Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 1

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha kvalitně zfilmovaných románů Stephena Kinga s působivě tíživou atmosférou, pochmurnými exteriéry a zvláštními existencemi. Skvělý casting, ve kterém dominuje těžko překonatelná Kathy Bates, spletitý, dobře uchopený scénář a místy téměř hororové momenty (podobné Misery), které ještě umocňuje skvělá práce se světlem a kamerou. Málo znamý thriller, který zřejmě tak trochu visí v závěsu známějších, ikoničtějších a divácky lépe přijatých "Kingovin" typu Shawshank, či Green Mile. Dolores Claiborne je však v mnoha ohledech neméně působivá záležitost. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Při tak velké produkci děl, kterou legendární S. King má, se nepochybně najde dílo, které nese punc průměrnosti. Dolores Claiborne, ač zastíněna mnohem úspěšnějšími filmy (Green Mile, The Shining, Shawshank apod.) však po právu patří mezi díla, která jsou hodna pozornosti. Nosným pilířem je bez diskuze fenomenální Kathy Bates, která místy připomíná mrchu Annie... Zbývající ansámbl je zdatným sekundantem v tomto pochmurném, místy dosti temně laděném a nepředvídatelném příběhu, jehož silné finále se postará o to, aby vám jméno Dolores doznívalo v hlavě dlouho po projekci... ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* dobře vystavěný příběh, kde jste až do konce v napětí jak to dopadne a Kathy Bates v hlavní roli to jsou hlavní klady tohoto thrilleru podle knihy Stephena Kinga. A když se to vezme, tak ani žádné zápory jsem nenašel. Své vysoké hodnocení si zaslouží a určitě i větší pozornost než současných necelých 2300 diváků. Za sebe sice dávám "jen" 4 hvězdičky, ale doporučuji dál všem kdo mají rádi poctivé dramata s kriminální zápletkou. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nádherná poetika Stephena Kinga. Tento spisovateľ nepísal iba výborné horory a trillery, ale aj úžasné drámy ktoré vchádzajú až do hĺbky duše. Je pravda že zfilmovanie sa nepodarí vždy tak ako by to sám King chcel. Avšak keď sa to podarí je to naozaj dielo vážene tak napríklad ku príkladu Osvietenie, Zelená míľa či útek z väznice Shawshank. S knihy bolo vybraté to podstatné (Samozrejme že film isté obmedzenia a až tak do tých myšlienkových pochodov nemôže zájsť). Tak ako sa mi nepáčila herečka Kathy Bates vo filme Misery tu ma nesmierne bavila a jej herecký výkon bol podaný vynikajúco. Nemám už čo dodať King ako sa mi páči. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

kathy batesova ma strhla uz vo svojej oscarovke misery nechce zomriet, ale nie je to nic oproti tomu ako stvarnila dolores claibornovu, klobuk dole. okrem nej za pozornost urcite stoji vykon jennifer jason leighovej, ktora navodila presne take pocity ake mala.. spociatku ju divak musi priam nenavidiet az nakoniec plynutim deja presvedcivo dosahuje u divaka opak. z vyslovene negativnych postav udivuje vykon vtedy este pomerne neznameho davida strathairna, ktory nas pred casom tak milo prekvapil v clooneyho opuse dobru noc a vela stastia. mohlo by sa teda zdat, ze je cely film postaveny len na hercoch, nie je to vsak uplna pravda. pribeh ma totalne strhol a aj ked velmi neoblubujem cistokrvne dramy, vynimka potvrdzuje pravidlo a film taylora hackforda je tomu jasnym prikladom. citim, ze tento pocin bude vo mne este dlho doznievat a je mozne, ze hodnotenie este upravim smerom hore. zatial zasluzenych 80%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Autor předlohy Stephen King upravoval postavu Dolores podle Kathy Bates, která ho ohromila při natáčení Misery. (D3VIL)
  • Požár na place způsobil škodu na 1 000 000 amerických dolarů. (Dlee)
  • V konečné verzi filmu nebyla zahrnuat scéna, v níž Dolores (Kathy Bates) rozbije celou sbírku nádobí její tchyně. Dalším rozdílem oproti knižní verzi je také počet dětí Dolores. V knize má 3, zatímco ve filmovém zpracování má pouze jedno. (Dlee)

Reklama

Reklama