Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, ale víc jak sovětské verzi ze '72 dát nemůžu. Jednak je to i na 120 minut dost zkrácené (jako že fakt dost), druhak je to dost poplatné dnešku, takže ty upravené, umyté a svěží modelky mi do toho moc neseděly. A Treťjak se na tom podepsalo i to, že jsem čekal, co se bude dít a ono se to dělo přesně tak, jak v "předloze", což není ani tak výtka, jako sdělení, že mě tu už jaksi nemělo co překvapovat. Prostě takový lehčí a kratší odvar dříve viděného.. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná vás zaskočí ten KONTRAST ... všední obrázky prostého venkovského života uprostřed panenské přírody, kde jen ubytovaná vojenská jednotka připomíná velkou válku, zuřící kdesi za obzorem ... válku vzdálenou a neskutečnou jako zlý sen, který spolehlivě zažene svítání. A potom ... potom přijdou. Ti, kdo ----- " ... nejsou lidi. Ani lidi, ani zvířata. Jenom fašisti." ----- A je třeba je zastavit. Vyprávění vás může zaujmout zvláštní drsnou poetikou, které nezbyl žádný prostor ke snění ... i osudy těch dívek, tak mladých a tak rozdílných - dobrovolnic, z nichž každá měla svůj důvod vzít do rukou zbraň k obraně vlasti ... z nichž žádná nebyla super-hrdinkou, neboť opravdová válka je o nezměrném množství drobných hrdinských i méně hrdinských činů, které se v bolestech rodí z každého těžkého dne - a které ve spojení se správnou strategií mohou, ale taky nemusejí přinést dílčí či globální vítězství. P.S.: Ve filmu je - byť pod neutrálním úhlem pohledu - okrajově zmíněna i Zimní válka. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle je prostě jen remake. Remake, který je akčnější než původní film, který je trochu nadupanější, ale jinak je naprosto stejný a o hodinu zkrácený. Jenže právě ona poetičnost a zaměření na postavy, mi mnohem více sedělo u původního filmu, který tenhle film prostě nepřekonal. Dobrá akční podívaná, ale při srovnání s původním filmem pro mě skoro bez emocí. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Docela povedený moderní remake původního (výborného) filmu režiséra Rostockého. Výborná kamera (s modernějšími technologiemi vynikne krása přírody i hlavních hrdinek :-) , zajímavá hudba a skvělý příběh podle skutečné události , ALE při srovnání s originálem (jak se velice často stává) bohužel prohrává dost silně na body. Příběh je poměrně přesně "okopírován", ale zajímavé je, že představitelky (moderních) hrdinek si už teď skoro nepamatuji, představitelky z originálu (především Irinu Ševčuk, Olgu Ostroumovou, ale i další tehdy neherečky přesně typově vybrané) mám i po letech stále před očima a nejenom z nostalgie, před pár lety jsem si originál "oprášil". Rostockého povedený nápad, že reálné scény budou černobílé (a speciálně u těch bojových scén jim to "slušelo" více), zatímco retrospektivy a závěrečný epilog budou v kontrastu barevné, což celkové vyznění originálu (podle mého laického názoru) ještě umocnilo. Každopádně na originál se určitě rád znovu podívám, u kopie (i když relativně povedené) si zdaleka nejsem jistý ... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“TAK DĚVČATA, JDEME NA LOV!...“ /// Protiletadlovej (ženskej) oddíl kdesi v ruský prdeli… postupný flashbackový představení hlavních aktérů (aktérek), který přerušuje všední život. Taky vypravěč, navozující válečnou poetiku. Moc hezký! Provázanost soudruhů vojáků s divákem funguje na 120% (komu by se taky nelíbilo vočumovat ruský (mladý) holky). A pak jednotka o velikosti 6 vojáků vyráží plnit bojovej úkol. Neznalost originálu neomlouvá, ale zato slibuje nevokoukanej zážitek. A taky že jo! Bojový dobrodružství, ve kterým je jedno kdo koho zastřelí, páč jde vo to, kdo koho přechčije. Škoda, že závěr je takovej sentimentální… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmenou povídku, kterou napsal Boris Lvovič Vasiljev v roce 1969 (ani sovětskej film z roku 1972), neznám. 2.) Přemejšlím, kdy jednotce vyhlásit „koupací den“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)
  • V záběru, kdy Němci popravují zajatce u zdi kulometem MG 42, je vidět, že v nábojovém pásu kulometu nejsou „dobové“ ostré náboje se špičatými kulkami. (montywalsh)

Reklama

Reklama