Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (611)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $41miliónovTržby USA $116,750,901Tržby Celosvetovo $242,875,078 ║ skúsil som to, dobojoval som až do konca, no otras a rozpočet $41miliónov tu bolo ako na čo v tomto filme minuté na tie rozpadnuté barabizne, či na to publikum v klube? sila ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Nemusíte být velký fanoušek Eminema, abyste mohl tento film hodnotil velmi kladně. Já sám jsem poslouchal tohoto zpěváka dříve, poté jsem se dal už na jinou dráhnu. Přesto si ho velmi dobře pamatuju. Ale v tomto filmu se ukázalo, že Em umí i hrát (o zpěvu už vůbec nemluvě) a zřejmě ho to i baví. Písnička Lose Yourself, která dostala Oscara, mě dostane vždy když ji slyším a vždy si vzpomenu na toto suprové dílo, představující život nejlepšího současného bílého rappera světa. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

„Fuck a beat, I'll go A Capella. Fuck a Papa Doc, fuck a clock, fuck a trailer, fuck everybody. Fuck y'all if you doubt me. I'm a piece of fuckin' white trash, I say it proudly. And fuck this battle, I don't want to win, I'm outtie. Here, tell these people something they don't know about me.“ ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od tohohle filmu pouze trapného Eminema a spoustu dalších šašků a to co jsem zhlédla bylo sice v podstatě opravdu hloupý (ačkoliv se fakt snažím nemít předsudky) ale nějak to klaplo, nebyl to průšvih a od té doby si nemyslím, že je Eminem moc trapný(jenom trošku). Dokonce jsem se přistihla, že při závěrečné scéně se blaženě usmívám... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Neskutečně banální primitivní příběh, jenž by se dal popsat několika málo slovy, není rozhodně ozdobou tohoto snímku. Přesto jde, díky zručné režii zkušeného harcovníka, o celkem koukatelnou záležitost, která se dá brát z několika úhlů. Pro někoho to může být "sebeoslavná óda" na známého rappera, pro jiného autobiografický příběh, nebo chytrý producentský tah zpeněžit toho, co právě "frčí". Pro mně osobně všechny vyjmenované možnosti dohromady, plus zvědavá návštěva kulturně a mentálně vzdáleného prostředí, ve kterém si lze respekt a úctu vybojovat v rapperském souboji, kde bohatá slovní zásoba a umně poskládaná slova nahradí kordy, či proklatě rychlé kolty u pasu :o) Na jedno (ale opravdu jenom jedno) zkouknutí ucházející počin. Resumé: dvě a půl *. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Eminem (Rabbit) vyrůstal poblíž 8 Mile Road, kde natočil i část videoklipu The Way I Am (2000). Odtud také pochází název filmu. (Element2)
  • Papa Doc (Anthony Mackie) ve filmu dvakrát vytáhne pistoli Beretta 92FS, ale ani jednou nevystřelí. Cheddar Bob (Evan Jones) se neúmyslně postřelí revolverem Smith & Wesson Model 10. (kesinaa)

Reklama

Reklama