je to však iba dokonalo načančaný produkt, ktorému chýba srdce. Čo je pri tomto type filmu dosť problém. Štylizácia prevzatá z animáku takisto pri nadmernej dĺžke nefunguje dokonale a počas pesničiek sa stráca tempo rozprávania. Možno je to spôsobené iba dabingom, no to muzikálové čísla, ktoré mali byť emočným vrcholom sú úplne zabité, pôsobili rušivo a fungovali iba ako naťahovanie času. Niečo mi vraví, že v originálnom znení to bude omnoho lepšie. Oproti nedávnej francúzskej verzii je to však dokonalé umelecké dielo. 8/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ chcete vidieť Krásku a zviera v autorskom, jedinečnom vydaní, pozrite si radšej starý francúzsky film alebo Herzovu hororovú verziu, prípadne animovaný film. Condonovej verzii sa ako intelektuálny snob radšej vyhnite, tá je určená tým najšírším masám, je nakrútená tak, aby ste nadobudli pocit, že by ju presne takto nakrútil každý nájomný režisér u Disneyho a aby sa, nakoniec, neurazili ani tí náročnejší diváci, len si odfrfli, že to mohlo byť aj omnoho horšie. Najväčšou devízou je jednoznačne Emma Watson v hlavnej úlohe a po ukázaní pravej tváre Dana Stevensa som si asi nielen ja povedal, že bolo lepšie, keď strávil celý film v maske. Keďže sú tie Vianoce, tak je to za tri. ()

Galerie (392)

Zajímavosti (39)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 504,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 1266,1 mil. (NIRO)
  • V čase kolem 12. minuty, při rozhovoru Belly (Emma Watson) s otcem (Kevin Kline), si můžeme všimnout, že jsou její vlasy při změně záběru jednou vzadu, podruhé zase vepředu. Tato chyba je zpozorovatelná několikrát, nejzřetelnější je to v čase 13:19. (Rymixta)
  • Hned na začátku filmu, kdy Belle (Emma Watson) prochází městečkem a hladí zvířata v ohradách, pohladí i koně hnědáka, který má jako ohlávku dvojitě uvázaný provaz. V dalším záběru už je ohlávka uvázaná pouze jednoduše. (ČSFD)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama