Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet RUR 220miliónovTržby Celosvetovo $4,487,000▐ začiatok dosť rozpačitý, hlavné keď išlo o predstavovanie hlavných predstaviteliek a ich etapy v minulosti, keď ich osudy zasiahla vojna, potom sa to rozbehne hneď ak začne ich lov na partiu nemcov-nacistov s ktorých sa vykľuje početnejšia zostava než mohli čakať, dramaticky dosť dobre zvládnuté, Rusom ide karta čo sa týka vojnových filmov /70%/ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Režijně spíše průměrný, ale jinak námětem zajímavý válečný film o rotě ženských bojovnic. Zpracování je spíše televizního rázu, dějově jde o jednoduchou pobíhačku a vyvražďovačku v hustém lese, ale na rusáky to je překvapivě velmi reálně působící (pokud pominu občas stupidní chování postav a neexistující taktiku) a co víc, k mému překvapení i bez výraznějšího patosu. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dievčatá vybrali do filmu pekné, nikto sa určite nemôže sťažovať. Dejovo je to úplne to isté ako originál, ale sú vynechané snové pasáže, čo mi dosť chýbalo, lebo tam boli vydarené. Tu sa objavia len bežné flashbacky. Nechýba kúpací deň, ktorý síce trvá len minútu, ale mužský divák uvidí úplne všetko, čo potrebuje. Film nemá to čaro starého sovietskeho čiernobieleho vojnového filmu, pretože je to moderný ruský akčný vojnový film, mne preto vyhovoval o trochu menej. Neviem, či len ja, ale na konci som tam videl typický americký pátos. –––– Utrieť nos a slzy. Vo vojne nevyhráva ten, kto najlepšie strieľa, ale ten, komu to najlepšie myslí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nová verzia slávneho filmu je moderný vojnový akčný film. Aby som to priblížil, tak v mnohom mi pripomenul Bergov Na život a na smrť. Nejedná sa o žiaden revizionizmus, nacisti sú proste nacisti a padne tu niečo v tom zmysle, že to znamená ešte menej, ako zviera. Ale čudujme sa Rusom. Tí prítomní v tomto filme bohužiaľ netušili, že doma majú v podstate to isté a ten odznak na ich čiapkach vyvoláva dnes podobné konotácie, ako hákový kríž. Dôležité je, že film funguje výborne po emocionálnej stránke a nedokázala to zničiť ani príliš epická hudba v štýle Pána prsteňov. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Dlužno říct, že remake za originálem nijak nezaostává, přidává barvu velmi solidní kameru a střih a ubrali na socialistické morálce, trochu to zmodernizovali což zasloužilí komsomolci přijmou z uzarděním, ale pokrok nezastavíš. Smysl takových povedených remaků je oživit legendy - stalo se, tohle je velmi solidně zmáklej válečnej film. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (10)

  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)
  • V záběru, kdy Němci popravují zajatce u zdi kulometem MG 42, je vidět, že v nábojovém pásu kulometu nejsou „dobové“ ostré náboje se špičatými kulkami. (montywalsh)

Reklama

Reklama