Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 3
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hof, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková, Pavel Gajdoš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (211)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zatím jenom dva díly, ale příliš z toho nadšená nejsem. Lesk Mamonu ubírá samozřejmě i fakt, že nápad, ani postavy nejsou originální, ale převzaty z norského seriálu. Norskou verzi jsem neviděla, ale předpokládám, že přirozeněji zapadá do mentality národa. Podle tohoto seriálu je v Praze skoro pořád průtrž mračen, nikdo se nikdy neusměje a lidé na potkání vlastní originály Rembrandta. Postavy jsou naprosto chladné, skoro neprojevují emoce, divák se jim nedostane pod kůži a dialogy zní nepřirozeně. Technicky je to provedeno dobře, ale celý děj je chladný a odosobněný. Pokud to srovnám se Švédsko - dánským Mostem, tak je Mamon dost slabá záležitost... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Dost to kazí závěr, i když Mamon jako celek funguje dobře. Ten závěrečný díl je prostě trochu úlet, zbytečné dovysvětlování, trapné pomrknutí nakonec, postavy, které najednou jen tak na jednu žádost mění svůj charakter. No nic moc. Ale jinak je to opravdu dobré a funguje to ve většině ohledů. Je samozřejmě třeba přistoupit na tu hru a příliš neřešit. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

MINISÉRIE: Kdyby se v Mamonovi neřešily mocenské pletichy, politika, a občas se v něm nevystřelilo, nerozpoznal bych jej ve mnoha faktorech od podprůměrné seriálové tvorby Primy či Novy. Absurdní finále bolelo nejvíc, skoro nedokoukáno. Nepochopitelně nadhodnocená exhibice legračních hereckých výkonů, šestákové zápletky a uširvoucích dialogů v kolosálním failu HBO Europe, které už dnes bez Hulíka (Pustina, Hořící keř) neudělá doufejme ani krok. Držte si toho kluka! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Báje a pověsti Divokého východu. 1) Říkal jsem si, jak tvůrci odvážně a neobvykle pochmurně zobrazili český divoký kapitalismus devadesátých let. Kdo asi s takovou myšlenkou přišel? Kdo napsal scénář? Vzpomínal jsem na italského bojovníka s mafií inspektora Cattaniho. Pak jsem se dočetl, že jde o norský projekt - Mammon a my příběh jen lokalizovali do Čech. Ta úleva! 2) 40letý Matěj Hádek (novinář Petr Vlček) působí přesvědčivě. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tyhle seriály,kterejma se line jeden příběh jsou v současný době to jediný,co se na českejch obrazovkách dá sledovat.Michálkův,ač převzatej)seriál je na solidní úrovni ve všech směrech.Sice se tahle sondáž do porevolučních džunglí v naší zemi už poněkolikátý opakuje,ale pokaždý mě to dokáže pěkně vytočit.80%. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Číslo občanského průkazu Samuela Plevy (Jiří Vyorálek) uvedené v policejní databázi je 147821337. To ale není možné, čísla občanských průkazů staršího vzoru začínala nejvýše čísly 113 a nové průkazy v rozměru platební karty mají na začátku vždy dvojku. (Martin_L)
  • Pátý díl "Kořeny" se natáčel v Praze a Nymburce. (M.B)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama