Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (453)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Pubertální romance, kde vývoj vztahu roztomilé hrdinky s bujným obočím a naprosto nesympatického debílka (jak já fandil tomu šprtovi!) zastiňuje druhý plán filmu, jímž je kritika on-line prostředí, kde se z jinak normálních lidí pod rouškou anonymity stávají zvířata. Myšlenka je to trefná, stačí se podívat do všemožných internetových diskuzí; ve snímku je to k dokonalosti dovedeno k závěru, kde se po krvi dychtící publikum v gladiátorské aréně snadno skryje pod nejrůznějšími maskami, z nichž nejvíc převažuje guyfawkesovská tvář Anonymous. Jakmile se však z anonymní masy stávají konkrétně jmenovanými jedinci, urychleně hru opouštějí. Zároveň si kritika bere na paškál snadnou dostupnost k on-line informacím a jejich jednoduchému zneužití, zůstává však na velice krotkých pozicích. Nerve je natočeno atraktivně, zářivě barevně, vystupují v něm samí hezcí lidé a scény jsou podbarveny líbivým popovým soundtrackem. V závěru jsem vizuálem byl už dost přesycený, stejně jako vlezlého product placementu Applu. Nakonec celé to na mě působilo spíš jako delší epizoda teenagerského seriálu, byť s velkorysým rozpočtem. A na to už nejsem cílovka. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Modernější verze The Game mne velice oslovila. Skupinka zajímavých a krásných lidí bez morálního kompasu, se na sociálních sítích předhání kdo udělá větší hovadinu. Přičemž je hlavním ukazatelem kvality, stejně tak jako i je i rolí soudu, jejich publikum. Nejnabitější a nejlepší mi přišel bez debaty začátek, neboť se film rozjíždí opravdu velkolepě. Postupně nadšené mírně opadá a druhá půlka je viditelně slabší, jelikož se zaobírá malichernostmi a hlavní postavy jednají spíše hloupě. V každém případě však velmi překvapivě emotivní, byť spíše nepravděpodobný vývoj finální scény celý film zachrání a jenom mne utvrzuje v takto pozitivním hodnocení. Mé dojmy by mohlo vylepšit pouze větší soustředění na jednotlivé úkoly a hlavně by dílo potřebovalo zápornou postavu jako sůl. Je to pro mně nepochopitelné, ale takřka každá postava se nakonec ukáže být čistá jako sklo. 71% ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Film Nerve je podle předlohy kterou jsem tradičně nečetl. Už z trailerů to vypadalo na teenage-verzi Hry Davida Finchera (kterou zas tak moc nemusím) a filmu jsme se konečně dočkali. Co se týče vizuálu je to nádhera. Všechno je to kvalitně zpracované a třeba takové scény ze skypu jsou kvalitní (Režiséři dělali Paranomal Activity 3 a 4!). Mladí herci jsou fajn, a divák se u toho baví. Skvělá je první polovina. No a od té druhé........ se to tak trochu zvrhne špatným směrem. Třeba jsem vůbec nepochopil jak celá síť Nervu funguje a hlavně kromě hlavní dvojky se většina postav chovají jako arogantní zmetci bez nitra. A co je hlavní problém u postav? Když nemají nitro. Nerve tedy nějak nezaostává ale ani nějak nevyčuhuje. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy o dvou cizincích opačného pohlaví, kteří se sbližují na útěku během jedné dlouhé a divoké noci. Miluju paranoidní thrillery. Miluju filmy o hrách. A v neposlední řadě miluju neónové vizuály. Takže Nerve natočili přímo pro mě. Samozřejmě kdo se téhle sympatické a efektní teen variaci na Fincherovu Hru (které by se to nemuselo podobat až tak moc - odsátí peněz z konta, únos a probuzení se v kontejneru, nafejkovaná závěrečná střelba) bude chtít vysmát, dostane k tomu od ní x příležítostí, počínaje obsazením Emmy Roberts do role uťáplé Vee, a závěrečnou hackerskou megaakcí konče. Mě osobně tam ale chybělo jen víc paranoie a zamotanější konec. Takže co? Jste hráč/exhibicionista, nebo divák/voyeur? ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Určitě znáte ty Výzvy, kam se přihlásíte a musíte plnit jeden úkol za druhým. Pokud ho nesplníte, vypadáváte ze hry. Fakt, proč jsou tyto výzvy tak sledované je ten, že čím dál se dostáváte, tím jsou úkoly nebězpečnější. Film přesně na toto téma pojednává a nutno říci, že film je opravdu zábavný a dost se mi líbil. Navíc má i skvělé obsazení ve formě Dave Franca a Emmy Roberts. Co se mi však líbí ještě více, že film zároveň upozorňuje na to, že by se lidi takovýchto Výzev účastnit neměli, že to může skončit i smrtí. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Když si Vee (Emma Roberts) zkouší v obchodě šaty, je jí řečeno, že šaty jsou příliš drahé. Jde tak o odkaz na film Pretty Woman (1990), kde hrála hlavní roli Julia Roberts, tedy teta Emmy Roberts. (Reesam)
  • Ve filmu si zahrál malou roli americký youtuber Casey Neistat, (známý také díky seriálu The Neistat Brothers, který natočil pro HBO), který se osobně zná již delší dobu s režiséry. (havlajs10)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. července 2016 v New York City. (BMW12)

Reklama

Reklama