Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

heyda 

všechny recenze uživatele

8. míle je film, který má určitě co nabídnout. Člověk jeho prostřednictvím nakoukne do prostředí drsného Detroitu, kde se střetávají pouliční gangy různé pleti a vyznání. Eminem nás nechá tak trochu nahlédnout do svého života, protože tento film je i tak trochu jeho biografií. Problémová matka, nedostatek financí, starání se o sestřičku atd. Ale o co jde v tomto filmu především je Hip-Hop. Nejprve si musíme vyjasnit to, že já poslouchám především rock a metal. Přesto, když jsem byl mladší, tak jsem žral Eminema. Jeho rap byl melodický a texty většinou z jeho života. Dal bych 4 hvězdičky, ale úvodní píseň k tomuto filmu je to nejlepší v rapu, co jsem kdy slyšel. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na to, že je celý film v podstatě o ničem (vše tvoří obehrané klišé) se na to překvapivě velice dobře kouká. Skvělá režie, perfektní texty písní (poklona tvůrci titulků) a překvapivě slušně hrající Eminem. Celkový verdikt je spíš tři a půl, ale čtyři nedám. Jsou i lepší filmy (a navíc mi tak trochu vadí, že jsem si po celou dobu vybavoval - díky stavbě příběhu - Rockyho)... ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Eminema a tuhle hudbu nemusím. Přesto musím dát tohle vysoké hodnocení, protože: 1. Eminem je (překvapivě) výborný herec, 2. Curtis Hanson je (nepřekvapivě) skvělý režisér a tohle opravdu zvládl na jedničku a 3. Skladba která získala Oscara je fakt vynikající a (překvapivě) přesvědčila i převážně konzervativní akademii. Úhrnem - dobře jsem se bavil a dost mě to překvapilo :) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivce Hip Hopu takže mi spousta věcí nic neříká. Ale režisér L.A. Přísně tajné Curtis Hanson, to se prostě musí někde ta kvalita projevit. Myslím že s tímhle filmem dokázal neskutečné. Režírovat to slabší režisér tak výsledek by byl asi trošku hůře koukatelný. Takhle to byl velmi oddychový snímek. Eminem exceluje, těžko říct jestli je to tím ,že hraje sám sebe. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

O čem tento film je? Někdo by mohl tvrdit, že o ničem a já bych mu dal trošku za pravdu. Ale když se na to podíváte, tak tam najdete skrytou pointu. Nejenže film je o skvělých rap battlech ale hlavně je o tom, že i běloch může být rapper a že neexistují pouze černí rappeři. Jimmy " Rabbit " Smith, Jr. v podání Eminema ja takovým příkladem, kterého všichni zatracují kvůli barvě pleti ale jeho přátelé vědí, co v něm je!! Teď už jde jen o to, vybojovat si své místo. Ano, jednoduché ale přesto skvělé!!! Eminem mně velmi překvapil, protože jeho herecký výkon byl perfektní. Doposud jsem ho měl za rappera, který jen nadává a provokuje, ovšem tímto filmem mi dokázal, že dokáže být i vážný. Dále mně zaujal téměř neznamý ( v té době ) Mekhi Phifer. Účást některých rapperu jako například X-zibita nebo Eminemova kamaráda Proofa byla dobrá. Píseň Lose Yourself dostala právem Oscara, protože se musí libit každému a i těm, kteří zrovna moc hip hop nemusí. Já poslouchám jen hip hop a proto jsem byl z filmu nadšený ale je jasné, že ne každému se tento film může líbit právě již kvůli zmiňovanému Hip hopu. Dávám 5* a na závěr přidávám povedený záverečný Rap battle: " Now everybody from the 313 put your motherfuckin' hands up and follow me. Everybody from the 313 put your motherfuckin' hands up. Lool, look. Now while he stands tough notice this man did not have his hands up. This Free World's got you gassed up. Who's afraid of the Big Bad Wolf? One, two, three and to the four. One Pac, two Pac, three Pac, four Pac, four Pac, three Pac, two Pac, one Pac. You're Pac, he's Pac, you're Pac none. This guy's no motherfuckin' MC. I know everything he's got to say against me. I am white I am a fuckin' bum I do live in a trailer with my mom mom. My boy Future is an Uncel Tom. I do got a dumb friend named Cheddar Bob who shoots himself in his leg with his own gun. I did get jumped by all six of you chumps and Wink did fuck my girl. I'm still standing here screaming " Fuck Tha Free World ". Don't ever try to judge me, dude. You don't know what the fuck I've been through but I know somethning about you. You went to Cranbrook that's a private school. What's the matter, dawg? You embarrassed? This guy's a gangsta? His real name's Clarence. Clarence lives at home with both parents. Clarence's parents have a real good marriage. This guy don't wanna battle. He's shook. ' Cause ain't no such thing as halfway crooks. He's scared to death. He's scared to look in his fucking yearbook. Fuck Cranbrook. Fuck a beat I go a cappella. Fuck a Papa Doc. Fock a clock. Fuck a trailer. Fuck everybody. Fuck y'all if you doubt me. I 'm a piece of fuckin' white trask I say it proudly. Fuck this battle I don't want to win, I' m outtie. Here, tell these people something they don't know about me. " ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Eminem (Rabbit) vyrůstal poblíž 8 Mile Road, kde natočil i část videoklipu The Way I Am (2000). Odtud také pochází název filmu. (Element2)
  • Ve filmu se Jimmymu (Eminem) říká Rabbit kvůli jeho velkým zubům. Ve skutečnosti Eminemovi říkala jeho matka ze stejného důvodu „Mickey“ (podle Mickey Mouse). (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama