Reklama

Reklama

VOD (1)

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (303)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Väcsina filmu vzdialene pripomina Vlka z Wall Street. Akurat samotny pribeh je ovela menej zaujimavy a hlavne ovela nudnejsie natoceny. Chyba tomu poriadna stava drajv. Postavy vam su ukradnute a vlastne aj cela zapletka. Z hercov ma poriadny priestor prakticky len McConaughey a aj on zaujme len fyzickou premenou. Cele to pôsobi ako sterilny dokument o vzostupe jedneho chlapika. Lenze uz niekde v polovici filmu zistime, ze cely ten pribeh hrdina nerozprava divakom, ale niekomu inemu. Tato pointa je ale poriadne zuzitkovana az v zaverecnej 15 minutovej vysvetlovacke a pôsobi ako nieco naviac. Buhuzial kvality filmu nezvysi. Namiesto uzasu z toho, ze vas tvorcovia dobehli si znudene pomyslite, ze pointu narychlo vymysleli zo zufalstva, ked uvideli aky nezazivny film natocili. 4/10. Vedenie CSFD by si zasluzilo nakopat do prdele za tie kratke mizerne obsahy filmov, ktore vam nic nepovedia. Skôr vas len pomylia. Ale hlavne, ze su od oficialneho distributora, tak im daju prednost pred zmysluplnym obsahom od fanusikov. Z tej jednej vety to znie jak dobrodruzny film typu Indiana Jones. Pritom McConaughey behom celeho filmu ziadnu banu nehladal. :) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Že akademici přehlédli chvástavě nechutného Matthewa McConaugheyho a nejen že mu zlatou sošku nedali, ale ani ho na ni nenominovali, považuju za jejich obrovský přešlap. McConaughey září, baví v každé scéně, je slizký, odporný, snílkovský, idealistický, a nakonec jeho Kenny Wells je opravdovější postavou než jeho protiklad, charismaticky chlapácký prospektor s aureolou zlatého chlapce Michael Acosta alias Edgar Ramírez. Navzdory dvouhodinové stopáži Zlato nenudí ani na chviličku, ať už se odehrává v džungli, nebo na snobských večírcích s trochu jinými zlatokopkami, stupňuje napětí, má fantastický soundtrack a nádherně se na něj dívá. Jeden z nejlepších filmů roku 2016. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě trailer a proměna Matthewa McConaugheyho (myslel jsem, že to je maska, ale on se prý vážně tak zřídil...), nadchnul mě soundtrack Daniela Pembertona... O skutečném příběhu jsem nevěděl nic, režiséra jsem neznal, šel jsem do kina a nelituji. Zlato je lehoučký, svěží a takový ten stále přehledný film, který krásně míchá dobrodružný žánr s dramatem jednoho umíněného moderního zlatokopa, jenž hledá a hledá, ačkoliv možná už našel, jen o tom neví. Samozřejmě, zní to jako ohromné klišé, ale za celé dvě hodiny mě ani jednou nenapadlo, že sleduji něco, co jsem vlastně už mnohokrát viděl. Naopak mě film neustále mile překvapoval, ocenil jsem, že hlavní hrdina je vlastně sympaťák (a zaplaťpámbu ne žádný žralok ve stylu Vlka z Wall Street), že není problém mu porozumět a díky tomu celý příběh vlastně prožít s ním. Velmi mě pak překvapily dvě věci - závěrečných asi patnáct minut, o nichž psát nebudu, a že ve filmu hrála i Bryce Dallas Howard, kterou jsem až do titulků nepoznal. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí projekce nechápu, proč ze všech stran znějí hlasy o průměrném filmu, neboť já osobně byl nadšený. Nemohu si pomoci, ale tak trošku mi některé pasáže připomněly výborného Vlka z Wall Streetu. Příběh, ve kterém McConaughey projde opět neskutečnou transformací své osoby je neuvěřitelná a herecky film neskutečně táhne. Podnikatel, jenž si sáhne na samotné dno, aby se následně vyšvihl na samotný vrchol a opět padl na kolena. Líbil se mi samotný příběh, jeho odvyprávění plných zvratů a zábavných momentů. V zápletce je pořád něco, co dokáže pobavit, překvapit a jako samotný životopis se nepodobá rutinním záležitostem. Film vyvolá na konci dost otazníků a za mě rozhodně jeden z nejzajímavějších životopisů za poslední dobu.......8/10 ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Hrozně nevýrazný film, který chtěl nějakou tu cenu, ale nakonec se v žádných nominacích neobjevil a asi je to dobře. Potřeboval by k tomu asi lepšího režiséra, protože Gaghan nic vyloženě špatně nedělá, jenže zároveň nepřidává nic navíc a zoufale tu chybí nějaká výraznější nebo emotivnější scéna. Atmosféra exotické džungle je fajn, samotná tematika je trochu složitější, ale nakonec podaná srozumitelně, i hudba je zvolena vhodně a k filmu přesně pasuje. Pozitivem je i to, že tempo je relativně svižné a není tu vysloveně pasáž, kdy by se divák nudil. Problém je v postavách, které nejsou napsány nijak zajímavě, tím pádem to, co se stane v závěru, nemá takový dopad, jaký by asi mělo mít. Zachraňuje je jen to, že jsou výtečně zahrané, především McConaughey znovu táhne celý film a svou proměnu z "nevýrazného komediálního šaška, co si v každé scéně sundá triko" na charakterního herce, který se nebojí přibrat a vystrčit pupek, definitivně dokončuje a upevňuje své současné postavení. Ostatní, především Ramírez a Dallas Howard, jsou výborní, ale vedle něj trochu zanikají. Nebýt tu McConaughey, opravdu by hodnocení bylo o hvězdičku horší, naštěstí můžu ale nechat tři a 60 %. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Matthew McConaughey, predstaviteľ Kennyho Wellsa, sa v rozhovore pre televíznu stanicu ESPN priznal, že ide doposiaľ o jeho najobľúbenejšiu postavu, akú mohol na filmovom plátne stvárniť. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa na autentických miestach v New Yorku, Nevade a Novom Mexiku. Filmový štáb taktiež pracoval aj v Thajsku a Indonézii. (MikaelSVK)
  • Ve zprávách, které sleduje Kenny Wells (Matthew McConaughey) v televizi, ukazuje moderátor výtisk časopisu Forbes, na jehož titulní straně je hlavní hrdina filmu a titulek „Fool's Gold“. Ve stejnojmenném filmu - Fool's Gold (2008) si zahrál Matthew McConaughey hlavní roli. (Snake.Charmer)

Reklama

Reklama