Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet Karate kid alebo Rocky je nevyčerpateľný, stačí iba zmeniť šport, či profesiu, v ktorej budeme súťažiť. Pridáme trochu sociálneho dusna, drsné nasrané ksichty a socky. Aby to vyzeralo uveriteľne a nenudilo nás to, najmeme kvalitného režiséra, ktorý nebude mať najmenší problém si ani s podobnými klišé. Rapové battle mi pripadali zábavnejšie ako karate alebo box. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Som prekvapená. Počula som, že Eminem v tomto filme exceluje, ale nie, že až takto dobre. Príbeh bol klasický, niekto kto nedokáže niečo urobiť, až kým nepríde niečo, čo ho prinúti postaviť sa svojim nepriateľom a nakonci pravdaže zvíťazí. Ten koniec ma prekvapil, to že Jimmy odišiel bolo veľmi dobrým krokom režiséra. Celému filmu to dodalo, taký šmrnc. Soundtrack bol úžasný, do deja sa presne hodil. Nemám rap medzi oblúbenými štýlmi, ale človek, ktorý si nepozrie tento film v origináli prichádza oveľa. Úžasné rýmy, ktoré sú vymyslené za pár sekúnd pridajú ohromeniu z tohto filmu. 75% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +Eminem, hudba, rapeři -mohlo být klidně více hudby/// Film který je pro někoho zajímavý dějem, pro jiného hudbou. V mém případě je to od obojího něco. Film samotný je v podstatě čistej průměr. Neměl by urazit, ale zásadní počin to taky není. Koukat se však na něj dá. Pomáhá mu Eminem a jeho hudba./// Celkem 60%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro lidi, jako je Jimmy Rabbit, je hip hop jedinou věcí v životě, která má smysl. Dobře ví, že hudba je pro něho vstupenkou do lepšího světa a cestou k úspěchu, proto svou zlost spoutává do slok a zpříma se staví ke všem zkouškám. Eminem utáhne film i v těch nejslabších chvilkách a že je jich tu požehnaně. Ani Kim Basingerová v roli jeho matky není k zahození, ale film dokáže pěkně nudit, pokud právě nevyznávate tento hudební styl. 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Eminema beru jako rapera, bavím se u jeho provokací, ale jako herec mi příliš nesedl, byť ta jeho role byla velmi úzce provázaná s tím co umí nejlíp, s rapováním. Příběh jako takový asi většinu zdejšího pubilka neosloví, mentalita lidí, jež si z rapu udělali životní styl (o ně jde ve filmu především), je nám poměrně hodně vzdálená, nicméně já ten příběh beru jako jistou exkurzi do mně neznámého "exotického" prostředí, do světa, který neznám a do nějž se asi nikdy nedostanu. Jediné, co se dá vyzdvihnout, jsou raperské "souboje", v nichž jde o zesměšnění soupeře rýmovaným textem v určitém časovém limitu. Nicméně to je asi tak vše, co ve filmu stojí za výraznější zmínku. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • V pôvodnom scenári pracoval Rabbit (Eminem) v hoteli, kde niesol ľuďom tašky a mal problémy so svojím šéfom. (WalterIK7)

Reklama

Reklama