Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý flákač Anton (Devon Sawa), který by mohl být vyhlášen nejlínějším a nezbytečnějším Američanem, se vydá navštívit své stejně hloupé, líné a neužitečné kamarády Micka (Seth Green) a Pnuba (Elden Henson). U nich se při sledování televize dozví o několika záhadných vraždách, ke kterým došlo v jejich městečku Bolan. Přestože jim to zrovna příliš dobře nemyslí, uvědomí si, že za vraždy by mohl být zodpovědný Anton. Nebo lépe řečeno, jeho pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi (Vivica A. Foxová) se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí, které ji zavedou až do severní Kalifornie a městečka Bolan. Síly dobra a zla stanou tváří v tvář v našlápnuté komedii Ruka zabiják. (HBO GO)

(více)

Recenze (184)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla Jessica Abla ještě o trošičku větší kočka, z čistě preventivních důvodů bych vypálil čínský bufety po celým světě. A faktem je, že dobře udělaný béčko umí rozjet večer víc než ubohý éčko koupený na diskotékovým hajzlíku. A teď si to spojte. Humoru je tu rozhodně víc než v autobuse plným středoškoláků a nikdo se díkybohu nepokouší o umění. Proto dva závěry. Za á: Je to super film. Za bé: Ten, co zbouchnul Jessicu by se mi měl vyhýbat. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Divnej týpek - vražda - "vtípek" - hulení - boreček ze seriálu Buffy zabiječeka upírů - hulení - očumování krásné dívky - hulení - vražda - zjištění,že všechny zabijí ruka toho týpka - hulení - kamarádi zombíci - vražda - "vtípek" - useknutá zabijácká ruka - hulení - ples - větší vražda - vymítačka ďábla - jeden povedený hod - vražda ruky - "vtípek" - happy end - nečekaná nehoda,která málem sejme hlavní postavu - "vtípek" - ruka se vrací na scénu... 20% (zas tak směšné to nebylo) ()

Reklama

fantoci 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to přeci jenom překousl a tento film viděl celý, ale dalo to hodně přemáhání. Jedná se o horrorový film, snad se měla jednat i trochu o parodii, i když to není na první pohled poznat. Velice slabé herecké výkony. Snad se nějaká parta lidí v hospodě den předem dohodla, že natočí takovéto dílko. Film vypovídá o velké tvůrčí krizi a nápaditosti. Skalním fanouškům žánru se jistě bude líbit, jiní se nebudou namáhat sledovat ani počáteční titulky. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komediální teen horor čistě pro zábavu mající obvyklé klišé a šmrnc 80. let. Představa, že si najednou vlastní ruka bude dělat co chce, je víc než děsivá a zvlášť, když se rozhodne zabíjet. Tak proč na tom nepostavit příběh? Devon Sawa to po herecké stránce zvládl velice dobře a dá se říci, že se v této roli doslova vyřádil. I tvůrci speciálních efektů na oné ruce udělali kus poctivé práce. Originalitou to sice neoplývá, neboť snímků o vraždící ruce je více než dost, ale proč si tím kazit zábavu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl fakt nářez. Několikrát jsem se dokonce musel hlasitě smát, jaké tam byly dobré a trefné hlášky a senzační scénky. Tahle hororová komedie, to se prostě musí vidět. Tvůrci se evidentně úplně zbláznili, protože celý film je velmi šílený, ale na mě to fungovalo. Devon Sawa jako línej týpek Anton a jeho vraždící ruka, to je opravdu docela úlet, ale jako by nestačilo, že si tu ruku usekne, ona žije svým životem a dál vraždí. Fakt úchylárna, ale překvapivě dobrá. Já jsem se tedy aspoň královsky bavil. A ještě větší sranda pak je, když se na scénu ze záhrobí vrací Antonovi kámoši a dělají, jakoby se nic nestalo. A takový jeden příklad za všechny. Když Antonova ruka zabije dva policisty, tak jeden z těch mrtvých kámošů začne tleskat. Prostě jízda. A co si tvůrci dovolili udělat Dexteru Hollandovi, to se jen tak nevidí. Prostě šílený film, který dokáže královsky pobavit. Anton, jeho dva mrtví kámoši, to je jednoznačně super trojka. Tohle je film, který jsem si užil a u něhož jsem se královsky pobavil, a to bylo přesně to, co jsem od filmu čekal. Nevím, co více dodat, snad jen mohu tenhle film doporučit, protože taková vtipná úchylárna se fakt jen tak nevidí. Je to za pět hvězd. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení probíhalo od 20. dubna do 7. července roku 1998. (Stocki)
  • Hlas, který řekne “Murder in Bolan“ v televizních zprávách poté co Anton zapne televizi, patří samotnému režisérovi Rodmanu Flenderovi. (Stocki)
  • Miniaturní roličku, zaměstnance rychlého občerstvení ztvárnil ve filmu bývalý člen punk-pop-rockové kapely Blink 182 zpěvák a kytarista Tom Delonge, řekl zde jedno slovo "Alright!" (Stocki)

Reklama

Reklama