Reklama

Reklama

Expanze - Série 4

(série)
Trailer 2
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, 2019, 7 h 50 min (Minutáž: 43–53 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po otevření prstencových bran vedoucích k tisícům nových planet začíná krví nasákla zlatá horečka, která zažehne nové konflikty mezi Zemí, Marsem a Pásem. Mezitím se na neprobádané planetě posádka Rocinante ocitne uprostřed násilného střetu mezi těžařskou společností ze Země a zoufalými osadníky z Pásu, když se náhle objeví nová smrtelná hrozba od protomolekuly. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (31)

okkac 

všechny recenze uživatele

Cibula Burn jen dle hodnocení nejslabší knížka (celý děj je na planetě Ilos) a tvůrci do děje ještě zakomponovali novelu o Bobbie Draper na Marsu, která jinak v knížce chybí. Pozn. knižky jsem nečetl, jen jsem zkoumal obsah a čtení si nechávám, až bude komplení série. Tvůrci se tedy s předlohou poprali statečně, a nemůžou úplně za to, že ten děj by se dal více nahustit a přinést nějaké odpovědi. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tlak na tvůrce byl opět obrovský a oni opět obstáli. Sérii nejvíce chybí ty tři díly na které jsme byli zvyklí. Dále mi chybí dokonalý účes Naomi a vůbec vývoj všech postav je prazvláštní. Připadá mi, že hlavní postavy jakoby ustupují a nové (výrazné) nepřicházejí. Burn Gorman je jediná pořádná záplata. Ke konci série však i jeho postavě dochází šťáva. Holt nastolenému stylu vyprávění tyto pasáže ne úplně sedí. Vhodně jsou přimíchány dějové linie z Marsu a ze Země, ale nikterak neoslnily. 8.5/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blahořečen budiž Amazon za to, že odkoupil Expanzi a přinesl nám tak další sérii, která asi i uzavírá Millerův příběh. Nová Země vypadá fantasticky, ale až v posledních dílech... až opadne voda. Komornější příběh sporu osadníků a kupčení na Marsu naprosto smete finále Sekvence v ohromných mimozemských strukturách jakoby vypadly z mých představ Lovcraftových Hor šílenství. Dokonalost. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mne zatím nejslabší řada a ty čtyři hvězdy dávám s velkou výhradou. Burn Gorman si tu prakticky zreprízoval svoji roli ze seriálu TURN, akorát červenokabátníky vyměnil za RCE a už nemastí bílý američany, ale přistěhovalý Beltery. Kdo to neviděl tak mohl být třeba i příjemně překvapen, ale pro mne to zas až takový šlágr nebyl. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mno. Čo sa mňa týka, tvorcovia sa v nasledujúcej sezóne budú musieť riadne snažiť, aby som The Expanse zase hlasno odporúčal ako najlepší momentálne bežiaci sci-fi seriál. Po možnostiach, ktoré sa otvorili na konci 3. sezóny, som čakal omnoho viac. Jasné, nemuseli lietať z Pandory na Tatooine a brodiť sa mimozemskou flórou a faunou. Ale hrabať sa v štrkopieskoch na jednej pustej planéte, to mi je akosi málo. A to je ešte najzaujímavejšia dejová línia, tie ostatné ma vôbec nebavili - ani dievčina na Marse, ani fakujúca prezidentka a jej nudný manžel na Zemi, a pri línii s bývalými a novými teroristami a smiešne rozprávajúcim Strathairnom som sa občas pristihol pri tom, že už to vôbec nevnímam. Má to ale aj dobré momenty, hlavne kríza v druhej polovici série je celkom slušne vystavaná. Najlepšou postavou je Amos, len škoda, že namiesto frajerského mlátenia ľudí musí prežiť romantickú zápletku. ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama