Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (453)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Solidní příběh a skvělá atmosféra, za nimiž značně pokulhává celkové zpracování a rozpačité herecké výkony. Nerve by byl pravděpodobně lepší jako krátkometrážní film na Youtube, protože 96 minut je zde vážně až moc. Film je totiž značně roztahaný, což má za následek spoustu hluchých míst, které kazí celkový dojem z jinak působivého provedení. Snímku také moc nepomáhá finále, které je, mírně řečeno, prostě praštěné. Nicméně, na některé úkoly a zvláště na Emmu Roberts je prostě radost pohledět! „Are you a Watcher? Or a Player?“ ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelý neónový vizuál, parádna elektronický hudba, ako vždy rozkošná Emma Roberts (aj v spodnom prádle!) a prekvapivo solídny námet, ktorý výborne funguje... v prvých dvoch tretinách. Bohužiaľ od pridania nového pravidla na začiatku tretieho dejstva je to jeden veľký facepalm. Škoda, ale aj tak viac než obstojná žánrovka so skvelým audiovizuálom. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Nápad už není v dnešní době tak svěží, jak by si tvůrci představovali, ale jednotlivé hry a na ně nabalující se zvraty a následky dokáží bavit až do závěrečných titulků. Mladší Franco a výjimečně sympatická Roberts to v pohodě zvládají a za mě fakt příjemná oddechovka. Nečekal jsem to. A mimochodem - krásná práce s barvami! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zaprvé má Franco nádhernou bundu. Zadruhé Emma Roberts je úchvatná. Zatřetí... Kde jsem tu bundu asi tak viděl? Nerve velmi trefně poukazuje na dnešní dobu. Smartphone, sociální média a adrenalin vládne. Sice už jsme tu několik takových filmových pokusů měli. Ale přesto se bude Nerve oslavovat jako originální thriller pro všechny mladistvé. Nejspíš proto, že cíli pouze na jedno divácké publikum. Ti ostatní na film jistě brzy pozapomenou. Emma Roberts je skutečně sympatická a roztomilá. Dave Franco jí skvěle sekunduje a po Now you see me (2013) hraje další skvělou roli. Pravda je, že bez ústřední dvojice by se mi film tak nelíbil a naopak by mě nudil. Krom jízdy na motorce skrz New York poslepu mě ty jejich virtuální výzvy moc neoslovily. Naopak mi bylo jasné, že se film zakončí v morálním duchu. K tomu mi nesedí jakákoliv jiná postava než Vee a Ian. Kromě ústřední dvojice všichni postrádají sex-appeal a charakter. Film mě ve výsledku docela bavil a jistě si letos vzpomenu na filmy, co dopadly mnohem hůře. Přesto se nedokážu zbavit pocitu, že jednou a dost. Tahle Hra mi nenabídla nic moc, abych se rozhodl jí hrát znova. Krom charismatického Franca a krásné Emmy Roberts. (55 %) ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Náhodou, pre mňa bol Nerve celkom slušným prekvapením. Dlhšie som sa rozhodovala, či tento film vôbec potrebujem vidieť v kine, s obavou, že dostanem typický americký plytký teenegersky film o ničom hrajúci sa na niečo. Žijeme v chorej dobe a bude to už len horšie, Nerve to celkom pekne vystihol. Mladí ľudia sú v ochotní urobiť hocičo, len aby boli uznávaní a aby sa páčili. Ale páčili komu? Niekomu na druhej strane siete, ktorý sa skrýva za vymysleným menom. Neuvedomujeme si silu internetu a jeho dôsledky. Oceňujem hudbu, vizuál a príjemné napätie, ktoré som si fakt užila. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Emily Meade povedala, že zdvihnúť sukňu, aby ukázala nahý zadok počas futbalovej scény, bolo desivé a vzrušujúce zároveň. (Arsenal83)
  • Knižná pasáž, ktorá sa rýchlo posúva na začiatku záverečných titulkov, je z 1. kapitoly mnohokrát sfilmovaného klasického románu Charlesa Dickensa „Veľké očakávania“, v modernej verzii najznámejšieho pod filmovým titulom Veľké nádeje (1998). (Arsenal83)

Reklama

Reklama