Reklama

Reklama

Bratr Bajrangi

(festivalový název)
  • Indie Bajrangi Bhaijaan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Shahida, pětiletá němá pákistánská holčička se ztratí matce na cestě z Indie domů. Ocitne se na Hanumanově slavnosti, kde potká Pavana, zapáleného hinduistu. Pavan překoná hory doly, aby pomohl Shahidě zpět do Pákistánu. Jejich cesta je vede z barevné dillíské čtvrti přes celý Paňdžáb, rádžasthánskou poušť a Kašmír. (Festival bollywoodského filmu)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nad Salmanem Khanem jsem se tu nedávno rozplýval kvůli Sultánovi a musím v tom pokračovat. Možná asi jediné negativum filmu, že už tu v přípravě nahazoval zápasnickou muskulaturu, což se ne vždycky hodilo. :) Spoustě lidí to nesedne, ale ukažte mi takhle komplexní západní film o přátelství dítěte se správňáckým dospělákem, neexistuje. Hlavně mají tvůrci neskutečný koule, že to postavili jako smířlivé dílo k Pákistánsko Indickým vztahům a jen tak mimochodem i ke všem náboženstvím v této oblasti. A překvapivě to funguje. S nevraživostí okolo Kašmíru se na světě dá srovnat akorát tak možná s Izraelem a Palestinou. Nebo jako natočit tu u nás něco podobného okolo 30. let o Sudetech, naprosto nemyslitelné a klobouk, že do toho někdo šel Salman je tu boží a komplexní, tu hodí romantiku, tu si zatancuje, tu je vtipný jak prase a jen tak mimochodem vymlátí bordel od mafiánů a vyhazovačů. Hlavně ta jeho soustředěnost, vedle které občas vypadá i Tom Cruise jako znuděný Bruce Willis. Fakt skvělý, 10/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR 1.250miliónov ($20miliónov)Tržby USA $8,178,001 Tržby Celosvetovo $97,541,000▐ Veľmi silný príbeh o medziľudskom posolstve, Indovia vedia dať svojím príbehom úplne iné čaro, vznešený nádych, než iné svetové produkcie na ktoré sme zvyknutý a asi aj dosť prejedení z nich, samozrejme že minutáž môže byť zastrašujúca ale stojí to za to vidieť. Má to veľkú vnútornú silu, hravosť, nevyhnutnú naivnosť, súcit a nechýbajú silné emócie, plusom je aj krásne prostredie, pestrofarebnosť, celkový vizuál ohromí, strhnú aj muzikálne etapy, veľmi silný záver, ide o veľký film. /90%/ ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Možno v tom bolo občas predvídateľné, možno v tom bolo kopu klišé, možno to pár krát pôsobilo až príliš absurdne a nereálne, ale to nič nemení na tom, že to bolo naozaj vydarené a na sledovanie veľmi príjemné. Tento dobrodružno ladený film ma jednoducho bavil, a to aj vďaka využitému potenciálu náboženskej a indicko-pakistanskej diverzity prerastajúcej do naozaj nevraživých vzťahov. Príbeh a samotná zápletka boli teda zaujímavé, a taktiež vykreslenie tých medziľudských vzťahov a charakteru rôznorodých ľudí. No musím uznať, že niektoré scény by som najradšej vystrihol, alebo aspoň zmiernil (konkrétne ten trápny tanček v kuracej reštaurácii a akčnú bitku v bordeli). Ale budem sa tváriť, že tam vlastne ani neboli... Takže koniec koncov, veľmi pekné. Vrátane hereckého obsadenia, aj keď Salmana až tak nemusím, ale tu bol fakt sympatický. No a Kareena, tá snáď nikdy nesklame (takže ani teraz)! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Indovia to proste s tým výberom do hlavných rolí vedia a majú aj veľký výber. To dievčatko ma uchvátilo, keby som mohol, tak si ju pomaly aj adoptujem. Film je dobrodružný, vtipný, dokonca je tam aj tradične veľa tanca a hudby. Niektoré momenty sú možno prehnané, naivné, gýčové, plné pátosu, no odkaz to má krásny a spája to dva štáty, ktoré sú v zložitých vzťahoch. Dá sa na to pozerať, nenudí to, neotravuje to podľa mňa, proste zábavné, v mnohých momentoch relaxačné. Podľa mňa sa oplatí vidieť v najvyššej kvalite obrazu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

A opäť India v plnej kráse inak prihlúpleho príbehu o prostom chlapovi s dobrým srdcom, ktorý napriek vlastnému životu plného starostí, bojuje o návrat malého dievčatka k rodičom. Ja si skrátka nemôžem pomôcť. Ja som z týchto filmov z Indie čoraz viac unesený. Odľahčená komédie plná svojských hudobných vložiek či srandovných tancov si ma (ne)čakane získala od samého úvodu. Ja osobne nemám v láske muzikály (netvrdím že ním Bajrangi je!), no toto je počin z úplne iného súdka. Ďalším plusom je niekoľko dojímavých scén, ktoré doslova "otvoria" srdce. Síce maximálne pritiahnuté za vlasy, ale skrátka krásne. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama