Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (611)

novoten 

všechny recenze uživatele

Drsná scéna města plného zklamaných duší je bohužel přesně odpovídající mnou nenáviděnému hudebnímu stylu a kultury vytvořené kolem něj, což se přirozeně musí projevit i na hodnocení. Uznávám, že atmosféra krátkých soubojů je dechberoucí a díky Eminemově hereckému talentu bere všechny dostupné body, ale všudypřítomná nálada mi zkrátka nesedí. Navíc je škoda, že si Curtis Hanson přivedl z L.A. Confidential Kim Basinger, které role citově vydírající matky nesedla a její hysterická křeč mě v každé scéně iritovala na nejzazší mez. Směrodatné scény z mizerné rodiny tak získávají citelnou trhlinu, což je škoda o to větší, že celý příběh dokáže bodovat i v maličkostech jako je rozhovor s malou Lily nebo jediný pohled do zrcadla. Dusná atmosféra a chytrá režie tak nechávají po skončení pozitivnější dojmy. 70% ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od tohohle filmu pouze trapného Eminema a spoustu dalších šašků a to co jsem zhlédla bylo sice v podstatě opravdu hloupý (ačkoliv se fakt snažím nemít předsudky) ale nějak to klaplo, nebyl to průšvih a od té doby si nemyslím, že je Eminem moc trapný(jenom trošku). Dokonce jsem se přistihla, že při závěrečné scéně se blaženě usmívám... ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tomhle filmu mám myslet... Mělo to pár dobrých, dokonce moc dobrých momentů, především souboje... u těch jsem se bavila a rozšířila si slovník anglických sprostých slov a zajímavých anglických obratů. Dále se mi líbily ty dvě krátké chvilky, kdy si Eminem se sluchátky na uších smolí na malý papírek texty- jedna v autobuse, druhá v karavanu. Ale ta vata mezi těmi souboji... Dylo to absurdní a o ničem, nepochopila jsem z toho nic- proč zapalovali barák, proč se vydal do rádia zmlátit toho černého týpka aj. Písničky byly to lepší, hlavně ty, co se týkaly soubojů... Ale asi jsem od toho čekala něco jiného... Nebo něco víc... Aktualizace 6.6.06: Jsem s to přidat ještě hvězdu za finální souboj, tam je ta atmosféra tak mrazivá a napjatá... Ta písnička tolik jiná.. Při uterku za 4 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +Eminem, hudba, rapeři -mohlo být klidně více hudby/// Film který je pro někoho zajímavý dějem, pro jiného hudbou. V mém případě je to od obojího něco. Film samotný je v podstatě čistej průměr. Neměl by urazit, ale zásadní počin to taky není. Koukat se však na něj dá. Pomáhá mu Eminem a jeho hudba./// Celkem 60%/// ()

klerik 

všechny recenze uživatele

DOBRÝ WILL HUNTING+ROCKY Tento film som si vychutnal. Prispelo k tomu prekvapivo veľa "mojich" faktorov - do Eminemovho hrdinu som sa vedel dobre vcítiť, Kim Basinger je stále krásna (jeden úsmev stačí, aby bola zvodnejšia než v celom 9 a 1/2 týždni), objavili sa tu herci, ktorých mám rád (Mekhi Phifer, Brittany Murphy). Keď k tomu prirátam, že je to dobre vystavaná dráma, musím byť spokojný. Aj keď 8. míľa stojí ná základoch "športových a hudobných" filmoch (Coyote Ugly, Tanec s vášňou...) nesklzáva k rutine a ide si svojou cestou. Najviac ma potešilo, že to nie je "film s Eminemom," ale solídna dráma so super ústrednou skladbou... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Píseň „Lose Yourself“ se použila jako znělka pro seriál Lenssen & spol. (od r. 2003). (Ouwen)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 41 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Scény, které se konají v Shelteru, což je skutečný klub v Detroitu, byly natáčeny v prázdném skladu, protože klub nebyl v té době použitelný. (KucC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno