Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Varování před nukleárními zkouškami nejen v opuštěných pouštích, protože ony pouště nemusí být až zas tak opuštěné, a pak může po 11 letech od zkoušek dojít k mutacím přeživších organismů v tomto případě mravenců. Po zmizení prvních několika lidí v poušti, dochází k velice rychlému vypátrání zdroje oněch zmizení a k velice rychlému zničení prvního mraveniště. Ale, naneštěstí se podařilo dvěma královnám těchto smrtících monster uletět a je jen otázka krátkého času, kde založí nová hnízda a L.A. je se svými říčními kanály k tomu účelu více než vhodné. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Triky samozřejmě neohromí (po takové době), nicméně film působí velkorozpočtově a áčkově i dnes. Herci výborní, v komparsu několik desítek vojáků včetně použití vojenské techniky. Takže když se mluví o použití fosforové munice do pancéřovek, opravdu vidíte výbuchy fosforu, ne benzínové nápodoby. A tak podobně, nejsou to napodobeniny, tudíž vše vypadá velmi reálně. Co se týče příběhu, musím uznat, že je velmi dobře vedený, s vynikající a nenápadnou gradací od začátku do konce. Drobné logické nesrovnalosti nic proti tomu všemu napětí neznamenají. Akorát mě poměrně naštvalo -- SPOILER -- škoda té kompromisnosti s přežitím dětiček na začátku i konci. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad to príde ako dosť banálna vec použiť mravce ako hlavné monster ťažítko pre horror ale ono to skutočne funguje, zmutované mravce z radioaktivity proti ním armáda a vedci s rozvahou riešiaci prekernú situáciu, k tomu dávka napätia, slušných masiek a trikov, dosť podarené, hmm, tu sa musel Cameron jednoznačne inšpirovať pre Votrelcov, vo veľa bodoch je tam podobnosť ale veď prečo sa neinšpirovať, keď potom z dosť dobrého(Them!) sa dá spraviť ešte lepšie(Aliens). /80%/ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: HRŮZNÁ HORDA PLAZÍCÍCH SE A VŠE DRTÍCÍCH OBRŮ, ŠKRÁBAJÍCÍCH SE Z KILOMETRY HLUBOKÝCH KATAKOMB NITRA ZEMĚ!!!____Téměř dokonalý monster-movie. Jasně, dějově ničím nepřekvapí – žánrové figurky podle klasické šablony, kde nesmí chybět roztržitý vědec, sličná přechytralá bioložka a sympaťácký FBI vyšetřovatel, radioaktivitou zmutovaní obří mravenci, kecy o biblické zkáze apod. Ale ta forma, ta je dokonalá. Oku lahodící vysokorozpočťák, ničím neošizený, s působivými pouštními reáliemi, kde se nesetkáte s nablblými zadními projekcemi s živými mravenci, ale s krásnými animatrickými modely v nadživotní velikosti. Samozřejmě, že bráno dnešním okem, je nutno nahlížet na mravenčí modely s nadhledem, ale zkuste si přečíst pár ohlasů na IMDB, kde se lidé svěřují, jak je to tehdy vyděsilo a např. scéna, kdy mravenec vyplivne žebra zabitého policisty, byla pro pamětníky noční můrou. Jinak děj má příjemný spád, už brzo po začátku se s mravenci setkáme, obzvláště pěkné scény jsou ty s bazukou a plamenometem a při „grilování“ hnízda plného mravenčích zárodků si nelze nevybavit Sigourney Weaver v Cameronových ´Vetřelcích´. Škoda, že v poslední třetině se „ubere na plynu“ a film se překlopí až do jakési detektivky s mnoha výslechy, kdy se pátrá, kam mohly mravenčí matky z pouště zmizet. Závěrečná řežba ale vše vynahradí a ani proti-atomová agitka v závěru nesmí chybět.___PS: Na zahraničních e-shopech lze sehnat DVD s českou podporou. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru absolutní špička, která těží především z toho, že se vyvarovala různých neduhů svých sourozenců (groteskní hudba ve vážných scénách, zbytečná milostná linka či přehršel výplňkových keců). Them! naopak drží celých devadesát minut hutnou atmosféru a nabízí velmi dobrou akci i povedené masky. Některé chyby už je pak snadné tvůrcům odpustit, přece jen se nejedná o přídopisný dokument, ale čistokrevné sci-fi Závěrečný proslov už jen podtrhuje i tak docela jasné poselství. Skoro 5*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Dr. Harold Medford (Edmund Gwenn) vo filme identifikoval zmutovaných mravcov ako druh Camponotus vicinus. Ten však svoje obete, na rozdiel od toho z filmu, nebodá. (beso74)
  • Ve filmu byly použity skutečné, americkou armádou zapůjčené plamenomety z 2. světové války. (ČSFD)
  • Film sa mal pôvodne natáčať vo farbe, avšak 2 dni pred začatím natáčania sa rozhodlo štúdio znížiť rozpočet a šetrilo sa na farbe, film sa natočil ako čierno-biely, s výnimkou úvodných titulkov, keď sa na bieločiernom pozadí objaví červený názov filmu. (beso74)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama