Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvý film o veľkom zmutovanom hmyze, vyprodukovaný kvôli úspechu blockbusteru The Beast from 20 000 Fathoms. Slušne odvedené vysokorozpočtové remeslo o gigantických mravcoch, ktoré prezrádza veľa na Jamesa Camerona a jeho Aliens (podzemné katakomby + vajcia + plameňomety). Ale pozor! Them! nie je žiadny horor o obrých mravcoch, požierajúcich ľudí. Je to detektívka o pátračoch po hniezde obrých mravcov. Sklame menší počet scén s nimi, no poteší živá, rozpohybovaná kamera, neustála zmena lokácií a rýchly dej. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejlepší monster film o mravencích, jaký jsem měl zatím tu čest vidět. Líbí se mi postupné poodhalování příběhu, kdy přestože víte již od začátku, kdo stojí za zmizením několika lidí – tak to tvůrci dokázali přesně načasovat a atmosféra se v tu chvíli začala ještě více stupňovat. V určitých chvílích jsem si sice říkal, že to je zbytečně natahováno, ale byl jsem odměněn finálním rozuzlením v kanálech pod Los Angeles. K trikům nemám nejmenší výhrady, protože na svou dobu jsou hodně dobré, což se nejspíš velkou měrou podepsalo i na tom, že z tohoto filmu měli někteří lidé v té době noční můry. Dneska se už sice většině záběrů jen zasmějeme, ale i tak to pro mě zůstává nadprůměrným filmem. 7/10 ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Them!" je monster/animal horror vystavaný na teórii mutácie spôsobenej nukleárnym ožiarením. Na rozdiel od väčšiny diel, ktoré majú rovnakú myšlienku, a tých sa veru v 50.-tých a 60.-tých rokoch minulého storočia natočilo hodne, je tento film na tom dosť dobre i dnes. Jedná sa o snímok so štedrým rozpočnom, dobrými hercami a na vtedajšie možnosti profesionálnym vyvedením gigantických mravcov. Áno, práve o komunitu týchto inak neškodných živočíchov tu ide. Vplyv radiacie však z nich spravil životunebezpečných obrovských agresorov. *** ()

castor 

všechny recenze uživatele

No, jo, holt „s vynálezem atomových bomb otevřel člověk dveře novému světu. A nikdo neví, co nás v tom novém světě čeká.“ Ostatně zmutovaní mravenci by mohli vyprávět. V 21. století tohle „monster movie“ Gordona Douglase dle očekávání neohromí, nicméně disponuje obdivuhodnou atmosférou a jako inspirace posloužil řadě pokračovatelů v daném žánru. Dnes milá pohádka svého času děsila plné kinosály (kasovní trhák jak dělaný), škoda jen, že se občas strachovala většího odvazu a neubrala na propraných klišé!! ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru absolutní špička, která těží především z toho, že se vyvarovala různých neduhů svých sourozenců (groteskní hudba ve vážných scénách, zbytečná milostná linka či přehršel výplňkových keců). Them! naopak drží celých devadesát minut hutnou atmosféru a nabízí velmi dobrou akci i povedené masky. Některé chyby už je pak snadné tvůrcům odpustit, přece jen se nejedná o přídopisný dokument, ale čistokrevné sci-fi Závěrečný proslov už jen podtrhuje i tak docela jasné poselství. Skoro 5*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Walt Disney si pozrel tento film, pretože plánoval obsadiť Jamesa Arnessa ako Dava Crocketta. Zaujal ho však výkon iného herca, Fess Parker ako pilot bol tak presvedčivý, že úlohu nakoniec dostal on. (beso74)
  • Starého pána spievajúceho si pesničku "Make Me a Sergeant" si zahral Olin Howland. O 4 roky neskôr si zahral v inom sci-fi  filme, The Blob, kde sa stal obeťou nenásytnej hmoty. (beso74)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama