Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý flákač Anton (Devon Sawa), který by mohl být vyhlášen nejlínějším a nezbytečnějším Američanem, se vydá navštívit své stejně hloupé, líné a neužitečné kamarády Micka (Seth Green) a Pnuba (Elden Henson). U nich se při sledování televize dozví o několika záhadných vraždách, ke kterým došlo v jejich městečku Bolan. Přestože jim to zrovna příliš dobře nemyslí, uvědomí si, že za vraždy by mohl být zodpovědný Anton. Nebo lépe řečeno, jeho pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi (Vivica A. Foxová) se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí, které ji zavedou až do severní Kalifornie a městečka Bolan. Síly dobra a zla stanou tváří v tvář v našlápnuté komedii Ruka zabiják. (HBO GO)

(více)

Recenze (184)

wipeout 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi [plne vyrazilo dych. Perfektná komédia len s málo zaváhaniami sa len tak ľahko nevidí a stáva sa druhom ohrozeným. No a v tomto momente prichádza na scénu Idle hands, ktorý znovu oživuje ducha Braindeadu síce v omnoho decentnejšom kabáte ale podstata zostala. Výborná zábava pri ktorej človek veľmi ľahko pozabudne a dokáže sa povzniesť nad absurditou a triviálnosťou ba až stupiditou príbehu. Potreťom vzhliadnutí to je za 3,5* slabých to predchádzajúce hodnotenie bolo možno ovplzvnene množstvom promile v rkvi. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla Jessica Abla ještě o trošičku větší kočka, z čistě preventivních důvodů bych vypálil čínský bufety po celým světě. A faktem je, že dobře udělaný béčko umí rozjet večer víc než ubohý éčko koupený na diskotékovým hajzlíku. A teď si to spojte. Humoru je tu rozhodně víc než v autobuse plným středoškoláků a nikdo se díkybohu nepokouší o umění. Proto dva závěry. Za á: Je to super film. Za bé: Ten, co zbouchnul Jessicu by se mi měl vyhýbat. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

To zas jednou zplodili úchylárnu! Nikdy sem neměl nic proti béčkové produkci a tady mám pocit, že se jí snaží parodovat. Jako by si tu někdo pouštěl večer před spaním Petera Jacksona a pak se jal udělat něco po svém v témž duchu. Devon Sawa, ještě než se rozhodl škádlit Smrtku počal mít problémy s vlastní rukou, která začala vlastnit podivně zabijácké nálady. Tohle není horor, ale hodně praštěná černá komedie, která sem tam zaleje osazenstvo krví, nechá pomixovat tělíčka do polívky surovosti a hlavně zásobuje docela slušnýma hláškama. Jessica Alba je kus, ne ten kus masa jakým by jí titulovali autoři filmu, ale kus pěkné holky, takže herecky je to vyvážené. Navíc co provedli Dexteru Hollandovi, no tak to teda, to sem nečekal. The Offspring to pěkně roztočili a závěru dodali pořádnou šťávu svou nadupanou muzikou. Takže jako horor slabé 2 hvězdičky, ale jako totálně ulítlá černá komedie za 3. Už dlouho sem neviděl tolika litrů krve :o) ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to přeci jenom překousl a tento film viděl celý, ale dalo to hodně přemáhání. Jedná se o horrorový film, snad se měla jednat i trochu o parodii, i když to není na první pohled poznat. Velice slabé herecké výkony. Snad se nějaká parta lidí v hospodě den předem dohodla, že natočí takovéto dílko. Film vypovídá o velké tvůrčí krizi a nápaditosti. Skalním fanouškům žánru se jistě bude líbit, jiní se nebudou namáhat sledovat ani počáteční titulky. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Film, který se mohl stát stejným žánrovým a generačním milníkem jako Noční můra v Elm Street, Vřískot nebo Scary Movie, leč bohužel mu nebylo dáno. Přitom má všechny předpoklady stát se instantní klasikou, přece jen Idle Hands je dokonalým žánrovým mixem, který má z nějakých filmových pouček, žánrových pravidel či zaběhlých postupů vyloženě prdel. Jen na sebe nezávazně řetězí absurdní scény a prcičkovské gagy s naprosto odzbrojujícím mámfpičizmem a nadhledem, přičemž nezapomíná na jedinou důležitou věc - pokud film není uměním, měl by být především zábavou. A zde se schází všechny hororové propriety, jen v parodickém groteskním světle a s neodolatelnou Jessicou Albou. Pokud jste se někdy ptali, proč je slavná, koukněte se na Ruku zabijáka. Beastie Boys ve světě teenagerovských hororových komedií. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (20)

  • Anton, Mick a Pnub objeví v autě mrtvá těla Tiffany a Curtisa, Anton poté odchází, přitom se ale dotkne Mickova ramena nejprve pravou rukou a poté i levou. Pravou ruku si ale přitom Anton již dávno usekl a zde má opět obě v pořádku (Stocki)
  • Natáčení probíhalo od 20. dubna do 7. července roku 1998. (Stocki)
  • V okamžiku, když Anton plete, v televizi zrovna běží písnička „Dragula“ od Roba Zombie. (ČSFD)

Reklama

Reklama