Reklama

Reklama

The 87th Annual Academy Awards

(pořad)
Publicistický
USA, 2015, 176 min

Režie:

Hamish Hamilton

Scénář:

Liz Feldman, Dave Boone

Účinkují:

Neil Patrick Harris (moderátor), Rosamund Pike, Bradley Cooper, Emma Stone, Benedict Cumberbatch, Eddie Redmayne, Keira Knightley, Felicity Jones (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Sledujte naživo 87. ročník odovzdávania najprestížnejších filmových cien z Hollywoodu. (TV Doma)

Recenze (66)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Moderátor (tentokrát vypadal slibně - NPH vypadá dobře, padne mu oblek a jeho humor má říz jako celá stránka nejlepších bonmotů Oscara Wilda pokapaná citrónem a vražená někomu do oka) bohužel dostal snad ještě méně prostoru než bylo zvykem (a to si na to stěžuju pravidelně). Hudební čísla ve stylu "nudný a blbější" (snad jen píseň ze Selma se povedla, z Lega se mi chtělo brejt, brečet a blejt zároveň), sentimentu na rozdávání... ovšem bez amerického mozku nekompatibilní. Humoru pomálu,ale pár povedených narážek se přeci jen dostavilo (Travolta, přehrání scény z Birdmana). Vítězství Birdmana jsem čekal, ačkoliv to je dle mého jeden z nejslabších filmů z kolekce "by Iñárritu", potěšily ceny pro Grandhotel Budapest, i když jen "doplňkové" a herci také celkem rozumně zvoleni. Proslovy radši přeskočit... Patricia Arquette totálně mimo, asi se snažila napodobit Clooneyho z roku 2006, ale nepovedlo se. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Byla jsem smířená s tím, že mi v půl třetí ráno středoevropského času zazvoní budík, já se převalím na bok a moje snažení podívat se poprvé v životě na Oscary bude o rok odloženo (stejně jako loni). Budík opravdu zazvonil, já jsem naladila slovenský televizní kanál... a vydržela jsem do poslední minuty. Nemohu srovnávat s minulými ročníky, ale s Neilovým moderováním jsem byla spokojená, ač jeho úvodní muzikálové vystoupení zůstalo nepřekonáno. Hudební vložky mě až na píseň ze "Selmy" (záběry na plačící publikum si mohli odpustit) velmi bavily, z výkonu Lady Gaga mi až naskočila příjemná husí kůže. Přiznám se také, že po vyhlášení nejlepšího animovaného filmu jsem trochu ztratila koncentraci a přehled o dění na pódiu (chápejte, všechny tikety v háji). Jinak jsem ale byla z celého toho každoročního humbuku nadšená, sošky putovaly do těch správných rukou. P.S. Michaelovo žvýkání během celého přenosu působilo docela dost buransky, ale přesto je škoda, že nezavršil birdmanovskou jízdu. A Reese to slušelo nejvíc! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neil Patrick Harris mi nakonec jako moderátor sedl, i když jsem mu moc nevěřil. Vtipy s Travoltou, v trenkách a další, pořádně útočné, se mi zamlouvali a bavil jsem se. Skvělá vystoupení večer kořenila no a nakonec nechyběla ani přehlídka hvězd a ceny, které měl v několika případech dostat "Boyhood", ale tak člověk nemůže chtít moc. Aspoň že ten "Whiplash" si něco odnesl. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na vlně nostalgie s bojovníky za sociální spravedlnost. Hlavní cena pro filmy tesknící za časy, kdy Hollywood nedefinovali superhrdinové, 4 Oscaři pro skrz naskrz nostalgický Grandhotel Budapešť, muzikálové číslo připomínající slavné filmy ze zlatých časů americké kinematografie, vzpomínka na jeden z posledních velkých muzikálů Za zvuků hudby, důstojná a přímočará prezentace bez hlášek, které by se za každou cenu snažily jít s dobou, sympatický a vtipný moderátor, kterému vyšla většina vtipů, včetně těch, které důstojnost večera snižovaly (I pooped in a hat). Jestliže byl ceremoniál pojat jako oslava filmů coby kvalitní zábavy, kterou netřeba brát moc vážně (do čehož zapadají i ceny pro eskapistického Birdmana), vítězové jej obohatili o společensky angažované komentáře, tematicky se rozpínající od práv žen, Afroameričanů, homosexuálů a přistěhovalců až k upozorňování na nelehkou situaci osob trpících ALS a Alzheimerem. Inu, každý si přišel na své. Highlights: muzikálový úvod, Everything is Awesome, NPH ve slipech, děkovačka Patricie Arquette, sranda z Travolty, čtení pečlivě střežených tipů. Radost mi udělali zejména Oscaři pro: J. K. Simmons, Patricia Arquette, střih Whiplash, Citizenfour, adaptovaný scénář Kódu Enigmy. ()

Eddard

všechny recenze uživatele

Nejbídnější hosting Oscarů v živé paměti zásluhou Neila Patricka - wait for it - Harrise, který je možná slušný tanečník a moderátor, ale rozhodně mizerný bavič; několik pěkných proslovů (za všechny ty J. K. Simmonse a A. G. Innáritu); jedna skvostná píseň v podaní Legenda a Commona (Glory); ceny po zásluze rozdělené mezi vítězného Birdmana, Grandhotel a Whiplash. Zamrzí absence důstojnějšího ocenění Linklaterova Boyhoodu, který urval pouze sošku pro P. Arquette, potěšilo politicky odvážné ocenění kontroverzního dokumentu Citizenfour. Oproti jako vždy zábavnějším a ostřejším Glóbům tříhodinová nuda a šeď s několika pěknými momenty. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ceremoniál byl kritizován za nízkou etnickou rozmanitost nominovaných umělců. Na to presidentka Akademie Cheryl Boone Isaacs odpověděla: "V posledních dvou letech jsme učinili největší kroky v historii, abychom se stali více diverzifikovanou a otevřenou organizací přijímáním nových členů a zakládáním nových členských kategorií. A osobně bych velmi ráda viděla a těším se až uvidím větší kulturní diverzitu mezi všemi nominovanými ve všech kategoriích." (Gypaetus)
  • Ve Spojených státech se na přenos dívalo pouze okolo 37,2 milionu diváků, což činí tento ceremoniál nejméně sledovaným od 81. ročníku v roce 2009. (Gypaetus)

Reklama

Reklama