Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek Anthropoid vychází z výjimečného skutečného příběhu vojenské operace za druhé světové války, jejímž cílem byl atentát na obergruppenführera SS Reinharda Heydricha. Heydrich byl po Hitlerovi a Himmlerovi třetím nejvýznamnějším mužem Třetí říše, hlavním strůjcem Konečného řešení a vůdcem nacistických okupačních sil v Československu. Vražedná a brutální vláda tohoto muže, přezdívaného "pražský řezník", přiměla spojenecké síly v Londýně k naplánování přísně tajné mise s kódovým označením Operace Anthropoid, která se měla navždy zapsat do historie... Film sleduje osudy dvou vojáků českého zahraničního odboje, Josefa Gabčíka (Cillian Murphy) a Jana Kubiše (Jamie Dornan), kteří provedou v prosinci 1941 výsadek do své okupované vlasti. Vybaveni jen omezeným množstvím informací a minimální výstrojí musejí v nacisty okupovaném a uzavřeném městě přijít na způsob, jak spáchat atentát na Heydricha, muže, kterého řada lidí vnímala jako Hitlerova přirozeného pokračovatele a nástupce. (Falcon)

(více)

Diskuze

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Nechme to tak v tomhle se prostě neshodnem. Já nefandím komančům ani Rusákům. Na druhou stranu nevím proč by naše země měla lézt do prdele Amíkům a západu. Vždycky když o něco šlo, tak se na nás vysrali a zradili nás nebo prodali. To jsou prostě dějiny a kdo chce tvrdit něco jinýho měl by si je přečíst znova i když dneska už se historie překrucuje a tím bych to uzavřel.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Wisborg

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

já samozřejmně nevim jaký to tehdy bylo a ani si to nedokáže představit, ale v té době to muselo být pro všechny hrozný a oni bojovali za čechy, nebo si to aspoň mysleli, vždyť se podívej na německo, rudí postavili zeď a kdyby američani tam nelítali s letadly který byli plně naložení zásobami, tak by východní německo umřelo nebo by se tam pozabíjeli a snědli navzájem, američani nemuseli dělat vůbec nic a už né vůbec němcům co sou na komunistické straně, ale dělali, lítali každých deset minut tam přistávalo letadlo a podobně to podle mně bylo s Mašíny, nikdo nemůže říct že lidi které zabili, byli morálně čistí tehdy kdo neudával, tak uvažoval o tom že začne, jenom málo lidí bylo při smyslech

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Jasně já nefandím komunistům, ale zkus o Mašínech zkouknout pár dokumentů ať si uděláš komplexnější názor. Podříznout svázanýho člověka to je vrchol sráčství a nic na tom nemění, že to byl příslušník STB. Jo a ten pokladník kterýho zabili, nebo ten dobrovolný hasič kterého těžce zranili? a ti lidé dělali jen svoji práci určitě to nebyli žádný rudý svině. Jo kdyby spáchali Atentát na Gottwalda to by byli borci, ale takhle? ne sorry to nebyl žádnej odboj jenom snaha prostřílet se na západ, nic víc.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Máš v tom trochu hokej: Krym Ukrajincom podarovali komunisti a vzal im ho kapitalista Putin.

A kde sa teraz bojuje s teroristami?

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

prosím tě hlavně si to neber nijak osobně, víš teď sme v pohodě a já nechci mezi námi vyvolávat konflikt, jen píšu to co vidím, co sem slyšel a nebo četl a mlčet ? to ne 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

ale tak chápej, že když rudí nastolili teror, tak dost čechů klidně zaprodalo svoje sousedy, však se podívej že teprve teď nějak se ČR dostává z toho co rudí tady napáchali, ať už jde o rozkrádání republiky nebo o udávání lidí,  já si myslím že historie mluví jasně polsko, maďarsko, česko,  estonsko a teď Krym a to ani nemluvím o tom, kde se teď válčí s teroristy se koukni na Katyň jednak dobrej film a za druhý, to něco vypovídá 

na příspěvěk reagoval mm13, Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Pro mě určitě ne. Stříleli a podřezávali, protože se chtěli dostat na západ, to je celý. Nějaký blaho národa jim bylo u prdele, to jsou jenom kecy. Zatím co Gabčík, Kubiš a další byli opravdoví vlastenci kteří zabíjeli okupanty a dělali to pro národ, ale tohle téma už se tu mocně probíralo a zasrala se s tím celá diskuze, takže bych ho nerad znovu otevíral.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Pane bože zase ti Mašíni. To tady dlouho nebylo. Tohle srovnání je pochopitelně naprosto mimo, ale to by bylo na delší debatu, která se tu už vedla a upřímně větší sračky jsem tu ještě nečetl :-)

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Nebylo, jsou to jen obyčejní vrazi jako Mašínové, nic víc, nic míň. Odmítám glorifikovat vraždění lidí!

na příspěvěk reagoval Kaktusak12

KimCid

KimCid (hodnocení, recenze)

Atentát mám rád ač je tam dost nepřesností, ale tohle se celkem na zahraniční pohled povedlo.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Dadel

A hodně slušnej zájem o tenhle film. Nevím jak jinde, ale já včera do svého kina přišel hodinu před začátkem a sehnal jsem lístek už jenom do čtvrtý řady. Zbytek sálu napráskanej kino zaplněný tak ze 75% hodně slušná návštěva.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Související novinky

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

24. Český lev - výsledky

24. Český lev - výsledky

04.03.2017

Filmovým králem Českých lvů za rok 2016 se stal film Masaryk, který si odnesl rekordních 12 lvů. Tento film ovládl naprosto dominantně předávání Českých lvů za rok 2016. Ambiciozní film Anthropoid… (více)

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

18.01.2017

České lvy letos budou velkým česko-britským duelem. Masaryka se 14 nominacemi totiž vyzve na souboj Anthropoid s 12 nominacemi, jimž v hlavní kategorii sekunduje Rodinný film, Hřebejkova Učitelka a… (více)

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (více)

Reklama

Reklama