Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (386)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Většinu současných komediálních herců (Owen Wilson, Rob Schneider,...) nemám v přílišné oblibě, ale pokud bych měla jmenovat jednoho, který je mi nejsympatičtější, uvedla bych Bena Stillera. Příjemná komedie se spoustou vtipných scén, úvodní nápaditou kamerou a jedním odporným momentem. Vše se zlomí v okamžiku, kdy se stará paní (ne)přímo zapříčiní o noční můru snad každého spisovatele. Po této situaci nastala zhruba druhá část filmu, která mi přišla občasně uvalená a tím tak mírně kazila můj celkový dojem. Celý film byl příjemně zakončen zajímavou a jistě nečekanou pointou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevtipná, a místy doslova ubohá komedie s trapně se pitvořící Drew Barrymore (proboha, tohle děvče by si mohlo vybírat rozmanitější role), nevyužitým Benem Stillerem a silně vykonstruovaným dějem. Do černohumorných vod se vrací s chutí Danny DeVito, jeho zápal ale brzy vyprchá a odpluje stejnou odpadní rourou, kterou Stiller čistí a Barrymore se mu do ní pozvrací. No, myslím, že osmnáct let stará Válka Roseových oplývala nejen vkusem a elegancí, ale i překvapivými zvraty, na míle vzdáleným těm z Baby na zabití. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Duplex divákovi najprv ponúkne zo začiatku odhadovaný priemer a to vo všetkom od scenára, námetu, či vývoja deju cez herecké výkony po režijné poňatie. Inak Duplexu chýba aj jasný strhujúci spád, razantnejšia dynamika, či stále vypointovanie konkrétnych scén, keď sa ale od všetkého náročný divák filmu oprostí, dočká sa vo finále príjemného oddychu. Duplex sa tak môže v sumári začleniť medzi slabo nadpriemerné diela z dejín svetovej kinematografie. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tam kde je Ben Stiller tak to většinou znamená že se budu bavit.Ano i tato komedie mi to potvrzuje.Vybrat si moc sympatickou dvojici jako je Ben Stiller a Drew Barrymore byl dobrý tah a k tomu celkem zajímavé nápady jak zaíbt takovou malou roztomilou bábu.....U této komedie sem se i sem tam zasmál takže svůj účel splnila. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

DeVitův specifický a zdaleka ne pro každého stravitelný humor je podle mě naopak to jediné, co tahá tento film z šedi podprůměru. Celý příběh je jedno obrovské klišé a chování roztomilé babičky je naprosto absurdní, ale přítomnost režiséra nepopiratelných kvalit je přeci jen znát a veškerý humor, především pak jeho černá stránka, je v prvé řadě dostatečně zábavný, a teprve pak i trochu úchylný a perverzní. Když navíc úspěšně odsunete přemýšlení a logiku, což je u těchto komedií prostě nezbytné, můžete si užít 80 minut nezávazné americké zábavy s poměrně vydařenou pointou, která si rozhodně nezaslouží házet někam do "odpadu". ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Poté, co Alex (Ben Stiller) omylem vystřelí harpunu na Nancy (Drew Barrymore) a následně ji chce uklidit, má lano namotané až příliš rychle. (dydy79)
  • Když Alex (Ben Stiller) a paní Connellyová (Eileen Essell) tleskají, aby zapnuli/vypnuli televizi, tak ve chvíli, kdy Alex zvedne prostředníček ke stropu, můžeme vidět, jak si Nancy (Drew Barrymore) položí obličej do polštáře, aby se nezačala smát. (veronikajel)

Reklama

Reklama