Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro lidi, jako je Jimmy Rabbit, je hip hop jedinou věcí v životě, která má smysl. Dobře ví, že hudba je pro něho vstupenkou do lepšího světa a cestou k úspěchu, proto svou zlost spoutává do slok a zpříma se staví ke všem zkouškám. Eminem utáhne film i v těch nejslabších chvilkách a že je jich tu požehnaně. Ani Kim Basingerová v roli jeho matky není k zahození, ale film dokáže pěkně nudit, pokud právě nevyznávate tento hudební styl. 60% ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

70%. S odstupem času, i když trochu paradoxně, se mi film líbí víc, než v dobách, kdy jsem sám chtěl být tvrdým raperem (jako každý malý kluk, co se narodil v 80 - 90. letech). Obecně mám v poslední době tendenci nahlížet na životopisné filmy více dokumentárníma očima a jsem ochoten leccos odpustit, především po technické stránce, na druhou stranu v některých aspektech jsem naopak přísnější, to hlavně v autentičnosti a přesnosti příběhu. Tady jsem odpustil řadu věcí, které by mě za jiných okolností přiměly snížit hodnocení, ale v příběhu je 8 Mile velmi silná a proto jsem hodnocení z původních tří navýšil na čtyři. Navíc, kupodivu, Eminem jako herec je velmi slušný. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivce Hip Hopu takže mi spousta věcí nic neříká. Ale režisér L.A. Přísně tajné Curtis Hanson, to se prostě musí někde ta kvalita projevit. Myslím že s tímhle filmem dokázal neskutečné. Režírovat to slabší režisér tak výsledek by byl asi trošku hůře koukatelný. Takhle to byl velmi oddychový snímek. Eminem exceluje, těžko říct jestli je to tím ,že hraje sám sebe. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dávam 4-tú hviezdu Hansonovi, že si dokázal freaka Eminema ukočírovať a ešte z neho dostať výkon, o ktorom sa iným spevákom može akurát snívať. Hip-hip je pojem, ktorý mi nič nehovorí, čo ho na druhú stranu robí pre mňa veĺmi atraktívnym. A to nehovorím o prostredí, kde táto pseudokultúra vzniká a funguje. Doporučujem! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Brittany Murphy. Černošský Detroit plný rapu, zahálky a šedi a uprostřed toho všeho jeden bílý kluk, který si sní svůj velký sen. Eminem až překvapivě dobře zvládl svůj herecký part po boku ostřílených hvězd. Asi mě trochu mrzí, že jsem svojí oblíbené Brittany vybral zrovna film, kde hraje bezcharakterní kurvičku. Známými jmény se to ve snímku ale hemží poměrně dost. Subjektivně mi připadá, že scénář je až příliš jednoduchý, přitom by se určitě dalo vyčarovat více. Jestli Detroit před 17 lety vypadal takhle bezútěšně, nechtěl bych jej vidět v roce 2020... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Skupina 3 1/3 je odkazem na předčíslí Detroitu 313. (KucC)
  • Režisér Curtis Hanson si vymínil, že před natáčením bude s Eminemem (Rabbit) šest týdnů zkoušet. Donutil ho zhubnout deset kilo, změnit barvu vlasů na hnědou a v rámci přípravy mu prý pouštěl filmy s Jamesem Deanem. (Bauer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno