Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (451)

nash. 

všechny recenze uživatele

My jsme tomu říkali vadí nevadí, vyblbli jsme se u toho, ale nikdy přitom nešlo o život, jen o srandu. Doba se mění. Nerve je takové vadí nevadí současné generace, kde možná o život jde, ale žádná velká zábava to není. Zejména pro diváka, který marně pátrá kam se poděla logika, kde aktéři nechali mozek, a jestli to jako opravdu má být napínavé. Zejména v porovnání s filmy, které totéž téma zpracovaly dřív a lépe. Od Běžícího Arnolda, přes Finherovu Hru až po Sakveerakulovu Třináctku. Ale zase na druhou stranu je určitě zábavnější než výzva olízni záchodové prkýnko s koronavirem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To vážně chcete, abysme se pozabíjeli? - Joooo!" Lidi si zaplatili, tak mají právo vidět krev. Jenže oni to nejsou lidi. Sice tak vypadají, ale ten mobil přirostlej k horní končetině dává tušit, že došlo k nějaký mutaci. Já tedy neukazuju svůj život na žádným sociálním Chlubílkovi, neztrácím se na ulici v případě výpadku internetu a až mě nějaká chytrá lednička vyzve, abych skočil z okna, protože za svou smrt budu mít miliardu zhlédnutí, tak poletí první. Přesto mě celkem zaujal snímek, kterej ukazuje, že tuhle hru zatím ještě lze vyhrát. Na jak dlouho? ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Solidní příběh a skvělá atmosféra, za nimiž značně pokulhává celkové zpracování a rozpačité herecké výkony. Nerve by byl pravděpodobně lepší jako krátkometrážní film na Youtube, protože 96 minut je zde vážně až moc. Film je totiž značně roztahaný, což má za následek spoustu hluchých míst, které kazí celkový dojem z jinak působivého provedení. Snímku také moc nepomáhá finále, které je, mírně řečeno, prostě praštěné. Nicméně, na některé úkoly a zvláště na Emmu Roberts je prostě radost pohledět! „Are you a Watcher? Or a Player?“ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nerve je hodně slušným thrillerem dnešní doby, který těží z dnešního chování mladých, sociálních sítí, internetů a především jeho anonymitě. No a samozřejmě zachází do absolutního extrému. Osobně musím říct, že až na pár detailů, kdy bych dal mladejm pár facek a zbytečně nahypované muzice, jsem byl dost spokojený. To, co se ze začátku tváří jako další blbina pro mladé, je nakonec hodně chytrý a napínavý thriller, který donutí přemýšlet každého, kdo se narodil v internetové době a není nutně hackerem, který tyto věci bezesporu už dávno zná a když chce, tak je i ovládá. Jeden z nejnápaditějších filmů roku 2016. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Koncept aj vizuálne stvárnenie v poriadku. Spracovanie ale mieri čisto na teenagerov, ktorí majú vo filme vidieť kritiku ich virtuálneho spôsobu života, ale len sa utvrdia v tom, že v ňom treba pokračovať. Logika je úplne mimo, ťažko predpokladať, že by niečo podobné mohlo presne takto fungovať, výzvy sú tak na hrane, že by ich neprežila polovica zúčastnených, ale zámerom je ukázať, aký je hlavný mužský hrdina neohrozený a sexy, nič viac. Záverečný zvrat je celkom fajn, ale opäť platí, že tak jednoducho sa z toho všetkého dostať by nebolo možné. Následky veškeré žiadne, veď tu máme aj šikovných hackerov. Nerve ale beriem ako metaforu toho, že všetci sa skrývame na internete za nejaký diskutérsky nick, čo je vo filme vyjadrené maskami všetkých hráčov. Jednoduchší Black Mirror pre teenagerov. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu si zahrál malou roli americký youtuber Casey Neistat, (známý také díky seriálu The Neistat Brothers, který natočil pro HBO), který se osobně zná již delší dobu s režiséry. (havlajs10)

Reklama

Reklama