Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jessica má talent na exotické krásky, tak prečo si ju nepozrieť ako slovník v originálnom prostredí pralesa v tomto ľahkom filmíku. Odmietnuť slovník do postele môže len prudérny Angličan, ak mu to zakazujú jeho duchovia. Dlho logicky vydržať nemohol a neskončil stratený v preklade. Na film sa príjemne pozerá, aj akčné scény sú jemné, aby sa nenarušila atmosféra tropického raja, dokonca som zauvažoval aj nad štvrtou hviezdou. –––– V roce 1936 se britská říše stále ještě rozprostírala na obrovských územích zeměkoule. Byla to doba, kdy mladí muži završovali své vzdělávání tím, že služili jako správci ve vzdálených regionech. Snažili se změnit země, které spravovali... ale mnohem častěji ty země změnili je. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Prijateľný celkom pozerateľný romantický filmík. Krásna príroda a kultúra kmeňov bola pôsobivá. Zvyčajne sa mi vo filmoch nepáči, keď sa príbeh odohráva aj po niekoľkých rokoch. Tentoraz to bolo celkom príjemne zamaskované stálym dejom. Hugh Dancy bol pekný, ale nezdala sa mi jeho rola dostatočne vypracovaná. Jessica podala obstojný výkon. 60% ()

Reklama

Brandon 

všechny recenze uživatele

I přes hloupoučký scénář, který je jak vystřižený z růžové knihovny, nelze popřít docela originální námět. Kdyby byla hitparáda názvů filmů, tak Se slovníkem v posteli by se určitě umístil v top5. No není slovník jako slovník, s tímhle se slovíčka pamatují určitě mnohem lépe. Přestože mě to kalifornské poupě Jessica Alba moc jako domorodá kráska z Bornea nenadchla, tak jsem se alespoň naučil pár nových výrazů jazyka Ibanů......ještě doplním užitečné spojení, které ve filmu nezaznělo: "Aku rinduka nuan. Aram meh kitai ngirup." :-) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Místy neskutečně hloupé, místy pořádně romantické, místy nedomyšlené (třeba když záporákovi nejdřív roztřískají hodinami hlavu a on na druhý den vesele bez jediné ranky honí hlavního hrdinu po džungli). Na večerní romanťák je tam moc usekaných hlav a hodně mrtvol, na dobrodružný film je to moc romantické. Film s hezkou hudbou, který zůstal někde na půli cesty. ()

Kjuk 

všechny recenze uživatele

Jessica Alba je krásná a má narozeniny stejný den v roce jako já. To je asi nejpodstatnější věc na tomhle všem. 2 hvězdy za pár kratičkejch pasáží, na který se dalo jakš takš dívat, jinak nuda, nuda a zase nuda. Hlavní "hrdina" byl tak srandovní a trapnej, že jsem si fakt kolikrát říkal, jestli to myslej vážně nebo si dělaj prdel. 5 hvězdiček bych přece jen chtěl někomu dát, a to sobě za to, že jsem se vydržel dívat až do konce. Jo a jinak si nemyslím, že v těch postelovejch scénách, kde bylo něco málo vidět, vystupovala Jessica, spíš to byla dablérka, bohužel. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kuchingu a v jeho okolí. Kuching je hlavní město Sarawaku, což je stát v Malajsii. (Terva)
  • Pro davové scény bylo najmuto přes šest set komparzistů. (Terva)

Reklama

Reklama