Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (452)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Je-li tento snímek veden jako "Nevhodný mládeži do 12 let", nezbývá mi než si položit otázku pro koho, že má být vlastně vhodný. Obávám se, že děti do 12 let jsou jedinou cílovou skupinou, která může být po zhlédnutí uspokojena. Vize možné budoucnosti, kterou shledávám za velmi reálnou a nemusí to ani dlouho trvat a vůbec celková myšlenka snímku, je více než fajn. Asi tak 5 minut. Tolik času člověk potřebuje k tomu, aby pochopil, komu se bude snímek snažit v následujících minutách zalíbit. Úplně přehlédnu úvodní reklamu na Apple. Z něčeho se snímek zaplatit musel. Samotná hra není marná, jen bych mnohem raději sledoval účastníky, kteří, co já vím, dělají třeba pro změnu i něco zajímavého. Sledovat nepřitažlivou Emmu Roberts, která už ode mne viděl 3 odpady z 5 hodnocených filmů a nepřitažlivý sestřih Dave Franca, který vypadal jako žalud, mě opravdu nebavilo. A to tak, že absolutně vůbec. Moje oko tedy potěšily pouze odbočky na ostatní účastníky zanedbatelného trvání. Z úkolů typu: nechat si na záda vytetovat maják ve tvaru vibrátoru či si v obchodě vyzkoušet drahé šaty a proběhnout si obchůdek v průhledném držadle poprsí (respektive toho "nic" nacházejícího se v oblasti, kde by člověk poprsí čekal) a neprůhledných nohavičkách, načež hlavní hrdinka dostála barvy svých vlasů a pochopitelně si raději zakrývala tu část těla, která již byla zakryta neprůhlednou látkou na úkor části zcela obnažené a diváctvo pobuřující. Na tohle už jsem příliš inteligentní, aby to v mých očích mohlo zabodovat. Rovněž nezabodovaly ani slečny. Jedna má celulitidu. Druhá je plochá. Třetí je černá. No, prostě fuj. Dialogy jsou tak debilní, že je člověk časem přestane úplně poslouchat. Člověk by čekal, že se bude alespoň obtížnost úkolů nějakým způsobem stupňovat. Čekal by marně. Naše hlavní duo tedy bez problémů a velice snadno proklouzlo až do velkolepého finále, které je sice dle očekávání o hovně, ale v samotném závěru na diváka přeci jen snímek celkem příjemně mrkne a připraví mu velice příjemný zvrat s pozitivním poselstvím. Celkově dozvuk snímku hodnotím kladně. Snad jen tvůrci měli odstřihnout snímek o pár minut dříve a odpustit si tak tu závěrečnou "vášnivou lásku na celý život", která mezi ústředním duem vzplanula po jednodenní známosti. Vizuální (a s přimhouřením ucha i audiovizuální) stránka snímku je kvalitní, ale bohužel už dlouho nemám 8 let, abych patřičně docenil i ten zbytek a mohl tak snímek zcela nemístně prohlásit filmem roku, jak činí některá zdejší pochybná individua, hrdě se hlásící k nevalnému intelektu. Lepší hvězda. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Když už úkolovku, tak doporučuju raději toto. Nerve baví tak 3/4 hoďky, dokud to je taková pohodovka. Potom se to začne tvářit vážně a člověk už jen kroutí hlavou až do stupidního finále. Zábava pro teenagery jak dělaná, je tam snad všechno, co dnešní děcka hltají. Starší ročníky už to zřejmě moc neuspokojí. 50% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

S celkovým výsledkom som nakoniec spokojný, Na "Nerve" som sa tešil. Mám rád Emmu Roberts, dúfal som s v schopný thriller a plus všetko, do čoho sa zapájajú hry dokáže vzbudiť môj záujem. A musím povedať, že sklamaný som neostal. Nechcem tým povedať, že by film nemal žiadne problémy, ale k tomu sa dostaneme. V prvom rade pochválim Emmu Roberts a Dava Franca, ktorí tu fungujú dobre a celkom im aj verím v každej scénke. Dobre sa na nich díva a musím povedať, že v mnohých akciách fungujú ako dobrý pár. Nápad fungovania Nerve je tiež veľmi dobrý a myslím si, že asi by som nemal na to odvahu byť hráčom. Alebo minimálne viem určite, že by som niektoré veci nedal. Takže klobúk dolu voči našim postavám. Záver filmu je tiež veľmi dobre vymyslený a myslím si, že aj veľmi dobre odráža mentalitu dnešných mladých, ktorí si cenia viac zhliadnutia na internete než ľudský život. A nemyslím to len v rámci života a smrti. Proste keď sa niečo deje, treba to natočiť a hodiť na net. Rozhodne to určite veľa ľudí ocení. A čo už, či to niekomu ublíži alebo nie? Takže v tomto film funguje. Negatíva sú podľa mňa trošku fakt, že mohol film ísť aj trošku drsnejšou cestou. Nemyslím si, že by to bolo na škodu, len nápad na "Nerve" sa mohol kľudne posunúť trošku ďalej a urobiť z toho skutočne seriózny thriller. Funguje to tu fajn, ale myslím si, že sme mohli skúsiť prekonať niektoré bariéry a ísť trošku tvrdšie na divákov. Sydney ako postava na mňa funguje až viac pri konci filmu, kedy sa skutočne ukáže ako kamarátka. Ale nebudem dávať spoilery. Inak mám pocit, že je vykreslená trošku stereotypne. A ďalším trošku problémom je fakt, že ostatné postavy nie sú dostatočne vykreslené na to, aby boli dostatočne zaujímavé. Sledujeme najviac Iana a Vee. Ale zase na druhú stranu je to presne aj miesto, na ktoré sa sústrediť treba. Ale možno keby máme vo filme trošku viac času spoznať niektoré postavy viac, bolo by to zaujímavejšie. Keby to ale mám zhrnúť, tak "Nerve" je celkom uspokojivým thrillerom a celkovo dobrým filmom. Ak máte radi filmy s touto tématikou, čeknite si ho. Budete spokojní. Hodnotenie: B ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zaprvé má Franco nádhernou bundu. Zadruhé Emma Roberts je úchvatná. Zatřetí... Kde jsem tu bundu asi tak viděl? Nerve velmi trefně poukazuje na dnešní dobu. Smartphone, sociální média a adrenalin vládne. Sice už jsme tu několik takových filmových pokusů měli. Ale přesto se bude Nerve oslavovat jako originální thriller pro všechny mladistvé. Nejspíš proto, že cíli pouze na jedno divácké publikum. Ti ostatní na film jistě brzy pozapomenou. Emma Roberts je skutečně sympatická a roztomilá. Dave Franco jí skvěle sekunduje a po Now you see me (2013) hraje další skvělou roli. Pravda je, že bez ústřední dvojice by se mi film tak nelíbil a naopak by mě nudil. Krom jízdy na motorce skrz New York poslepu mě ty jejich virtuální výzvy moc neoslovily. Naopak mi bylo jasné, že se film zakončí v morálním duchu. K tomu mi nesedí jakákoliv jiná postava než Vee a Ian. Kromě ústřední dvojice všichni postrádají sex-appeal a charakter. Film mě ve výsledku docela bavil a jistě si letos vzpomenu na filmy, co dopadly mnohem hůře. Přesto se nedokážu zbavit pocitu, že jednou a dost. Tahle Hra mi nenabídla nic moc, abych se rozhodl jí hrát znova. Krom charismatického Franca a krásné Emmy Roberts. (55 %) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nesmírně sympatická hlavní hrdinka, aktuální neokoukaná myšlenka a krásně barevná kamera mě mile překvapily a udělaly z Nerve příjemný zážitek. Finále je, pravda, trochu jalové a nejnapínavější scénou zůstala jízda na motorce, nicméně dívat se až do konce nebyl až takový problém, jak by se mohlo po zhlédnutí upoutávky zdát. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Když si Vee (Emma Roberts) zkouší v obchodě šaty, je jí řečeno, že šaty jsou příliš drahé. Jde tak o odkaz na film Pretty Woman (1990), kde hrála hlavní roli Julia Roberts, tedy teta Emmy Roberts. (Reesam)
  • Ve filmu si zahrál malou roli americký youtuber Casey Neistat, (známý také díky seriálu The Neistat Brothers, který natočil pro HBO), který se osobně zná již delší dobu s režiséry. (havlajs10)

Reklama

Reklama