Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (286)

anitae 

všechny recenze uživatele

Někdy mám prostě chuť na něco co s filmovým uměním nemá nic společného. Film jsem pustila s tím, že to bude katastrofa. Děj nula, pár pokažených vtipů, několik celkem povedených, zas tak trapné to nebylo a celkem rychle to uteklo. Účel vyčistit hlavu to splnilo, a furt mi přijde podobný počin lepší než nekonečné seriály na Nově. ()

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Ani páté pokračování nejznámějšího českého rádobykomediálního filmového bizáru se nedokázalo vyhrabat z pomyslného odpadového bahna. A proč? Protože tam chodí Dejdar půlku filmu s afrem na hlavě, Bučková zpívá nejtrapnější vánoční song ever, hraje tam Láďa Hruška, přibylo "vtipů" se sexuální tématikou, jedna z postav má úchylku na sex se zvířaty, teenager zdědí po dědečkovi bordel, probíhá tam pánský striptýz v růžových zaječích kostýmech a na závěr sjede Vašek Vydra na lyžích kopec sněhu na náměstí. Jenom si tak v duchu představuju situaci, kdy scénárista dopsal scénář a řekl si: "Jo, tohle bude pecka. Pod to se rád podepíšu." ()

Reklama

GilanCZ odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak těžký udělat vánoční vtipnou komedii? Po ještě teoreticky snesitelných prvních dvou dílech klesla série na naprosté dno a tam se statečně drží i s tímto dílem. Děj je sice naprostá blbost, ale budiž.. Trapnost a tuctovost "vtipných scének" ale snést opravdu nejde a místo odpočinkové komedie, kde je přehnané přemýšlení nad smyslem klidně až nežádoucí, vzbuzuje film skutečný odpor. Nu což, gratuluju pánové, další zasloužený "odpad!". ()

P1tr odpad!

všechny recenze uživatele

Komediální odpad nezachránila ani změna režiséra, která není vůbec znát a kdyby nebyl v titulcích uveden F.A. Brabec, nenapadlo by mě, že toto není opět Troškovo dílo. Nejsmutnější asi je, že Brabec nezužitkoval své kameramanské zkušenosti a nezmohl se alespoň na zajímavý viuzál, který by rozptýlil od trestuhodně špatných vtipů. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Drahý Ježíšku dvacátéhočtvrtého se ani nemusíš obtěžovat, díky obyvatelům Kameňákova se mi již dostalo všeho, čeho si mé srdce žádalo. Ne vážně, F.A. Brabec asi v Máji při Boleru spadl z Kytice a rozhodně to nebylo měkké jako V peřině...jako nikdy jsem nebyl skalním fanouškem jeho stylizací, ale pokračovat řadu Král Ubu, Kytice, Krysař, Bolero...... Vánočním Kameňákem, to je sakra hazardování se zavedenou značkou. Jsem jakžtakž smířený s existencí prvních dvou "taškařic", ale proč nebyla nemoc léčena v zárodku to mi hlava nebere. Troška zavčasu opustil potápějící se loď, to samé Jana Paulová, Lubomíra Lipského vysvobodila (bohužel) kmotra zubatá.....bohužel někteří další, jako třeba Vašík nejmladší, si na seno pro své koně neumí vydělat jinak. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu zazní věta: „Tak tomu dávám rok, maximálně dva.“ Podobná hláška zazněla v českém filmu Pelíšky (1999): „Dávám Bolševikovi rok, maximálně dva roky.“ (SONY_)
  • Po závěrečných titulcích se ještě objeví jedna scéna. (ČSFD)
  • Autobus, kterým Julča (Kristýna Hrušínská) přijíždí do Kameňákova, je Ikarus E91, patřící dopravci DPP, vyrobený v roce 2003 a sešrotovaný roku 2020. (JLanovkar)

Reklama

Reklama