Reklama

Reklama

Zdravotní sestra známá jako Coffy (Grier) je spořádanou občankou města, která udržuje vztah s vlivným politikem Brunswickem, jehož hlavním cílem je vyřešit vzrůstající kriminalitu mezi černošským obyvatelstvem. Když se její mladší sestra předávkuje drogami a je s trvalými následky upoutána na lůžko, rozhodne se vzít Coffy spravedlnost do vlastních rukou. S její vizáží pro ní není problém vlákat muže do pasti a pak chladnokrevně udeřit. Nebude pro ní však mafián Vitroni příliš velkým soustem? (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

rykardo 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátková, exploatační klasika, černá jako bota a se všemi atributy, který k tomuhle ranku neodmyslytelně patřej... Bohužel, na mě se COFFY drží přeci jenom trochu při zemi, rozhodně by neškodilo víc akce a vajlenc bylo taky docela poskrovnu..., myslim, že nebýt Pam a jejích odhalenejch " dvojčat ".-), tak je to místy docela nuda, i když velice stylová... Spíš 3,5* ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť zaprášené kino plné černochov ako ujúchajú blahom pri pohľade na neohrozenú sexy Pam Grier ( v úlohe zdravotnej sestry Coffy ) ako účtuje s drogovými dealermi. Blaxploitation ako vyšitý, subžáner populárny v prvej polovici 70- tych rokov medzi černošskými divákmi. Nedá sa povedať, že by film ponúkal niečo výnimočné, jeho postupy sú klasické pre akčný žáner, kde sa neohrozený bojovník postaví presile, všetkých obkľúči a pobije.:) Film treba brať ako nenáročnú zábavu plnú akcie, poloobnažených žien a postrielaných gaunerov. Postavu šéfa gangu Vitroniho stvárnil Allan Arbus známy ako major Freedman zo seriálu M.A.S.H. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dějově srovnatelné s " Foxy Brown " s tím rozdílem, že Sid Haig dostane otrochu víc prostoru a Pam Grier dává na obdiv víc svoje vnady. Kdo by si na těch jejich dvorcích nezahrál. Její afro sice možná není až tak sexy, ale jako schovka ( třeba pro žiletky ) je to přímo ideální. Coffy je klasickým zástupcem blaxpoitation. S Pam Grier jsem určitě ještě neskončil. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Scénář snad musela vymyslet nějaká banda zfetovanejch negrů s letlampou, protože je to hrozná kravina. Ale určitá zábavnost se tomu nedá upřít, takže jsem to celkem bez problémů dokoukal. U obrazovky mě udržela hlavně hromada násilí a mrtvol. Při takovym množství vražd by se tam v pohodě uživil nějakej sklad mrtvejch negrů. A musim uznat, že ty způsoby smrti byly celkem originální a zábavný. Když tam negrovi uvázali okolo krku provaz, tak jsem si myslel, že ho budou věšet a ono hovno. Druhej konec provazu přivázali za Cadillac a vzali negra na projížďku :-) Jinak Pam Grier se svym opičim xichtem, příšernym afro-účesem a povislejma kozama mi zrovna moc sexy nepřipadala, takže jsem nechápal, že jí úplně všichni chtěli přefiknout. A ještě musim dodat, že ve filmu hraje stejná hudba jako v Jackie Brown. Tarantinovi se tento film asi hodně líbil. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Pomsta je černá! Velmi dobrá a zábavná záležitost, která má všechny náležitosti toho správného sedmdesátkového blaxpotationu – krásnou a obdařenou hlavní představitelku v osobě Pam Grier, ne zrovna nejlepší herecké výkony, drsnou akci, velká afra, bizardní oblečky, ženský pěstní souboj, nepostradatelnou brokovnici a celý snímek je podpořen výborným sountrackem. Really cool, man! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Překvapivý úspěch tohoto filmu přinutil americkou výrobní společnost (AMP) odstartovat velmi slibnou kariéru Pam Grier, jejíž další film Foxy Brown (1974) byl natočen jen o 9 měsíců později. (Karlos80)
  • Film byl natočen za pouhých 18 dní. (Karlos80)

Reklama

Reklama