Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má dvě zásadní slabiny. První, že působí strašně papundeklově, lacině a nerealisticky. Německý tank vjíždí do vesnice a je naleštěný, jako by byl na přehlídce. Celou dobu mají všichni - Němci i Rusové - perfektně čisté a vyžehlené uniformy. Fakt to působilo rušivě. Druhá věc je, že mě moc nebavil děj. Prostě žijou v chajdě a pak přijdou nepřátelé. V Rusku umějí točit dobré válečné filmy, ale tenhle mezi ně nepatří. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi dobře zvládnutý film, s dobře natočenou akcí, jehož další velkou předností je krajina v které se odehrává. Příběh ve druhé půlce nabídne několik dobře natočených momentů (zpáteční cesta močálem). Bohužel, větší hodnocení znemožňuje místy opravdu velmi toporný scénář, kdy se ve filmu vyskytují opravdu neskutečné a vážně míněné dialogy ("No jo vlastně, oni jsou taky lidi, to mě nedošlo") ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná by bylo dobré si po projekci této verze zopakovat originální snímek z roku 1972, abych je mohl lépe porovnat, protože v tomto případě dávám 4*, což je stejné hodnocení, které jsem kdysi před lety dal i staršímu počinu. Nemohu tedy dnes relevantně porovnávat, avšak mnohé scény se mi při sledování remakeu vybavovaly. A jitra jsou zde tichá je film, který má výborný a poutavý námět a obě verze jej skvěle zpracovávají. I v tomto případě potěší hudba, lokace a výběr hereček do hlavních rolí, přičemž i Pjotr Fjodorov si získá divákovy sympatie. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ukážkový naturalizmus! Priznám sa, že originál z 1972 som nevidel, takže nemôžem porovnávať. Ale toto tak či tak rozhodne predčilo očakávania. Malo to všetko, čo by som od filmu tohto žánru očakával - reálny historický podklad, charizmatické postavy seržanta i statočných žien, strastiplná zápletka, napínavý dej, trefné dialógy, emócie, no a samozrejme spomínaný dominantný naturalizmus. To všetko zaobalené do pôsobivých kulís ruských lesov, jazier a močiarov. Výborné herecké výkony! Tento film je dôkazom, že aj Rusi vedia natočiť úžasný film, ktorý sa človeku dostane pod kožu. V podstate niet nič, čo by som tomuto filmu vytkol - takže posielam 5*. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Vojna nie je o tom kto koho zastrelí, ale kto koho prechytračí..." Na úvod trailer. Zhodou okolností som ruský originál videl iba nedávno asi pred pol rokom a to som ani netušil, že v tej chvíli je už na svete jeho nová verzia. Ruský film a remake, to je spojenie na aké nie sme veľmi zvyknutí, ale áno, ten príbeh si o to pýtal. Osobne si myslím, že sa vydaril. V remaku sa tvorcovia vyhli niektorým veciam, ktoré mi v staršej verzii vadili a to najmä dĺžka a rozvláčnosť a streľba naslepo krížom -krážom. Tu po krátkej zoznamke v úvode a asi 30-tich minútach sme už na ceste za Nemcami. od tej chvíle až do záveru je to skvelý film plný napätia a pri väčšej snahe by sa z toho dal vytrieskať i kult a nesmrteľný film. Veľké výhrady nemám, ale originál mal temnejšiu atmosféru. V remaku hrá pomerne hrdinská hudba, určite by som volil depresívnejšiu, pretože ich situácia nebola jednoduchá. Pre mladých, ktorí majú alergiu na staršie čiernobiele filmy je to skvelá príležitosť zoznámiť sa z klasikou a sklamaný nebudú ani diváci, ktorí nevedia do čoho idú. PS. Vojačka Žeňa mala výstavné prsia...80%. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)
  • Tento film se nachází i v prodloužené verzi jako čtyřdílný seriál. (ČSFD)

Reklama

Reklama