Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď odhliadnem od toho, že rapové súboje fakt nie sú moja šálka kávy (hoc ústredná Lose Yourself je suverénna vypaľovačka) a nerozumiem im (ako sa hodnotí, kto dá väčší diss?), je 8 Mile či už ako dráma alebo variácia na zero-to-hero drámy á la Rocky totálne nefunkčné. Jeho bývalá, ktorá čaká jeho dieťa, je tu len v jednej scéne. Postava Brittany Murphy je úplne plytká a je tu len, aby tu bola love interest. Ani sociálny rozmer tu nie je dostatočne rozpracovaný a hmatateľný. Je tu všetko a pritom nič. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Příběh nejlepšího bělošského rapera v době jeho začátků v ulicíh Detroitu. Každého by jistě zajímalo, co je pravda a co ne, ale já si myslím, že se tomu dá věřit. Slušně natočeno i solidně zahráno. Pár svěžích hip-hop songů a týpek "bílej na povrchu a černej uvnitř" v autobiografické roli. Pak nezapomeňte mrknout na celkem povedenou parodii nejen na tento film, Scary Movie 3. 65% ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dávam 4-tú hviezdu Hansonovi, že si dokázal freaka Eminema ukočírovať a ešte z neho dostať výkon, o ktorom sa iným spevákom može akurát snívať. Hip-hip je pojem, ktorý mi nič nehovorí, čo ho na druhú stranu robí pre mňa veĺmi atraktívnym. A to nehovorím o prostredí, kde táto pseudokultúra vzniká a funguje. Doporučujem! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivce Hip Hopu takže mi spousta věcí nic neříká. Ale režisér L.A. Přísně tajné Curtis Hanson, to se prostě musí někde ta kvalita projevit. Myslím že s tímhle filmem dokázal neskutečné. Režírovat to slabší režisér tak výsledek by byl asi trošku hůře koukatelný. Takhle to byl velmi oddychový snímek. Eminem exceluje, těžko říct jestli je to tím ,že hraje sám sebe. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Som prekvapená. Počula som, že Eminem v tomto filme exceluje, ale nie, že až takto dobre. Príbeh bol klasický, niekto kto nedokáže niečo urobiť, až kým nepríde niečo, čo ho prinúti postaviť sa svojim nepriateľom a nakonci pravdaže zvíťazí. Ten koniec ma prekvapil, to že Jimmy odišiel bolo veľmi dobrým krokom režiséra. Celému filmu to dodalo, taký šmrnc. Soundtrack bol úžasný, do deja sa presne hodil. Nemám rap medzi oblúbenými štýlmi, ale človek, ktorý si nepozrie tento film v origináli prichádza oveľa. Úžasné rýmy, ktoré sú vymyslené za pár sekúnd pridajú ohromeniu z tohto filmu. 75% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Ve filmu se Jimmymu (Eminem) říká Rabbit kvůli jeho velkým zubům. Ve skutečnosti Eminemovi říkala jeho matka ze stejného důvodu „Mickey“ (podle Mickey Mouse). (ArsenalEagle)
  • Jimmy (Eminem) má ve filmu má mladší sestru, ve skutečnosti má Eminem mladšího bratra. (Rill)

Reklama

Reklama