Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 2

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1788. hodnocený film: Nějak bych ani neřekl, že tenhle film byl natočen na motivy knihy Stephena Kinga. Samotná zápletka je skvělá, ale do role Dolores byla vybrána žena, která není nikterak silná, ani zajímavá. Celou tu dobu žije v přítomnosti svého tyranského muže a dělá služku u bohaté rodiny. Pak ale jakoby se něco změní a Dolores v sobě najde vnitřní sílu zbavit se manžela. Na pomoc jí přichází dcera, která svými argumenty vyseká matku z obvinění z vraždy. 4* nakonec dám snímku6, který můžu jen doporučit. Skvělé herecké výkony a perfektní příběh, takový byl film. Knížka bude ale určitě ještě lepší, vždyť je to King. 4* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Ženská musí být občas v životě mrcha..." D.C. je jednou z mála (asi pěti) knih, které jsem od S.Kinga nečetl. Ba je to horší, kdysi dávno jsem se do ní pustil, ale odložil ji a už nedočetl. Snad i proto jsem odkládal film, co se ukázal být skvělým psychologickým dramatem. Herecký koncert hvězd, filmařsky precizní snímek a jako třešnička i solidní dabing (i když by mi titulky nevadily). Oscarová Batesová si dokáže získat diváka (a oprostit se od své sadistické Annie Wilkisové), zatímco Ch.Plummer je úlisný had s baziliščíma očima. Jak se postupně ukáže, nejde ani tak o V.Donovanovou, u níž Dolores sloužila, jako o vyřešení jedné dávné vraždy... Výborných filmů podle Kinga je hrstka, tenhle, jak se mi zdá, bude patřit mezi ně. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvostné. Týmto prívlastkom by sa dal označiť nejeden faktor tohto filmu. Celé je to predovšetkým o hercoch, ktorí predviedli naozaj krvopotné herecké vystúpenie. Kathy Bates je pani pľacu od začiatku do konca (oscarová nominácia sa asi stratila v bermudskom trojuholníku), záverečný výstup Jennifer Jason Leigh som sledoval s otvorenými ústami a David Strathairn si užíval najmä opilecké scény. Príbeh postavený na banálnej pointe je podľa Kinga a následne budúceho oscarového scenáristu postavený na hlavu, prekrútený odpredu dozadu a potom naspäť, aby dal následne filmu dokonalý tvar a súhru. Pointa je postupne známa prakticky od stredu filmu, no príbeh má stále čím prekvapiť. Atmosferické napätie sa ženie k divákovi počas celého filmu, nudy, či slabšieho miesta sa nedočkáte a niektoré scény sa mi naozaj asi vryjú po kožu, dokonca nechýbajú ani podarené brutálne hlášky. 95%. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Dolores Claiborneová je dalším z filmových zpracování románú od Stephena Kinga a musím říci, že se řadí k těm povedenějším. Samozřejmě všechno z knihy se nedá odvyprávět a jak tomu tak bývá, kniha svou kvalitou film o fous převyšuje. Velmi mě mrzelo, že nebyla dodržena rámcová kompozice z knihy. Film je tedy odvyprávěn lehce jinak, ale i tak se povedlo udržet působivou atmosféru. Jen škoda že tvůrci vynechali jednu opravdu výjimečnou scénu z knihy ve které hlavní roli hrají výkaly. Solidní zpracování, trošku jiné, ale vyloženě se nedá říci, že by mi tam něco scházelo. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Verím tomu, že kniha musela byť skvelá. Postupne sa nám odkrývajú tajomstvá života Dolores Claiborne. Nič iné jej nezostáva, a všetkým okolo nej, iba priznať si pravdu, postaviť sa jej a začať konečne žiť. Filmom s Kathy Bates som sa od Misery vyhýbala, lebo zahrala to tam tak bravúrne, že mi začala parádne liezť na nervy. Tu bola tiež skvelá, možno o kúsok lepšia bola Jennifer, ktorá je na takéto role ako stvorená. Ako bonus výborná hudba. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo na mnoha místech Nového Skotska. Filmaři navštívili ostrov Brier a města Westport, Digby, Chester, Lunenburd nebo Mahone Bay. (Terva)
  • Autor předlohy Stephen King upravoval postavu Dolores podle Kathy Bates, která ho ohromila při natáčení Misery. (D3VIL)
  • Společnost Castle Rock koupila od Stephena Kinga práva k natáčení za $1.500.000. (D3VIL)

Reklama

Reklama