Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

tron 

všechny recenze uživatele

"Skús mi na mňa povedať niečo, čo som ti sám nepovedal." Od Eminema som čakal menej, od Curtisa Hansona viac. Výsledok je uchádzajúci kompromis a pomerne pôsobivá dráma na ohranú tému "talentovaný jedinec verzus systém". Nefunguje to tak dobre, ako v iných outsiderských príbehoch (ROCKY), ale vzhľadom na to, čo je Eminem zač, môžeme byť radi, že je výsledok tak zručne solídne priemerný. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Proof: 1. Shook Ones - Mobb Deep ,2. Juicy - Notorious BIG ,3. Gotta Get Mine - MC Breed (w/Tupac) ,4. Feel Me Flow - Naughty By Nature ,5. Player's Ball - Outkast ,6. Get Money - Jr. Mafia ,7. You're All I Need - Method Man & Mary J. Blige ,8. Temptations - Tupac ,9. Shimmy Shimmy Ya - Ol' Dirty Bastard ,10. Bring Da Pain - Method Man ,11. C.R.E.A.M. - Wu Tang Clan ,12. Runnin - Pharcyde ,13. Survival of the Fittest - Mobb Deep ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vyhrabal jsem Eminem Show, připoměl si svou krátkodobou zamilovanost do ujetých textů světoznámého rappera, než mě do pavučin upředených z tvrdých strun elektriky polapil fenomén punk-rocku, a dostal jsem mlsnou. Chuť na Marshallův snímek přišla napůl nečekaně, a já konečně smazávám tento dlouholetý nedostatek shlédnutím dramatického příběhu jednoho rváčského rappera. Asi nejvíce překvapila "neuhýbající" scénka v dílně s Brittany (R.I.P.) Murphy, konec plný vtipných rýmů pak nasadil nadprůměrnému dramatu korunu. Dokážu si snadno představit, že ne každý bude mít příběh z Detroitu přecpaný rapujícími niggas v oblibě, nicméně já jako příznivec zcela jiné odnože hudební kultury jsem nadmíru spokojen. Ono je to napůl vážné soupeření v textech totiž fakt dobré. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

DOBRÝ WILL HUNTING+ROCKY Tento film som si vychutnal. Prispelo k tomu prekvapivo veľa "mojich" faktorov - do Eminemovho hrdinu som sa vedel dobre vcítiť, Kim Basinger je stále krásna (jeden úsmev stačí, aby bola zvodnejšia než v celom 9 a 1/2 týždni), objavili sa tu herci, ktorých mám rád (Mekhi Phifer, Brittany Murphy). Keď k tomu prirátam, že je to dobre vystavaná dráma, musím byť spokojný. Aj keď 8. míľa stojí ná základoch "športových a hudobných" filmoch (Coyote Ugly, Tanec s vášňou...) nesklzáva k rutine a ide si svojou cestou. Najviac ma potešilo, že to nie je "film s Eminemom," ale solídna dráma so super ústrednou skladbou... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet Karate kid alebo Rocky je nevyčerpateľný, stačí iba zmeniť šport, či profesiu, v ktorej budeme súťažiť. Pridáme trochu sociálneho dusna, drsné nasrané ksichty a socky. Aby to vyzeralo uveriteľne a nenudilo nás to, najmeme kvalitného režiséra, ktorý nebude mať najmenší problém si ani s podobnými klišé. Rapové battle mi pripadali zábavnejšie ako karate alebo box. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Režisér Curtis Hanson si vymínil, že před natáčením bude s Eminemem (Rabbit) šest týdnů zkoušet. Donutil ho zhubnout deset kilo, změnit barvu vlasů na hnědou a v rámci přípravy mu prý pouštěl filmy s Jamesem Deanem. (Bauer)
  • Ali Miyzaan, který ztvárnil malou vedlejší roličku, byl zastřelen před kinem v Detroitu v době, kdy měl film premiéru. (KucC)
  • Natáčelo se od 18. října 2001 do ledna 2002 v Michiganu (Detroit) a v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama