Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (301)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

super příběh,který udrží pozorost bez problemů.K tomu všemu navíc standardně výborný McConaughey a...a víc nic.Gold není v jádr vůbec špatný film,ale chybí mu z mého pohledu větší tah na bránu a lepší dynamika.Gaghan má sice za sebou solidní Syrianu,ale tady tím filmem vyloženě proplul a nenabídl jediný moment kůli kterému bych chtěl vidět znova...60% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to dobře zahraný a dobře natočený, ale toto téma mě moc neoslovilo. Nejzajímavější na celym filmu je asi to, že Matthew McConagněco se s přibývajícími roky dá považovat opravdu za Áčkovýho herce. Dřív jsem ho bral spíš jako herce druhý kategorie. A z Bryce Dallas Howard se s přibývajícími roky stala docela šťabajzna. Za mlada se mi teda moc nelíbila. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér Stephen Gaghan očividne vedel, čo robí a svoju prácu neodflákli ani scenáristi. Zlato prekvapí a neprestane prekvapovať až do konca, či už sa jedná o dej, alebo podarené vtipy. Zaujímavý pohľad do zákulisia fungovania špecifického priemyselného odvetvia a politických machinácií nehovoriac. McConaughey tu nie je práve v úlohe, kedy by divákov uchvátil šarmom alebo príťažlivosťou. Práve naopak, prinajmenšom vonkajšia schránka hlavného hrdinu skôr odpudzuje. Avšak herecký výkon ťahá perfektne. Skvelý príbeh o poslednej nádeji opilca v stredných rokoch, ktorý sa nebojí zamazať sa od bahna, aby si obhájil svoj najdôležitejší sen: získať zlatý krompáč pre najlepšieho zlatokopa a aby zachránil rodinný biznis. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů nemám extra v lásce, ale tohle byl jeden z těch lepších. Příběh podle skutečné události je určitě zajímavý a já jsem rád, že jsem se o tomhle podvodu dozvěděl. Jsou tam zajímavé pasáže a konec je překvapivý. Ale ve filmu se vyskytují i nudnější pasáže, a to mě nakonec donutilo dát 3,5 hvězdy. Jinak McConaughey, Ramírez a B. D. Howard do filmu pasovali a především první dva zmiňovaní své role skvěle zahráli. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když všichni bohatnou, každýmu je pravda u prdele." Nikdy jsem se oficiálně nestal Zlatokopem roku, takže jsem nemusel řešit, jestli někde je nebo není zlato, jestli je to zlato moje či někoho jiného a už vůbec jsem se nemusel bát toho, že mi ho někdo ukradne. Kenny s Michaelem si všechny ty vzestupy a pády užili a já si vůbec nejsem jistý tím, jestli jsem jim to přál. Nicméně vždycky přeju kus toho štěstí raději těm, kteří mají hlínu za nehtama než kravaťákům s elitními právníky v zádech. A taky mám rád, když někdo nechce prodat svůj sen. To je tak hezké. Ale já bych ho stejně prodal a pak bych si koupil jiný. Jsem prostě takový, mám rád legendy o hořícím kruhu a ještě radši mám, když mi k tomu zahrají mí oblíbení Pixies, kteří tady byli nepřeslechnutelní. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Fiktívna filmová americká ťažobná spoločnosť Washoe Mine, bola v skutočnosti kanadskou spoločnosťou Bre-Ex. (MikaelSVK)
  • Ve zprávách, které sleduje Kenny Wells (Matthew McConaughey) v televizi, ukazuje moderátor výtisk časopisu Forbes, na jehož titulní straně je hlavní hrdina filmu a titulek „Fool's Gold“. Ve stejnojmenném filmu - Fool's Gold (2008) si zahrál Matthew McConaughey hlavní roli. (Snake.Charmer)
  • Matthew McConaughey, predstaviteľ Kennyho Wellsa, sa v rozhovore pre televíznu stanicu ESPN priznal, že ide doposiaľ o jeho najobľúbenejšiu postavu, akú mohol na filmovom plátne stvárniť. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno