Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (423)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dnes sa mi opäť potvrdilo, že mám "čuch" na obľúbených. Pri toľkom množstve užívateľov je skutočne náročné naraziť na ľudí, ktorí svojim výberom snímkov dokážu zaujať. Nemám záujem meniť body, nemám záujem disponovať stovkami obľúbencov, nemám dokonca ani záujem, aby si niekto ukladal moju úbohú existenciu do svojho hľadáčika (no vážim si to a ďakujem zato). Ja si tu proste len tak žijem, svoj vlastný svet, v kruhu "najbližších", ktorí mi nemajú problém zaželať (alebo ja im) pekné Vianočné sviatky. Nemusíme byť najlepší priatelia, no mali by sme si mať čo povedať (minimálne filmom). Skrátka, "Pár unudencov", ktorí trestuhodne vraždia svoj drahocenný čas (ako ja), ktorí mi na rozdiel od "30 tisíc bodových" majú čo ponúknuť, bohato stačí. Dik "mizters", mám o zážitok navyše ... absolútna dokonalosť. Až mám chuť sa rúhať .. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáte na chvíli, kdy v Tenkrát na Západě došlo na vraždění dětí? No, Brimstone je podobně nesmlouvavý, jenom se víc než na násilí zaměřuje na perverzní zlo v lidech Problém jsem měla s některými dramatickými klišátky, ale těch naštěstí nebylo moc. Taky bych na místě tvůrců víc vyzdvihla chvíle, kdy ženské postavy nikdo nezneužívá, nemlátí a nezabíjí. Naopak bych vyzdvihla strukturu vyprávění, kdy se postupně vracíme v čase a odkrýváme souvislosti. Dakota Fanning má v určitých chvílích bohužel předepsáno jenom smutně nebo rozrušeně koukat a je škoda, že většinu času stráví němá. Co ale naplat - každý, kdo film viděl, si nejvíc bude pamatovat zvráceného svatouškovského reverenda. Guy Pearce si tuhle roli vychutnal a stejně jako režisér se nebál reakcí na to nejhorší, co tahle postava dělá. Už za to dávám palec nahoru. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost netradiční western. Je poznat, že to je evropská produkce. Tohle by v Americe nikdy neprošlo. Místy je to až moc brutální, a to nejen násilím, ale i morálně. Skvělý výkon Dakoty Fanning. Tohle byla pro mě nejvíc záporná role od Guy Pearce, úžasný výkon. Ten chlap byl nesmrtelný. Celé je to rozdělené na kapitoly ve stylu Tarantina. Ta bezmoc je vskutku strašná. Děj je dost drsný a chvíli trvá, než to do sebe začne zapadat. Prostě krutá doba. Kit Harington a Carice van Houten tu mají pouze menší role, ale i tak super. Některé scény jsou dost násilné, nic pro slabé povahy. "Je to hřích!" ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Viděno včera s tátou :) Martin Koolhoven - Kůl Hoven :D Dobrý příjmení :D Tohle je první film co jsem od tohoto režiséra viděl a musím říct že je to jeden z nejlepších drama westernů jaký jsem kdy viděl. Guy Pearce jako reverend, totální náboženský fanatik, sadista, psychopat a úplnej magor byl zatraceně dobrej - Asi zatím jeho nejlepší role co jsem z jeho filmografie viděl. Tady je vidět že je to pan herec i když už jako záporák ve filmu Země bez zákona byl dost nepříjemnej slizoun - Ve filmu Brimstone je ta jeho role ještě lepší - Fakt magor :D Zahrál to skvěle. Samozřejmě musím pochválit i ostatní herecký výkony - Dakota Fanning jako dcera Liz toho magora byla taky skvělá. Film je rozdělený na 4 části a epizody do sebe pak krásně zapadaj - Je to dost podobný jako v Tarantinových filmech. Nejvíc mě bavila druhá část, scény z nevěstince a děvky - To bylo dost drsný - Do takovýho westernu se to fakt hodilo. Ve filmu mě i překvapil syn herce Tim Rotha - Jack Roth - Předtím jsem ho viděl ve filmu Bohemian Rhapsody ale tam jsem ho vůbec nepoznal - Tady už je dobře vidět že je to syn Tima Rotha - Ksicht a držka celej fotr :D Hrál taky pěknýho hajzla. Tohle byl tak skvělej filmek že mě to furt napínalo a ani na minutu mě to nenudilo. Kamera a střih supr - Vizuální stránka filmu taky v pohodě. Špinavý, drsný, krvavý, brutální westernový drama thriller - Přesně takový mám rád i když tenhle je docela odlišný od ostatních a to mě fakt překvapilo. Ta tématika náboženství se tam taky hodila. Jo a zapomeňte na nějaký hrdiny - V tomhle filmu se na to vůbec nehraje - Rejža se s tim vůbec nesral - Krutá realita Divokého západu. Povedenej kousek - Filmařina jak má bejt. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nejsem Westernový fanoušek, ale Brimstone není tak úplně typický western. Provedení atmosféry, prostředí a brutalita je hodně skvělá. Škoda té délky a hluchých míst, nedokázal jsem se tak snadno vžít do děje a udržet pozornost. Rozhodně jde o lepší westernový zážitek a fanoušci budou radostí mlátit hlavou o zeď. Já se uspokojím tím, že se jedná o western, u kterého se nemusím dloubat v řitním otvoru .. 6/10 = 68% ()

Galerie (98)

Zajímavosti (17)

  • Oči Carice Van Houten jsou normálně modré, ale ve filmu nosí hnědé čočky. Emilia Jones (hraje mladší verzi Joanny) má zase naopak hnědé oči, ale ve filmu modré. Guy Pearce má běžně modré oči, ve snímku ale pouze v kapitolách 2 a 3 - v kapitolách 1 a 4 jsou téměř černé. (Nine)
  • Natáčelo se v Maďarsku, Španělsku, Rakousku a Německu. (Kama12)
  • Guy Pearce (Reverend) a jeho filmová manželka Carice van Houten (Anna) tvoria pár aj v skutočnosti. Zamilovali sa počas natáčania a v auguste 2016 sa im narodil syn Monte Pearce. Vďaka tejto veľkej udalosti dokonca zmeškali premiéru na filmovom festivale v Benátkach. (bj_)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama