Reklama

Reklama

Já, Earl a holka na umření

  • USA Me & Earl & the Dying Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film, který je důkazem, že pravé přátelství překoná vše, Já, Earl a holka na umření, přináší výjimečně zábavný a povznášející příběh, jenž si získá vaše srdce a vyvolá ve vás smích! Seznamte se s Gregem Gainesem, svérázným teenagerem, který se snaží nenápadně proplout střední školou, zatímco většinu času tráví se svým “spolutvůrcem” Earlem natáčením parodií na klasické filmy. Jednoho dne Grega jeho matka požádá, aby se začal věnovat smrtelně nemocné spolužačce. Gregovi se nejprve nechce, pak se ale pustí do svého dosud nejambicióznějšího projektu. Zbaví se strachu z okolí a se svými blízkými naváže vztahy, jaké si nikdy nedokázal představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (203)

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa zatiaľ jeden z najlepších filmov roku, ktorý sa absolútne na nič nehrá, absolútne neskúša žiadne lacné finty na divákov, ale naozaj si nechá čas na to, aby sme spoznali našich hrdinov, spoznali vzťahy medzi nimi a rovnako aj ich motivácie. A všetky postavy sú veľmi sympatické, uveriteľné a nikdy nemám pocit, že by sa na niečo pretvarovali. Páči sa mi ako je film natočený, páčia sa mi jeho dejové línie a jeho smer a rovnako má aj absolútne fantastický záver, ktorý mi skutočne skoro vohnal slzy do očí. Som rád, že Thomas Mann skončil tohto roku aj v dobrom filme (hovorím samozrejme o Barely Lethal) a rovnako aj Olivia Cooke, ktorá zatiaľ hrala v nie moc výrazných hororových snímkoch. Dráma je uveriteľná, priateľstvo je uveriteľné, jednanie Grega je veľmi uveriteľné a všetko to do seba zapadne v jeden vynikajúco natočený, vynikajúco podaný a vynikajúco stvárenenú dramédiu. Okrem toho je tu Thomas Mann veľmi vtipný a veľmi dobre odľahčuje celý film a človek to pozerá s veľkou dávkou spokojnosti. Dočkal som sa skutočne jedného z najvýraznejších filmov tohto roku a som tomu veľmi rád. Hodnotenie: A+ ()

castor 

všechny recenze uživatele

O umírání mezi puberťáky zase trochu jinak. A znovu bez parazitování na vážném tématu. Těmhle dvěma hvězdy sice moc nepřály, leč fanouškům nezávislých romantických dramat ano. Tedy do určité míry. Nebude to úplně o vytahování kapesníků, Earl a další si jdou svou vlastní, jinou cestou. A to je jenom dobře. Nepodbízí se, nehledají viníky. Tvůrci představují tak trochu neviditelné hrdiny, přičemž vše se začne točit okolo okaté holky, kterou zevnitř sžírá leukémie. Zase tu máme mladé hrdiny, které spojuje smysl pro kousavý humor i bystré poznámky. Chemie mezi ústředním duem není tak silná, navrch si troufám tvrdit, že pro Dakotu Fanning (Teď a tady), Josepha Gordon-Levitta (50/50) nebo Shailene Woodley (Hvězdy nám nepřály) tvůrci na podobné téma napsali zajímavější/silnější postavy. Něco mezi třemi a čtyřmi. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Nevim čím to je, ale poslední dobou umíraj ty nemocný teenageři docela zábavně. Bezpochyby pokud bude někdo chtít do filmu kopat, střeliva se mu rozhodně dostane. Hlavní hrdina je středoškolský introvertní podivín, nemocné děvče je taková dying pixie girl, scházení se s terminálně nemocnou se postavě v zásadě hodí do krámu, protože akcentuje její odlišnost, film proráží čtvrtou zeď, využívá alternativní intertextové pomůcky, je vyhipstřenej na Wernera Herzoga a protagonista je hroznej vocas. Když v sobě ten první dojem zabijete, může vám začít docházet inscenační paráda mnoha scén, za což ve velké míře může kameraman Oldboye, ale také nadšená Gomez-Rejonova režie, která žádnou ze scén nepovažuje podřadnou a například nejzásadnější a nejtemnější dialog filmu vyšle na jeden statický záběr, ať se mladý učej. Je to vlastně často poměrně slušná manýra, ale nezlobím se za to, protože ten film má schopnost budit emoce nejen umírajícím děvčetem a snaží se nespoléhat pouze na tuto vděčnou zápletku. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Takových filmů už se natočilo hafo a tenhle nepřichází s ničím novým. Což by mi vlastně tolik nevadilo, mám rád filmy ze školního prostředí, zkousnu i filmy s dívkami, co mají leukémii, pokud jsou tak okouzlující jako je Olivia Cooke. Co ale nezkousnu je scénář, kam se vyblijou všechna klišé a dialogy mezi středoškoláky připomínají dialogy ze sitcomu. Když se k tomu přidá divné chování, tak takový film rychle mažu z hard discu i z hlavy. 45% ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Naprosto průhledná, obyčejná citová vydíračka, s naprosto nesympatickým hlavním "hrdinou" v hlavní roli. Ne, nesympatický je slabé slovo, hnusný odporný spratek, mající sebe samotného za středobod vesmíru, plus trpící mylnou představou, že je strašně divný (což neni, je jen velmi, velmi otravný, a každá hláška, nebo grimasa - a že jich tam má - je k rozzuření) a tím pádem asi jedinečný.... To není ani drama, ani komedie (ty filmy, co vytvářel se svým kamarádem nebyly vtipné - pousmála jsem asi asi dvěma nápadům, ale na tom se bohužel nedá stavět), spíš mi připadalo, jako by někdo rozředil jeden díl "Gilmorek", do hlavní role místo holek dal kluky, do další role nacpal holku s leukémií, aby to trochu vzalo "za srdíčko" a pokusy o ostrovtip (Gilmore Girls) nahradil pokusem o bizarnost. Nechápu tak vysoké hodnocení, a nechápu, jak to může někdo někomu doporučit. Filmů na toho téma, podobně zpracovaných, a možná i lépe, už tady byly desítky.... Předvídatelná, plytká ždímačka emocí, u které je navíc celkem jasné, že dopadne špatně. Spoiler! Ha! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Pesnička "Ding-A-Dong", ktorá je spomínaná vo filme, je skutočná. Naspievala ju holandská skupina Teach-In a v roku 1975 s ňou dokonca vyhrala Eurovision Song Contest. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama