Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (677)

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Mami, můžu zamluvit lístky na Krásku a zvíře, prosíííííím" "No dobře, venku má být hnusně, půjdem do kina". Nějak mě minula informace, že je to muzikál. Sotva to začalo, zděsila jsem se. No to nevydržím! Představa 130 minutové stopáže plné zpívání mě upřímně vyděsila. A téměř okamžitě mi vytanula v mysli slova písně skupiny Fugess "killing me softly with his song". Jako správný tvrďák jsem neutekla a připravila jsem se na utrpení. Nicméně jsem byla velice příjemně překvapená. Miláček Ewan, charismatický herec, kterého mám spojeného s charakterním Bardem, mě rozsekal svou rolí nadutého, tupého, arogantního, sebestředného a zlého Gastona, ctitele krásné Belly. Nakonec to množství písní nebylo tak strašné. Musím ocenit ten obrovský kus práce, nádherných melodií, které mi připomněly staré, animované disneyovky. V příběhu se mi nezdálo nic extra přehnaného snad jen to množství Afroameričanů, kteří mi prostě v pohádkách budou vadit vždy. Chtěla bych vyzdvihnout opravdu výborné zpracování a i ta stopáž se nakonec dala vydržet, na rozdíl od kecalistů, jenž měli neodkladnou potřebu všechno komentovat a seděli hned vedle mě. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako muzikál to vôbec nefunguje (viď POMO), pritom sa tu kvíli že až. Emma Watson by možno zafungovala ako Popoluška, ale ako Bella je totálne mimo (mali im to vymeniť). Luke Evans je príliš veľký sympaťák, aby zahral slizáka a slizáka Gaston potrebuje rovnako, ako Bella krásu a (hlavne) šarm. Zviera v poriadku. Výprava ako z veľkofilmu. Angličtina (ako mi neustále prízvukovala moja polovička) brilantná. Ale i tak sa pýtam... za čo som to vlastne chcel dať 3*? ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Almara, konvička nebo svícen coby sluhové s hlasy vynikajících britských herců, jeden namyšlený princ přeměněný v ohavné zvíře a jedna krásná milovnice knih, která naráží na závistivé a vlastně dost hloupé sousedy. Kletbu zvrátí pouze láska, takže nejen desetileté holčičky budou v kině poskakovat nadšením. Lehčímu kýči se nevyhneme, ale to k tomu jednoduše patří. Byl i v případě nedávné Popelky, která je téhle novince velmi podobná. Magická atmosféra, pečlivá výprava, dynamická akce, vypiplané kostýmy, velmi dobrá kamera (jen v davových scénách se trochu vytrácí choreografie), barevná stylizace a hlavně vskutku vydařené triky. Těch je v Krásce velké množství, oprášené verzi navíc uvěříme i rodící se romantickou linii (ač mohlo „oťukávání“ trvat o pět minut déle), netrpí zkratkovitostí a hlavně výtečně funguje po hudební stránce. Určitě je v téhle oblasti třeba vypíchnout práci herců, kteří se ukazují jako solidní zpěváci. Někdy je sice zpěvu moc, ale prostě mi to celé pojetí sedlo. Okatá Emma je nesmírně půvabná, ač místy nemá moc co hrát. To, že je Bill Condon otevřený homosexuál, víme, to, že Disney dělá za pár scén ramena za progresivnost, víme také (jen černoši na parketu určitě nekřepčili s ostatními), to, že mají v Rusku zákon zakazující propagaci homosexuality, je naopak na trochu jinou debatu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $160miliónovTržby USA $497,782,049Tržby Celosvetovo $1,221,782,049Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Od Disney skôr gýčoví prešľap, od polovice som sa skôr nudil, nemalo to patričné čaro čo som očakával, animák z 1991 je vo všetkých ohľadoch skvostný a táto jeho kópia proste nefunguje akoby mala. Réžia rutinná, muzikálnosť tak na pol plynu strhne, je pekné že to má dosť luxusné obsadenie ale nie je to na nič, keď jediná postava, ktorá tu má poriadne miesto je tá záporná - Gaston stvárnená Lukom Evansom, drobunká Emma Watson sa mi proste do úlohy krásky Belly nehodila a zas tam museli napchať černoškov !!?? Do kelu aký význam to tam malo asi len pre komerčný efekt pre viac rias, ešte že tam nedali aj nejakých aziatov, takže skôr sklamanie. A zaráža ma tým pádom ten veľký komerčný úspech, lebo predošlé hrané filmy od Disney ako Popoluška a Zloriana boli ďaleko čarovnejšie /videl v kine: 60%/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je Beauty ďaleko od krásavice (ospravedlňujem sa fanúšikom Hermiony) a Beast ďaleko od skutočného netvora, skôr je to taký milý kozlík. Je tiež pravdou, že tých piesní tam bolo priveľa a naozaj dej veľmi neposúvajú. Niektoré z nich ale boli pekné. Páčili sa mi tiež hovoriace predmety, ako svietnik, či hodiny. Gotická vizuálna stránka bola tiež zvládnutá veľmi dobre, kostýmy sú bezchybné. Mladé publikum sa môže pobaviť, ako rozprávka je to obstojné dielo. Škoda len, že ide o stokrát obohratý príbeh. ()

Galerie (392)

Zajímavosti (39)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 504,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 1266,1 mil. (NIRO)
  • Film bol po prvýkrát uvedený 23. februára 2017 v londýnskom Spencer House. (LuiCJ)
  • Podlaha tanečního sálu v zámku Zvířete je vyrobena z 1 115 čtverečních metrů imitace mramoru a její vzor vychází ze vzoru, který je k vidění na stropě benediktinského kláštera v německém Braunau. Deset skleněných lustrů, které v tanečním sále jsou – každý o rozměrech 4,3 krát 2,2 metru – se inspirovalo skutečnými lustry ve Versailles, které byly následně patinovány, potaženy látkou a byly na nich zapáleny svíčky. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama