Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale podobné filmy točí Rusové snad jenom pro Rusy, aby je vyburcovali a ukázali jim, jak moc velcí vlastenci mají být. Na filmu nevidím popravdě nic moc pěkného, kromě samotné technické vsuvky, která je v momentě atmosféry druhé světové války v oblasti u Finska poměrně věrná. Stejně tak i pár akčních scén není vůbec k zahození. Scénárista je ale asi podplacenej Putinem, protože to, do čeho tady ty holky vhodil, to prostě nemá obdoby. Hrdinky jak od Marvela, tragédie rovná se čerstvě zaniklému kolchozu. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o Staršinovi Vaskovi a jeho jednotce žen. Jsme v jakési pustině na území SSSR a najednou se tam zjeví Němci, a tak se je Vaska spolu s pěti ženami vydá pronásledovat. Ženy jsou absolutně nezkušené, nemají vůbec páru o tom, jak vypadá válka. Je to opravdu zajímavý, dobře natočený a smutný příběh. Každopádně mohou být na sebe hrdí. Jenom mě odrovnala ta dlouhovlasá blondýnka, když procházeli Němci okolo nich, kdyby držela hubu, tak se nic nestane, ale ona začne křičet za mámou, a tak je jasné, že jí sejmou. Tohle prostě nepochopíš, kdokoliv jiný v té situaci by se tak klepal strachy, že by ani necekl. :-) ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem obdivovala celou tu pětku hereček - dobrovolnic jak se brouzdají v těch močálech, poskakují po lese a kamení.....fakt to zvládly na jedničku, myslím si, že to pro ně nebyl žádný med. A oceňuji občasný pohled na minulost některých děvčat, co je přivedlo k tomu, aby se takhle daly na vojnu. To bylo velkým plusem celé téhle anabáze, která musela skončit tak, jak se dalo předpokládat. Snad se mi někdy podaří mrknout i na ruský originál, srovnání může být docela zajímavé, uvidíme.... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Neznám původní zpracování, ale tohle mi přišlo trochu přitažený za vlasy. Krásná a drsná příroda, ženská skupina proti německé převaze a do toho tklivá hudba, melancholický střih (bože!) a pevný čtyřky z různých úhlů, protože Žeňa může oželet i podprsenku. Scéna v sauně?? Proč? Ale jo, nalákalo mě to k tomu, abych se podívala po původní verzi, takže svoje poselství film asi splnil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“TAK DĚVČATA, JDEME NA LOV!...“ /// Protiletadlovej (ženskej) oddíl kdesi v ruský prdeli… postupný flashbackový představení hlavních aktérů (aktérek), který přerušuje všední život. Taky vypravěč, navozující válečnou poetiku. Moc hezký! Provázanost soudruhů vojáků s divákem funguje na 120% (komu by se taky nelíbilo vočumovat ruský (mladý) holky). A pak jednotka o velikosti 6 vojáků vyráží plnit bojovej úkol. Neznalost originálu neomlouvá, ale zato slibuje nevokoukanej zážitek. A taky že jo! Bojový dobrodružství, ve kterým je jedno kdo koho zastřelí, páč jde vo to, kdo koho přechčije. Škoda, že závěr je takovej sentimentální… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmenou povídku, kterou napsal Boris Lvovič Vasiljev v roce 1969 (ani sovětskej film z roku 1972), neznám. 2.) Přemejšlím, kdy jednotce vyhlásit „koupací den“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • V záběru, kdy Němci popravují zajatce u zdi kulometem MG 42, je vidět, že v nábojovém pásu kulometu nejsou „dobové“ ostré náboje se špičatými kulkami. (montywalsh)
  • Tento film se nachází i v prodloužené verzi jako čtyřdílný seriál. (ČSFD)
  • V čase 18:45 je vidět PzKpfw 38(t). LT vz. 38 (nebo TNHP, německy PzKpfw 38(t) či SdKfz 140) byl lehký tank československé konstrukce (vyroben společně ČKD a Škodou) převzatý Wehrmachtem po obsazení Československa v roce 1939 a používaný jím během druhé světové války. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Horryx)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno